Landfolk

Danske Landfolk lander stor investering

Del
Det familieejede investeringsselskab, HEARTLAND, har investeret et stort tocifret millionbeløb i det danske startup, Landfolk, der blev lanceret i februar 2021. Landfolk er et community og en platform med unikke og personlige sommerhuse, og bagved står et erfarent team med store visioner for både ind- og udland.
Landfolk er et community og en platform med unikke og personlige sommerhuse.
Landfolk er et community og en platform med unikke og personlige sommerhuse.

Der er aldrig blevet solgt så mange sommerhuse som i corona-årene 2020-21, der for alvor fik danskerne til at vende blikket indenlands og mod sommerhuset som ferieform. Midt i denne udvikling kom Landfolk til verden, og nu - kun ét år efter den spæde start i februar 2021 - har det danske startup landet en stor pre-seed investering, der skal bruges til at indfri virksomhedens ambitioner. 

Store visioner for ind- og udland

Bag Landfolk står et erfarent founder-team, hvoraf flere bl.a. solgte Gaest.com til Airbnb i 2019, og de har lynhurtigt fået luft under vingerne. Allerede i de første to måneder af 2022 har Landfolk overhalet hele omsætningen i 2021. Samtidig er visionerne store. I 2022 skal de have mere end 1.000 unikke og håndplukkede, danske sommerhuse på platformen. Derudover er planen, at flere hundrede eksklusive huse udenfor Danmark kan bookes på platformen, når Landfolk senere på året i første omgang udvider til Tyskland og Sverige.

”Målet er at skabe Nordeuropas største og bedste community for sommerhusejere og -entusiaster,” fortæller Christian Schwarz Lausten, CEO i Landfolk. ”Landfolk er skabt ud af en stor passion for sommerhuset. Vi ønsker både at skabe unikke sommerhusoplevelser, men også at redefinere, hvordan det er at eje et sommerhus, og vi er både glade og stolte af, at HEARTLAND vil være med på den rejse”. 

CEO hos HEARTLAND, Lise Kaae, supplerer: ”Landfolk er et frisk pust i en branche, der ikke tager skade af lidt innovation. Kombinationen af nyudviklet teknologi, der sikrer en optimal, digital kunderejse, og et community med premium-sommerhuse gør Landfolk til en spændende, ny spiller på markedet. Og så er det et solidt og erfarent team, der står bag.”

Den nye generation af sommerhusejere

Landfolk appellerer til en ny generation af sommerhusejere, der søger mere charme, sjæl og autentiske oplevelser midt i naturen. 79% af Landfolks sommerhusejere er yngre end 50 år. Samtidig har 50% aldrig lejet ud før. 

”Vi oplever, at der er en større villighed til at udleje gennem Landfolk, blandt andet fordi vi tilbyder den ultimative fleksibilitet, hvor det er helt op til dem selv, hvor meget eller lidt man vil dele med andre, og fordi vi er 100% gennemsigtige omkring priser og indtjening. Men helt klart også fordi det er et fællesskab, hvor vi deler en kærlighed til sommerhuset som vores andet hjem,” fortæller Christian Schwarz Lausten.

Siden lanceringen i februar 2021 er antallet af bookinger samtidig eksploderet, men det er ikke kun danskerne, der har fået øjnene op for de personlige sommerhusoplevelser. Også tyskerne er strømmet til Landfolk, siden de åbnede for bookinger fra vores nabo mod syd i september. 2022 skal dog være året, hvor det også bliver muligt både at leje et hyggeligt sommerhus midt i den tyske natur og en ødegård på en af de svenske øer.   

**

Fakta om Landfolks værter:

  • 61% har købt deres sommerhus inden for de sidste 3 år. 
  • 79% er yngre end 50 år. 
  • 73% har en Instagramprofil. 
  • 54% har børn under 12 år. 
  • 50% har aldrig lejet ud før. 
  • 60% har renoveret deres sommerhus inden for de sidste 3 år. 

Nøgleord

Kontakter

For mere information, billedmateriale mm.:
Camilla Swartz Primdahl, Brand & Marketing hos Landfolk
Mail: camilla@landfolk.com
Tlf.: +45 30 13 52 57

Billeder

Landfolk er et community og en platform med unikke og personlige sommerhuse.
Landfolk er et community og en platform med unikke og personlige sommerhuse.
Download
Download
Landfolk-teamet
Landfolk-teamet
Download
Christian Schwarz Lausten, CEO i Landfolk
Christian Schwarz Lausten, CEO i Landfolk
Download

Information om Landfolk

Landfolk
Bülowsgade 68, 3 tv
8000 Aarhus C

https://landfolk.com/da

Landfolk er en dansk platform med håndplukkede og personlige sommerhuse og et fællesskab for sommerhusentusiaster, der ønsker unikke oplevelser i ét med naturen. 

Sommerhusene på platformen skal leve op til fem kriterier, der indebærer personlighed, naturskønne omgivelser, gode værter, kvalitet og ingen ’one size’. 

Landfolk blev stiftet i februar 2021, har i dag 300 sommerhuse på platformen og byder hver dag velkommen til mange nye sommerhusejere. 

Læs mere på https://landfolk.com/da/ 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye