Dansk El-Forbund

Vestlige elektrikere appellerer forgæves til russiske kolleger

Del
Dansk El-Forbund opfordrer på vegne af vestlige elektrikerforbund det russiske søsterforbund til at tage afstand fra invasionen af Ukraine. Den militære indsats er nødvendig, lyder svaret i et tre sider langt brev

Når Dansk El-Forbund (DEF) i efteråret afholder sin 33. kongres i Aarhus, bliver det formentlig uden det russiske søsterforbund ARETU på gæstepladserne. Hvis ikke ARETU tager kraftig afstand fra den russiske invasion af Ukraine, er forbundet ikke velkomment.

DEF har på vegne af det internationale netværk af elektrikerforbund Global Power Trade Unions udtrykt stærk fælles afstandtagen til den russiske invasion, der har drevet millioner af uskyldige ukrainere på flugt fra deres hjemland.

’Som elektrikere og fagforeningsfolk deler vi værdier som demokrati, frihed, solidaritet, fred og dialog. Derfor opfordrer vi jer til at pålægge jeres regering øjeblikkeligt at stoppe al militær aktivitet i Ukraine og trække tropperne væk for dets territorium’, lyder det blandt andet i en fælles appel, som er underskrevet af formændene for elektriker-forbund i Danmark, Irland, Australien, USA og Canada. Også elektrikerforbundene i sammenslutningen Nordisk El Føderation (NEF) har fordømt Ruslands invasion gennem et direkte brev til ARETU. 

Svaret på appellen fra de vestlige elektriker-forbund fremgår af et tre sider langt brev fra den russiske ARETU-præsident Yury Ofitserov til DEF-forbundsmand Jørgen Juul Rasmussen. Her argumenterer ARETU-præsidenten for, at den ’militære indsats’ er nødvendig. Han skriver videre, at man gerne vil appellere til den russiske regering, hvis vesten til gengæld vil opfylde en række krav såsom at anerkende folkedrabet på den russiske befolkning i Donbass og officielt fordømme det ’fascistiske regime’ i Ukraine. Der findes et ’uendeligt antal fakta, der vidner til fordel for handlingerne af den russiske stat’, lyder det i brevet, som dog også udtrykker en vis forståelse for Jørgen Juul Rasmussens og de vestlige elektriker-forbunds opfordring:

’Jeg gætter dog på, at det vil være meget svært for dig at forstå de sande grunde til den særlige militære operation i Ukraine, fordi du ikke har adgang til fuldstændig og pålidelig information’.

DEF har ad flere omgange støttet hjælpearbejdet i Ukraine økonomisk. Først gennem en donation på 25.000 kr. til Dansk Folkehjælp og siden ved to gange at donere 5.000 euro til DEF’s internationale samarbejdspartnere i form af Building and Wood Workers International (BWI) og International Trade Union Confederation (ITUC).

Læs mere på side 10 og 28 i fagbladet Elektrikeren nr. 3 2022: 

http://www.e-pages.dk/danskelforbund/921/

Nøgleord

Billeder

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum