Naturstyrelsen

Gå på opdagelse i de vildeste hjem

Del
I morgen den 8. april åbner en ny udstilling i Det Grå Fyr i Skagen. Her kommer du helt tæt på en forunderlig verden, man normalt ikke ser – nemlig fuglenes levesteder.

Mange forbinder Skagen med dets særlige lys, de gulkalkede huse og følelsen af ferie. Hvis du kigger mod himlen, vil du opdage, at landets nordligste by også har Danmarksrekord i antallet af fugle.

Det er netop Skagen Oddes helt særlige natur og de mange flyvende skabninger, der er omdrejningspunktet for en ny udstilling i Det Grå Fyr på Grenen. I udstillingen ”Vilde Hjem” kommer du helt tæt på en forunderlig verden, man normalt ikke ser – nemlig fuglenes levesteder.

- Man plejer at sige, at den måde vi bor på, siger utrolig meget om os mennesker. Det samme gælder for fuglene. Tænk bare på rørskovens stille hvislen, havens farveeksplosioner og klithedens forunderlige orkideer, og hvor forskelligt liv, der leves der. Det har været vigtigt for mig at lave en engagerende, sanselig og smuk udstilling, der fortæller om fugle, men også om alt det, der omgiver dem – om naturens skønhed og dens små og store mirakler, siger Kigge Mai Hvid, der er kunstneren bag udstillingen.

Udsigt over toppen af Danmark 

Udstillingen handler om fem fuglehabitater – eller levesteder - omkring Det Grå Fyr: Stranden, rørskoven, klitheden, haven og klitplantagen. 

I de forskellige rum i den gamle fyrmesterbolig fortolkes forskellige naturtyper, og du vil opleve fuglenes hjem med alle sanser i både lys og måneskin.

Der vil også være mulighed for at quizze din egen viden om fuglestemmer, og i et stort værksted kan børnene slippes løs med penne, papir og sakse.

Ingen hjem uden udsigt. Snyd ikke dig selv for en tur op i det 46 meter høje fyr som afslutning på udstillingen. Her venter et spektakulær syn ud over toppen af Danmark.

Find en høj klit og nyd forårstrækket

- Udstillingen ”Vilde Hjem” åbner samtidigt med, at man kan opleve et væld af trækfugle over Skagen. Forårstrækket er meget overvældende, og der er tidligere observeret over 100 fuglearter set fra den samme klittop på en enkelt dag. Derfor er det oplagt at gå ud i naturen bagefter og lægge mærke til alt det, du ikke har set før, siger Lene Kappelborg, centerleder i Det Grå Fyr.

Skagen Fuglestation er en del af Det Grå Fyr og drives af Dansk Ornitologisk Forening. Fuglestationens medarbejdere observerer og ringmærker fugle hver dag hele året rundt. Du kan hele året komme med på guidede ture ud i naturen – også i foråret, hvor der er flere fugleture på Grenen.

Fakta: ”Vilde Hjem” i Det Grå Fyr

Vilde Hjem er en kunstnerisk nyfortolkning af fem enestående fuglehabitater på Skagen Odde.
Kunstner Kigge Mai Hvid fortolker habitaterne med fugle, dyr, blomster, fotos og installationer. Naturmaterialerne males, tørres, presses og arrangeres. Ikke alt er som i naturen. Det er større, mindre eller i andre farver, og nogle gange har noget menneskeskabt eller sært sneget sig ind.

Udstillingen er lavet i samarbejde mellem Naturstyrelsen, Det Grå Fyr og billedkunstner Kigge Mai Hvid.

Besøg Det Grå Fyr

Fyrvej 36
9990 Skagen

I sidebygningen til Det Grå Fyr finder du cafeen Blink, der også åbner for sæsonen den 8. april.


Åbningstider alle dage:

8. april - 10. juni: kl. 10.00 - 16.00

11. juni - 31. august: kl. 10.00 - 17.00

1. september - 31. oktober: kl. 10.00 - 16.00

Yderligere oplysninger:

Lene Kappelborg, Centerleder for Det Grå Fyr, mobil +45 21 61 83 51, e-mail: lekap@nst.dk

Kigge Hvid, mobil 61 29 20 04, e-mail: kigge@jastudio.dk

Billeder

Information om Naturstyrelsen

NaturstyrelsenFølg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum