
Så er FødevareBanken i Kolding åben

Der er blevet arbejdet hårdt for at få FødevareBankens nye afdeling i Kolding op at stå. Der er ansat folk, fundet lokaler, oplært frivillige, fundet modtagesteder, indkøbt kølebil og fundet fødevaredonorer. Og nu er driftschef Martin Brink og hans team klar med første levering af god frisk overskudsmad til væresteder, herberger og krisecentre i Kolding og omegn.
”Det har været utrolig spændende at starte FødevareBankens gode koncept op her i Kolding, og nu glæder vi os til at komme i gang med det, der virkelig handler om, nemlig at få formidlet god, frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister til organisationer for socialt udsatte,” siger Martin Brink, der er driftschef i Kolding.
Første tur køres af et par af de nye frivillige i Kolding, ægteparret Jens og Gitte Lauridsen. Tirsdag går turen til Fredericia og på onsdag til Middelfart.
Store virksomheder donerer maden
Det er bl.a. virksomheder som Arla, Easyfood, Aarstiderne, H&P Frugt og Naturmælk, der leverer mad til FødevareBanken i Kolding. Det er mad, der ikke har overskredet sidste salgsdato, men som af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges og ellers skulle have været smidt ud. Det kan være på grund af produktionsoverskud, fejl på etiketter, bulet emballage eller kort holdbarhed.
Modtagestederne er bl.a. Gademix – et socialt værested for unge, Overmarksgården – et boligtilbud for udsatte og hjemløse med misbrugsproblemer og Kolding Krisecenter – for voldsramte kvinder med og uden børn samt en række andre modtagesteder.
I starten er det planen at koncentrere sig om Kolding, Fredericia og Middelfart. Herefter kommer Esbjerg og byerne på vej dertil og dækningsområdet udvides ned til grænsen og Als. Om tre år og er det meningen, at FødevareBankens afdeling i Kolding skal være fuldt etableret og dække hele Region Syd. Dermed er vi formentlig oppe på ca. 50 modtagesteder og 90 frivillige alene i Kolding. Det er Oak Foundation Denmark, der med en stor bevilling har gjort åbningen i Kolding mulig.
Om FødevareBanken
FødevareBanken er en non-profit NGO, der formidler madoverskud fra fødevareindustrien til organisationer, der arbejder med socialt udsatte. Vores modtagere er bl.a. kollegier for unge mødre og deres børn, væresteder, herberger, børnehjem og andre steder for de mest udsatte i vores samfund.
Vores frivillige flytter hver dag i vores kølebiler ca. 3 tons overskudsmad eller hvad der svarer til ca. 6.200 måltider dagligt. FødevareBanken er altså både med til at afhjælpe et madspildsproblem for virksomheder samt et socialt problem for de mennesker, der mangler mad.
Vi har driftsafdelinger tre steder i Danmark. København, Aarhus og nu altså Kolding.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.