PCR-testkapaciteten nedskaleres til 20.000 daglige test
Smitten i samfundet er faldende, og testanbefalingerne er de seneste måneder blevet lempet markant. Dette har medført et kraftigt fald i testaktiviteten, og den seneste uge er der i gennemsnit foretaget ca. 5.000 test om dagen. Det er derfor besluttet at nedjustere den daglige PCR-testkapacitet fra 40.000 til 20.000 daglige test, indtil regeringen senere på året præsenterer en Covid-19-teststrategi for 2022 og vinter 2022/23, der bl.a. definerer den fremadrettede testkapacitet.
Nedskaleringen forventes at medføre en yderligere reduktion i antallet af teststeder, ligesom åbningstiderne forventes tilpasset i landets testcentre. Tilpasningerne vil ske løbende.
Myndighederne har nedskaleret PCR-testkapaciteten ad flere omgange i løbet af foråret med baggrund i en trinvis nedskaleringsmodel. Fra slut februar frem til start april 2022 er kapaciteten løbende nedskaleret fra en daglig kapacitet på 200.000 test til en daglig kapacitet på 40.000 daglige test – og nu nedskaleres der yderligere til 20.000 daglige test.
På coronasmitte.dk kan man se myndighedernes testanbefalinger.
Fakta:
- PCR-kapaciteten blev senest nedskaleret fra 100.000 til 40.000 daglige test d. 4. april 2022.
- Den 16. maj 2022 nedskaleres kapaciteten til 20.000 daglige test.
- PCR-kapaciteten i sundhedssporet vil forblive uændret.
- Den seneste uge er der i gennemsnit testet ca. 5.000 dagligt i samfundssporet.
Nøgleord
Kontakter
Cathrine Jarlbæk HomannKommunikationskonsulent
Tlf:3046 3287cho@sfos.dkBilleder
Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Nordic Summit: Security of Supply samler lande om forsyningssikkerhed4.10.2024 10:28:12 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde afholdes Nordic Summit: Security of Supply af Styrelsen for Forsyningssikkerhed med minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen. Her samles nordiske myndigheder med det klare mål at løfte samarbejdet om sikre forsyninger, så vores del af verden bliver mindre sårbar over for usikkerheder i de globale forsyningskæder.
Nye anbefalinger: Sådan kommer myndigheder i gang med forsyningssikkerhed19.9.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Globale kriser, nedbrud i it-systemer, mangel på medicin og andre forstyrrelser i vores forsyningskæder. Aldrig har det været vigtigere, at danske myndigheder tager forsyningssikkerhed alvorligt. Derfor kommer Styrelsen for Forsyningssikkerhed nu med konkrete anbefalinger til, hvordan myndighederne kan stå endnu stærkere til den næste krise.
Ny undersøgelse: Stort behov for styrket forsyningssikkerhed22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
83 % af danske virksomheder og myndigheder ønsker bedre forsyningssikkerhed, når det gælder forsyningen af varer. Det viser en ny stor undersøgelse med næsten 3.000 deltagere. ”Danmarks sikkerhed er tæt forbundet med vores forsyningssikkerhed, så vi må alle i arbejdstøjet,” siger fg. direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Henrik F. Brodersen.
Erhvervsliv og det offentlige skulder ved skulder om forsyningssikkerhed13.11.2023 12:01:35 CET | Pressemeddelelse
Et solidt samarbejde mellem myndighederne og det private erhvervsliv er essentielt, hvis Danmark skal være bedre forberedt på nye forsyningskriser, hvor vores adgang til vigtige varer bliver udfordret. Nu tager Styrelsen for Forsyningssikkerhed derfor hul på et styrket samarbejde med Dansk Industri og Dansk Erhverv i et nyt Erhvervsforum for forsyningssikkerhed.
Regeringen lancerer ny strategi for forsyningssikkerhed11.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Store globale kriser som covid-19 og krigen i Ukraine har vist, at varer og ressourcer kan være svære at få til Danmark under kriser. I den globale handel er vi på nogle områder blevet for afhængige af enkelte lande. Det gør os sårbare. Derfor skal alle de statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen. Det skal være med til at sikre, at vores samfund også kan fungere under fremtidige kriser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum