TEKNIQ Arbejdsgiverne

Seniorer skal motiveres til at blive længere på arbejdsmarkedet

Del
I stedet for at bremse stigningen i pensionsalderen bør politikerne arbejde for at gøre det så attraktivt og let som muligt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet. Det er meldingen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne oven på dagens anbefalinger fra Pensionskommissionen.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det er ikke den rette medicin for hverken dansk økonomi eller den enkelte dansker, når Pensionskommissionen med dagens anbefalinger primært fokuserer på at bremse stigningen i folkepensionsalderen. Det mener TEKNIQ Arbejdsgiverne, landets tredjestørste arbejdsgiver, som i stedet anbefaler, at man fra politisk side arbejde for at motivere seniorerne til at beholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.

”Undersøgelser viser jo, at der er stadig færre, som ender med at trække sig fra arbejdsmarkedet på grund af helbredet. Som mennesker har vi tendens til at undervurdere både den sunde aldring, vi gennemgår, og ikke mindst den teknologiske udvikling og de hjælpemidler, der kommer til undervejs,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Han mener derfor, det er forfejlet, når Pensionskommissionen i så høj grad fokuserer på at bremse stigningen i pensionsalderen.

”Hvis helbredet ikke holder, er der allerede gode muligheder for at trække sig tilbage, før man når folkepensionsalderen – fx kan man gå på seniorpension op til seks år før, man når folkepensionsalderen,” fremhæver han.

Motivation og økonomi

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der ingen tvivl om, at virksomhederne meget gerne både vil fastholde og rekruttere blandt seniorer. Derfor glæder man sig også over, at Pensionskommissionen har fokus på, hvordan man kan styrke incitamentet for, at seniorer og pensionister fortsætter karrieren.

”Typisk er seniorerne meget attraktive som arbejdskraft. De er meget stabile og vigtige kulturbærere ude i virksomhederne,” forklarer Troels Blicher Danielsen og fortsætter:

”Derfor er det også vigtigt at gøre det økonomisk attraktivt for den enkelte medarbejder at blive på arbejdsmarkedet. Den grønne omstilling betyder, at Danmark har brug for dygtige og rutinerede hænder. Ved fx at øge seniorpræmien for personer, der arbejder inden for arbejdsområder med mangel på arbejdskraft, kan man øge incitamentet til at blive lidt længere.”

I dag er seniorpræmien ca. 44.000 kr. det første år og ca. 26.000 kr. det andet år ved mindst 30 timers ugentligt arbejde efter folkepensionsalderen. Men samtidig viser undersøgelser, at vores lyst til at gå på pension påvirkes af, hvad kollegerne gør.

”Derfor gør det en forskel, hvad den officielle pensionsalder er. Og der er god fornuft i at bevare ansættelsesforholdet så længe som muligt, når det giver mening for begge parter,” siger Troels Blicher Danielsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, presseansvarlig i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 27 69 45 69

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Arbejdsgivere og fagforbund: Fyr op under den faglige stolthed15.4.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Unge søger i stigende grad efter meningsfulde arbejdsliv, hvor de ikke kun får en løncheck hver måned, men også bidrager til et større formål. Og her har Danmarks faglærte al mulig grund til at ranke ryggen og være stolte over det, de bidrager til samfundet med. TEKNIQ Arbejdsgiverne har derfor taget initiativ til kampagnen “Værdi Hver Dag”, der bliver bakket op af Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye