Too Good To Go ApS

Too Good To Go iværksætter ungdomsskolehold med fokus på madspild

Del
En tredjedel af de unge mangler information om, hvordan de kan undgå madspild. Det vil madspildsaktøren Too Good To Go lave om på og har derfor igangsat hold på landets ungdomsskoler med madlavning og madspild på menuen.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Too Good To Go viser, at næsten en tredjedel af den yngre aldersgruppe mangler information om, hvordan de kan reducere madspild. Samtidig er det de unge, der har Danmarks største madspild. Det til trods for at de unge er Danmarks mest klimabevidste generation ifølge Concitos Klimabarometer fra 2020. 

Derfor styrker Too Good To Go nu indsatsen overfor børn og unge gennem samarbejder med landets kommuner, hvor de vil facilitere ungdomsskolehold, der skal lære de unge at lave god mad og mindske deres madspild. 

“Vi ved, at de unge har en interesse for at lave mad, men at de mangler viden og tryghed i forhold til at lave mad ud fra de madvarer, de allerede har i køleskabet. Derfor vil vil sørge for, at de unge allerede i en tidlig alder får nogle gode madvaner og de rette værktøjer til at undgå madspild, så de er klædt på, til når de flytter hjemmefra. Kompetencer og viden er altafgørende for at undgå madspild - og det er netop det, vi vil give dem,” udtaler Heidi Boye, der er landechef for Too Good To Go i Danmark. 

Ungdom uden madspild 

Ungdomsskoleholdene, der går under navnet “Ungdom uden Madspild”, har fokus på at bruge resterne, og derfor vil der typisk laves mad ud fra indholdet af Too Good To Go-lykkeposer. Samtidig vil der være fokus på at bruge sanserne samt at lære de unge helt grundlæggende køkkenteknikker til at lave velsmagende måltider. Man behøver derfor ikke at være en haj i køkkenet, så længe man bare har interessen og har mod på at lære. 

Det er Frederik Knudsen, undervisningsansvarlig hos Too Good To Go, der står i spidsen for ungdomsforløbene, men på sigt vil der blive oplært en række undervisere i de forskellige kommuner, der kan undervise de unge i madspild. 

Skal udvides til landets 98 kommuner 

Første kommune til at igangsætte ungdomsskolehold om madspild er Holbæk Kommune, der kørte testforløb i januar. På sigt har Too Good To Go en ambition om at udrulle ungdomstilbuddet til alle landets 98 kommuner, så alle unge kan få de rette værktøjer til at undgå madspild. Udover Holbæk kommune, har Too Good To Go også allerede en aftale med Frederiksberg kommune og Fredensborg Kommune i hus.  

Det er ikke første gang, at Too Good To Go henvender sig til de unge med målet om at give dem gode madspildsvaner i en tidlig alder. Too Good To Go har de sidste to år afholdt madspildsskoler i efterårsferien i samarbejde med Arla og Arla Fonden, hvor hele familien kunne få redskaber til at undgå at smide mad i skraldespanden. Derudover har Too Good To Go udviklet undervisningsmateriale i samarbejde med bl.a. Gyldendal. 

Interesserede kommuner kan kontakte Too Good To Go på undervisning@toogoodtogo.dk 

Fakta om madspild 

  • 814.000 tons mad går hvert år til spilde i Danmark (Miljøstyrelsen, 2021) 
  • Værdien af det samlede årlige danske madspild løber op i 8 milliarder kroner (COWI for ONE\THIRD, 2022)
  • 18-34-årige er den gruppe, der smider mest mad ud (Fødevarestyrelsen, 2018)
  • 3 ud af 4 unge mener selv, det er vigtigt at reducere deres madspild (Madkulturen, 2021)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Too Good To Go ApS

Too Good To Go ApS
Too Good To Go ApS
Landskronagade 66
2100 København Ø

81773718http://toogoodtogo.dk

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 53 mio. brugere har siden da reddet mere end 121 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 303.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 17 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en lang række oplysnings- og uddannelsestiltag for at fremme viden om madspild.

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye