Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater opsætter sæsonens måske mest aktuelle forestilling: HAIR

Del
Med store, væsentlige emner som race, seksualitet, religion, krig og fred er musicalen HAIR fra 1968 højaktuel, og vi tvinges til at reflektere over, hvorfor vi ikke er nået længere. Den ikoniske forestilling, der er spækket med hits, får premiere i en ny og spektakulær udgave på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus d. 11. maj 2023.

Race. Seksualitet. Diversitet. Inklusion. Religion. Krig og fred. Man kunne fristes til at tro, at en mere end 50 år gammel musical, der skabte furore til Broadwaypremieren, ville have mistet sin aktualitet. Men HAIRs temaer er mere aktuelle i dag, end de længe har været.

Med de seneste års strøm af flygtninge og immigranter har spørgsmål om diversitet, race og religion fyldt i medierne. Den yngre generation har sat spørgsmålstegn ved vores forbrugskultur, samt måden vi definerer vores seksualitet og køn på. Og med Inklusionsloven fra 2012 er inklusion både kommet på skoleskemaerne og på dagsordenen i Folketinget og kommunerne. Senest er temaer som krig og fred rykket uhyggeligt tæt på med krigen i Ukraine.

”HAIR beskæftiger sig med og sætter spørgsmålstegn ved store, væsentlige emner, som fylder meget i vores samtid. Desuden findes der ikke mange værker med så stor musikalsk tyngde og holdbarhed. Hit efter hit og den stærke relevans sikrer, at vi forlader teatret med både sange i hjertet og noget at reflektere over til hovedet. Jeg kan ikke komme på en bedre og mere aktuel titel at spille lige nu, når vi både vil underholde og skabe eftertænksomhed,” siger teaterchef ved Østre Gasværk Teater, Søren Møller.

Nyt partnerskab med Musikhuset Aarhus

Østre Gasværk Teater har indgået et samarbejde med Musikhuset Aarhus for at sikre, at hele landet får glæde af spektakulære musicals fra øverste hylde. HAIR bliver den første i en række forestillinger, som både kan opleves i København og i Aarhus.

”Vi har en ambition om at præsentere landets bedste musicals på scenen i Musikhuset og glæder os enormt til samarbejdet med Østre Gasværk Teater, der har en lang tradition for at skabe store og flotte musicalsucceser. Og så ser vi frem til at genoptage samarbejdet med teaterchef Søren Møller, der har været med til at hæve barren og sætte et tårnhøjt niveau for danske musicals,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Store hits, åben audition – og en musical for flere generationer

Da HAIR fik premiere på Broadway i 1968, rasede Vietnamkrigen. Det var kun 25 dage siden, frontfiguren i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, Martin Luther King, var blevet myrdet. Og hippiebevægelsen, der kæmpede for seksuel frigørelse og fri kærlighed og imod materiel grådighed, krig og vold, var på sit højeste. Musicalens tematikker fænger derfor på tværs af generationer; lige fra 68’er-generationen, der husker hippietiden og Vietnamkrigen, til nutidens unge, der er optaget af mange af de samme emner, som man var optaget af dengang.

Samtidig er HAIR spækket med en perlerække af hits; Let the Sunshine In, Easy to Be Hard, Aquarius, Good Morning Starshine, Hair, I Got Life m.fl. Så man kan ikke undgå at blive løftet med ind i historien om Claude, Sheila, Berger og gruppen af hippier, der sætter spørgsmålstegn, ved den måde vores liv og verden er indrettet på.

Forestillingen instrueres og koreograferes af Lynne Formato (US), som har instrueret en lang række store musicalsuccesser i Danmark. Senest Reumertvinderen fra 2019 – Disneys TARZAN.

HAIR har premiere på Østre Gasværk Teater d. 23. februar 2023 samt i Musikhuset Aarhus d. 11. maj 2023. Der holdes åben audition på forestillingen, og alle interesserede kan uploade et selftape senest d. 4. maj 2022. Læs mere på www.hairmusical.dk.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information eller interviews kontakt Kommunikations- og Publikumschef ved Østerbro Teater Malina Lebrecht Hye på mahy@osterbroteater.dk eller +45 50 60 44 90 eller Presse- og Kommunikationsmedarbejder ved Musikhuset Aarhus Thomas Krogh Råhlin på thr@aarhus.dk eller +45 22 30 96 22.

Billeder

Download
Fotograf Søren Malmose: Teaterchef Søren Møller
Fotograf Søren Malmose: Teaterchef Søren Møller
Download

Information om Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater
Østre Gasværk Teater
Morten Grunwalds Plads 1
2100 København Ø

+45 3927 9111http://www.osterbroteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater20.4.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater23.11.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye