TEKNIQ Arbejdsgiverne

Husk guleroden i den grønne skattereform

Del
Pisk og gulerod må gå hånd i hånd, når samfundet, herunder erhvervslivet, skal omstille sig til en grønnere fremtid. Derfor er det afgørende, at det samlede skattetryk på virksomhederne ikke stiger, men at en højere CO2-afgift f.eks. får følgeskab af lavere energiafgifter. Det mener Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation, TEKNIQ Arbejdsgiverne, oven på regeringens præsentation af sit forslag til en grøn skattereform.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Skatter og afgifter er helt afgørende værktøjer, når der skal turbo på den grønne omstilling. Klimaet skal kunne måles på bundlinjen. Men vi skal huske guleroden, så det ikke bliver ren pisk. Når vi skruer op for CO2-afgiften, skal vi skrue ned for andre afgifter, så den samlede regning ikke bliver større for virksomhederne. Ellers vil det skade konkurrenceevnen og dermed gøre Danmark fattigere,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Netop CO2-afgiften spiller en central rolle i regeringens udspil, som bygger på princippet om en ensartet afgift for erhvervslivet. Det er den rigtige vej at gå, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Danmark må og skal gå forrest i den grønne omstilling. Derfor skal vi også have fornuften med i afgiftsstrukturen. En ensartet CO2-afgift vil sikre, at det ikke er de små og mellemstore virksomheder, der kommer til at betale hele gildet. Det er forureneren, der skal betale, og de, der sviner mest, skal selvfølgelig betale mest,” siger Troels Blicher Danielsen.

Regeringen foreslår, at CO2-afgiften bør ligge på 750 kr. pr. ton CO2 frem mod 2030. Det er et fornuftigt leje, mener arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen.

”En afgift skal have en størrelse, så den har en effekt – ellers kan det være lige meget. Men omvendt må den ikke være så stor, at den tager livet af betaleren, i dette tilfælde erhvervslivet. Med det foreslåede niveau ligger vi tæt på EU’s kvotepriser, som de forventes at se ud frem mod 2030. Det giver danske virksomheder et stærkt incitament til at omstille sig, og samtidig et godt udgangspunkt for at konkurrere med udlandet,” siger adm. direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Jesper Melgaard, presseansvarlig hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 27 69 45 69 / jme@tekniq.dk

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum