Dansk Fjernvarme

Fjernvarmekonverteringer vil betyde øget arbejdskraft i Danmark

Del
I lyset af De Økonomiske Råds offentliggørelse af Danmarks produktivitet 2022, ser Dansk Fjernvarme det positivt, at man kan opretholde produktiviteten i naturgaskonverteringerne til fjernvarme ved at reducere beløbsordningens indkomstgrænse for udenlandsk arbejdskraft.

Det er tydeligere end nogensinde, at der skal sættes skub i konverteringerne af naturgasopvarmning til fjernvarme. Russisk naturgas skal udfases, og det skal det ved at udbygge fjernvarmenettet og konvertere flere naturgaskunder, end der hidtil har været gjort.

Derfor er det også en positiv konklusion fremsat af De Økonomiske Råd med rapporten Produktivitet 2022, at hvis Danmark skal skabe positive produktivitetsgevinster, så skal indkomstgrænsen for beløbsordningen for udenlandsk arbejdskraft reduceres, mener Dansk Fjernvarme.

- Vi står overfor en grøn omstilling og en udfasning af russisk gas, hvor især fjernvarmen er klar til at konvertere omkring 400.000 olie- og naturgaskunder inden for de kommende år. Det vil kræve al den arbejdskraft, der kan mønstres. Her er Det Økonomiske Råds tiltag for at sænke beløbsordningens indkomstgrænse en stærk mulighed for fjernvarmesektoren at fortsætte konverteringerne af de fossile varmekilder, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Behov for varmeplan og tilslutning
Efter det nationale kompromis blev præsenteret den 6. marts har fjernvarmeselskaber og naturgaskunder efterspurgt konkrete tiltag for at udbrede fjernvarmen i Danmark og begynde konverteringerne af naturgasfyr til fjernvarme. Det skal blandt andet ske ved koordinerede kommunale varmeplaner og styrket tilslutning til fjernvarme, anbefaler Dansk Fjernvarme.

- Det er klart, at der skal foreligge en plan for, hvor og hvornår naturgaskunder kan forvente at få fjernvarme. Derfor er vores anbefaling, at der bliver taget udgangspunkt i Aalborg Universitets screening, VarmeplanDanmark 2021. Her er det vurderet, at fjernvarme kan konvertere cirka 400.000 olie- og naturgasfyr. Hvis potentialet skal indfries, skal der hurtigst muligt ligge en konkret plan klar, siger Kim Mortensen.

Dansk Fjernvarme vurderer, at alle cirka 400.000 boliger med fossile varmekilder kan konverteres til fjernvarme inden for 3 til 5 år. Dette vil i så fald kræve stor politisk fokus, så der kan tages hul på konverteringerne.

Kontakter

Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets cirka 350 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 78 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye