Charlottenlund Slot ApS: Vi vil genoplive slot og slotshave som folkelig kultur-scene

Del
En historisk sommerfolkefest med telte, sang og musik i Charlottenlund Slotshave, årlige teaterforestillinger og koncerter og en åbning af Det Gule Hus ved slotshavens sø. Med Gentofte Kommune og Statens hjælp vil Charlottenlund Slot ApS gøre slot og have i Charlottenlund til pragt-scene for dansk kultur
Charlottenlund Slots direktør Mads Hedegaard og Bellevue Teatrets direktør Pia Jette Hansen er klar til kulturelt samarbejde og mix allerede fra sensommeren 2022.
Her fra Riddersalen hvor publikum vil opleve Baronens Soveværelse i vandreforestillingen Jeppe på Bjerget!
Charlottenlund Slots direktør Mads Hedegaard og Bellevue Teatrets direktør Pia Jette Hansen er klar til kulturelt samarbejde og mix allerede fra sensommeren 2022. Her fra Riddersalen hvor publikum vil opleve Baronens Soveværelse i vandreforestillingen Jeppe på Bjerget!

Det var egentlig planen, at Charlottenlund Slot skulle overdrages til statens ejendomsselskab Freja med henblik på salg over sommeren 2022.

Men efter omfattende medieomtale og debat om slottets kulturelle værdi blev et flertal i Folketinget i marts enige om, at slottet forbliver statens ejendom.

Charlottenlund Slot blev i 2017 istandsat af private lejere efter årtiers forfald og manglende vedligeholdelse under Danmarks Fiskeriundersøgelser. 

Sang og musik i slotshaven
I dag huser det smukke gamle grundlovsslot nord for København et kontorhotel for større og mindre virksomheder, mens weekender og helligdage giver plads til alt fra private bryllupper i Riddersalen til rundvisninger, koncerter og litteratursaloner samt et spirende samarbejde med Bellevue Teatret, som til sommer skal spille vandreforestillingen “Jeppe på Bjerget” på slottet og i slotshaven i anledning af Dansk Teaters 300 års jubilæum. 

Et ganske vist mindre udbud af kultur i de smukke omgivelser, som med Slottets og Slotshavens potentiale sagtens kunne være langt mere ambitiøst, fortæller direktør for Charlottenlund Slot ApS Mads Hedegaard:

“Min vision med Charlottenlund Slot er, at genoplive 1800-tallets kulturelle brug af både slot og slotshave med respekt for naboer, fredninger og natur. Dengang var Charlottenlund slotshave et yndet udflugtsmål ligesom Dyrehavsbakken med adgang for offentligheden og sang og musik.”

Støtte til kulturplan
Charlottenlund Slot ApS har derfor nu udarbejdet en plan for støtte til udvikling og vedligehold af slot og park samt en fast fremtidig produktion af kulturelle begivenheder:

En stor årlig koncert, en årlig teaterproduktion, flere mindre kulturarrangementer og en stor folkefest i parken:

“Vi har brugt rigtig mange kræfter på at søge midler fra projekt til projekt - som nu Bellevue Teatrets produktion Jeppe på Bjerget, der bliver sat op for et millionbeløb til september."

"Men hvis vi skal sikre, at slot og park som kulturscene udvikles og holdes ordentligt ved lige, har vi simpelthen brug for fast kulturstøtte,” fortæller direktør Mads Hedegaard, der sammen med naboen - ejendomsudvikleren NPV - også selv er villig til at investere penge i den nødvendige udvikling i slotshaven:

I første omgang med midler til istandsættelse af Det Gule Hus ved søen, syd for slottet, og med penge til etablering af flere parkeringspladser til besøgende ved det gamle akvarium.

Opbakning
Teaterdirektør for Bellevue Teatret, Pia Jette Hansen, der gennem flere år har produceret kulturarrangementer til Charlottenlund Slot ser store muligheder i visionen:

“Med en fast kulturstøtte til Charlottenlund Slot, ville vi på Bellevue Teatret have en friluftsscene ved Charlottenlund Slot, hvor vi kunne spille fast i sommerhalvåret - lidt på samme måde, som Det Kongelige Teater spiller i Dyrehaven. Det ville være fantastisk.”

Foreløbig har både Venstre, De Konservative og Enhedslisten udtrykt opbakning til planerne om en kulturel aktivering af slot og have, ligesom Charlottenlund Slot ApS er inviteret til foretræde i kulturudvalget på Christiansborg for at præsentere planen, som man også ønsker at involvere Gentofte Kommune i:

“Vi har vist, at vi kan producere kulturarrangementer på Slottet af meget høj kvalitet, og med en bred samfundsmæssig opbakning kunne mange flere få glæde af kulturen,” udtaler Mads Hedegaard om appellen til både Folketing og Gentofte Kommune om en fast plads i kultur-budgettet:

“Når man nu har valgt ikke at sælge Charlottenlund Slot netop på grund af den høje kulturhistoriske værdi, synes vi, der ville være fantastisk, hvis vi kunne opnå bred opbakning til, at offentligheden får endnu mere glæde af Slottet, Slotshaven og stedets unikke kulturhistoriske værdi.”

Så meget kultur vil Charlottenlund Slot ApS levere årligt for 5 millioner kroner

  • Produktion af een større teaterforestilling
  • Produktion af én større koncert
  • Afholdelse af årlig sommerfolkefest med telte, sang og musik inspireret af traditionen fra starten af 1800-tallet
  • 10 til 15 mindre kulturarrangementer
  • Skuespiller for en Dag-workshops målrettet skoleklasser
  • Historiske omvisninger inde og ude via online-booking
  • Udstillinger af malerier fra SMK eller tilsvarende museers ikke-fremviste samlinger

Nøgleord

Kontakter

Direktør for Charlottenlund Slot ApS Mads Hedegaard: Tlf. 21 26 05 50; mh@charlottenlundslot.dk
Teater Direktør for Bellevue Teatret Pia Jette Hansen: Tlf. 25 11 98 39; pia@bellevueteatret.dk

Billeder

Charlottenlund Slots direktør Mads Hedegaard og Bellevue Teatrets direktør Pia Jette Hansen er klar til kulturelt samarbejde og mix allerede fra sensommeren 2022.
Her fra Riddersalen hvor publikum vil opleve Baronens Soveværelse i vandreforestillingen Jeppe på Bjerget!
Charlottenlund Slots direktør Mads Hedegaard og Bellevue Teatrets direktør Pia Jette Hansen er klar til kulturelt samarbejde og mix allerede fra sensommeren 2022. Her fra Riddersalen hvor publikum vil opleve Baronens Soveværelse i vandreforestillingen Jeppe på Bjerget!
Download
Charlottenlund Slot ApS søger om kulturstøtte til teater og folkefest i slot og slotshave
Charlottenlund Slot ApS søger om kulturstøtte til teater og folkefest i slot og slotshave
Download

Vedhæftede filer

Information om Adventure Denmark ApS

Adventure Denmark ApS
Jægersborg Alle 1
2920 Charlottenlund

https://charlottenlundslot.dk/

FAKTA

Charlottenlund Slotshave stammer fra 1644, hvor Christian den 4. skabte en ny Dyrehave i området: “Kongens nye dyrehave ved Skovshoved”. Siden overdrog Frederik den 3. slottet til en kammerherre, der drev beværtning ved området, og op gennem 1800-tallet var stedet - ligesom området omkring Dyrehavsbakken - et populært udflugtsmål med beværtningen “Ved Stalden” og sang og musik i slotshaven. Det særlige ved slotshaven i Charlottenlund var, at selvom slottet fungerede som de kongeliges sommerhus, så havde befolkningen fortsat adgang til slotshaven.

Charlottenlund Slot er et af Danmarks 18 “grundlovsslotte”, som overgik fra at være kongens til statens ejendom ved enevældens afskaffelse i 1848: De tilsvarende slotte er blandt andre Eremitageslottet, Bernstorff Slot, Rosenborg, Christiansborg, Kronborg og Amalienborg.

 

Følg pressemeddelelser fra Adventure Denmark ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Adventure Denmark ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye