Rundt om Filminstituttet i 2021

En levende og stærk dansk filmkultur nu og i fremtiden. Sådan lyder kernen i Det Danske Filminstituts ambition for dansk film.
Stort set alle danske spillefilm bliver til med støtte fra Filminstituttet. Når dansk film står stærkt internationalt, er det med Filminstituttet i ryggen. Når danske skoleelever bliver præsenteret for film i undervisningen, er det ofte Filminstituttet, der har sikret dem adgang. Og når et støt stigende antal brugere ser og deler historiske klip fra 'Danmark på film', er det på samme måde kun muligt takket være et årelangt digitaliseringsarbejde i Filminstituttets arkiver.
Den del af Filminstituttets virke, som handler om at støtte danske film og spil, favner bredt – fra finansiering, sparring, talentudvikling og lancering til international promovering. På samme måde spænder indsatsen for at bevare og formidle dansk film og filmkultur også vidt. Filmarven digitaliseres og gøres levende på streamingsites, undervisningsmaterialer og film gøres løbende tilgængelige til børn og unge og deres lærere. Og i Cinemateket, som har filialer og partnerbiografer landet rundt, er mødet med filmene og de skabende i centrum.
Som kulturinstitution under Kulturministeriet er Filminstituttet underlagt en række krav og forventninger fastsat i Filmloven og i Filminstituttets femårige rammeaftale. Hvordan de er blevet indfriet i det forgangne år, kan læses i årsrapporten for 2021.
Her er samlet nogle af årets mest centrale overskrifter. For selvom 2021 var et særligt år, hvor corona satte begrænsninger på Filminstituttets publikumsrettede tilbud, var det også et år med højt aktivitetsniveau og med mange positive resultater for dansk film og filmkultur.
Nedslag i årsrapporten 2021
For at se dette indhold fra Ukendt, så skal du give din accept på toppen af denne side.Kontakter
Anders Budtz-JørgensenKommunikationsmedarbejder
Tlf:+45 3374 3528andersbj@dfi.dkBilleder

Vedhæftede filer
Information om Det Danske Filminstitut
Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.
Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Nyt B&U-center skal engagere nye generationer i dansk film2.7.2025 10:17:53 CEST | Pressemeddelelse
Et dedikeret B&U-center på Filminstituttet samler nu alle aktiviteter på tværs af filmstøtte, filmformidling, pædagogik og læring. Centeret er blevet etableret parallelt og i tråd med de anbefalinger til en samlet strategi på B&U-området, som Kulturministeriet netop har offentliggjort. Filminstituttet har været aktivt engageret i Kulturministeriets arbejdsgruppe, siden den blev nedsat i foråret 2024 som led i ny filmaftale.
Nordisk noir indtager filmhistoriens svar på Cannes27.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Syv nyrestaurerede danske, svenske og norske filmklassikere får repremiere på verdens største festival for filmarv, Il Cinema Ritrovato i Bologna. Filmserien 'Norden Noir' markerer første gang, at flere lande står bag en samlet serie på festivalen, og initiativet udspringer af et stigende samarbejde mellem de nordiske filminstitutter.
Bornholmsk producer udtaget til europæisk talentprogram i Cannes29.4.2025 15:18:16 CEST | Pressemeddelelse
Bornholmske Daniel Mühlendorph er udvalgt som en af Europas 20 mest lovende producere, der skal deltage i Producers on the Move under Cannes Festivalen 13. til 24. maj. Han står bag film som 'Blokhavn', 'Hvor kragerne vender' og 'Krysantemum'.
Find historiske optagelser fra besættelsen fra dit lokalområde29.4.2025 08:46:19 CEST | Pressemeddelelse
I anledning af 80-året for besættelsen lancerer Filminstituttet et nyt interaktivt danmarkskort med historiske filmoptagelser fra besættelsen og befrielsen.
Kultfilm boomer15.4.2025 10:45:56 CEST | Pressemeddelelse
Cinemateket fejrer fra den 18. april til den 28. juni nye og gamle kultfilm – og det publikum, der skaber dem. Mange forbinder kultfilm med gamle, glemte film – men kult kan også opstå her og nu. Et eksempel er den nye Minecraft-film, hvor publikum rejser sig, råber med på replikker og danser i salen. Det peger på en lyst til fællesskab og interaktion – noget, som hjemme-streaming ikke kan tilbyde, men som biografen kan. Under overskriften ’Kult og kitch’ udforsker og genskaber Cinemateket den fortælling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum