Fiskeristyrelsen

Fiskerikontrollen finder 22 åleruser i Nybøl Nor

Del
Efter en anmeldelse om åleruser, der fiskede uden afmærkninger, tog Fiskerikontrollen fredag eftermiddag på kontrol udenfor Bosbæk Hage i Nybøl Nor ved Flensborg Fjord. Her tog fiskerikontrollørerne i alt 22 ulovligt udsatte åleruser i bevaring.

Da Fiskerikontrollen fredag formiddag modtog en anmeldelse fra en borger om ulovlige åleruser udenfor Bosbæk Hage, drog to fiskerikontrollører mod Nybøl Nor for at følge op på anmeldelsen.

Her fandt fiskerikontrollørerne frem til 2 stræk dobbelte åleruser, der hverken var mærket med flag eller tydelig identifikation, som de skal være ifølge reglerne.

Fiskerikontrollør Martin Rindom fortæller:

”Vi er rigtig glade for at modtage anmeldelser fra opmærksomme borgere, da redskaber som står uden flag og afmærkninger, kan være svære at få øje på. Åleruserne i Nybøl Nor er formentlig blevet tømt regelmæssigt, da alle fiskene var i live. Ifølge reglerne skal åleruser som disse være tydeligt mærket med både vager og ID. Herudover gælder det, at fritidsfiskere maksimalt må anvende 6 redskaber ad gangen, hvoraf kun de 3 må være garn.”

Fiskerikontrollørerne bjærgede derfor de 22 ulovlige åleruser, som indeholdt 18 torsk, 3 rødspætter, 2 skrubber og et meget stort antal ålekvabber. Alle fisk blev genudsat i fjorden, og åleruserne blev taget i bevaring. Finder Fiskeristyrelsen frem til ejeren, kan denne forvente en bøde på op til 7.500 kr.

Læs mere om reglerne for mærkning og udsætning af redskaber på Fiskeristyrelsen.dk.

Kontakter

Billeder

Information om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

72 18 56 00https://fiskeristyrelsen.dk/

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Pressemeddelelse: Projektpulje på 66,9 mio.kr. skal skaffe ny viden om havets tilstand og fiskebestande1.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vores havmiljø står lige nu overfor store klima- og miljømæssige forandringer, som udfordrer balancen mellem et levedygtigt hav og et bæredygtigt fiskeri. Nu åbner en ny tilskudsordning på 66,9 mio. kr. til dataindsamling og styrket viden om klimaforandringers betydning for vores havmiljø og fiskebestande samt til at afprøve metoder til mere skånsomt fiskeri og tage hånd om problemer med sæl og skarv.

I 2022 gennemførte Fiskeristyrelsen bl.a. 2.273 fartøjskontroller og 1.956 kontroller af konsumlandinger af 3.101 tons fisk, viser årets kontrolrapport5.7.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Grundlaget for gennemførte fiskerikontroller i 2022 var 49.030 landinger af fisk med en samlet mængde på 640.996 tons. I konsumfiskeriet efter demersale arter som rødspætter, torsk, sej, kuller, jomfruhummer og rejer blev der kontrolleret 3.101 tons fisk ud af en samlet mængde landinger på 57.548 tons. I industrifiskeriet, der bl.a. omfatter tobis, sperling, brisling og blåhvilling, blev der foretaget 163 kontroller af i alt 1.557 landinger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum