Adventure Denmark ApS

Charlottenlund Slot solgt

Del
Charlottenlunds gamle kongeslot er blevet solgt på rekordtid til udenlandsk fond til brug for religiøse aktiviteter. Slottets kulturscene og kontorhotel rykkes til industrikvarter i Ballerup.
Charlottenlund Slot og slotspark i Gentofte Kommune.
Charlottenlund Slot og slotspark i Gentofte Kommune.

Charlottenlund Slot er blevet solgt og overtages pr. 1. august af en udenlandsk fond med forbindelse til et anerkendt trossamfund. 

Alle de nuværende beboere flytter således pr. 1. juli til en industriejendom i Ballerup, ligesom den stort anlagte teaterforestilling Jeppe på Bjerget - i anledning af Dansk Teater 300 år - skifter de royale kulisser ud med det mere rå industriudtryk, som teaterdirektør Pia Jette Hansen fra Bellevue Teatret fortæller:

”Jeg er selvsagt ked af, at vi nu må skifte kulisserne ud, men omvendt åbner det også for en masse muligheder. For eksempel er parkeringsforholdene meget bedre i Ballerup," udtaler Pia Jette Hansen og fortsætter:

”Det giver også mulighed for en total nytolkning af Jeppe på Bjerget. Vi udskifter slottet med en stor kapitalistisk kontorejendom og Jeppes hus med skraldeområdet. I min tid som teaterdirektør har jeg prøvet det, der var værre."

Midt i en krisetid
Mads Hedegaard som til dagligt er direktør for Charlottenlund Slot udtaler:

”Det var ikke et let budskab at fortælle medarbejdere og lejere. Her til morgen samlede vi alle medarbejdere og orienterede dem om vores nye adresse," fortæller han og tilføjer:

”Vi havde til det sidste håbet på, at Christiansborg ville ændre beslutningen, men omvendt har jeg også forståelse for, at vi er midt i en krisetid, hvor der er behov for hurtige penge.”

Indtægterne for salget af Charlottenlund Slot er estimeret til at indbringe statskassen, hvad der svarer til en formiddags PCR-tests i Region H.

Udsalg af kulturskatte
På Christiansborg er man godt tilfredse med salget:

”Det er en kæmpe succes, som er gået rigtig stærkt, udtaler Ministeren:

"Fra vi besluttede salget den 23. december er det gået meget hurtigt. Det har givet os blod på tanden, så nu kigger vi på andre historiske ejendomme og kunstværker. For eksempel den lille havfrue, som - men henblik på salg til Japan - i dag bliver sendt til vurdering ved Lauritz.com."

Hvad der fremadrettet skal ske på Charlottenlund Slot er uvist, dog har den nye ejer travlt med opmåling til diverse nye religiøse genstande, som skal opstilles både i parken og Slottets sale.

Den nye ejer forvisser heldigvis om, at Slottet fortsat vil være åbent for offentligheden - når blot man er medlem af deres ”forening”.

(Dette er en aprilsnar udsendt af Charlottenlund Slot ApS 1. april 2022 til brug for udgivelse 1. april 2022. Meddelelsens karakter af aprilsnar bør fremgå allersidst i historien i online versioner til deling - som er klausuleret til kun at måtte ske 1. april 2022.)

Nøgleord

Billeder

Charlottenlund Slot og slotspark i Gentofte Kommune.
Charlottenlund Slot og slotspark i Gentofte Kommune.
Download

Links

Information om Adventure Denmark ApS

Adventure Denmark ApS
Jægersborg Alle 1
2920 Charlottenlund

https://charlottenlundslot.dk/

Følg pressemeddelelser fra Adventure Denmark ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Adventure Denmark ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye