
Madfællesskaber skyder op overalt i Karlemoseparken i Køge

I Karlemoseparken i Køge er projektet i fuld gang, og her skyder fællesskaberne frem: Fællesspisning, morgenmadscaféen, juicebaren, Damernes Café og Pensionistforeningen modtager alle sammen varer fra FødevareBankens kølebiler, og så står frivillige i boligområdet for at organisere og lave maden. Flere initiativer er nu også undervejs blandt de frivillige i Karlemoseparken – bl.a. en madcafé med suppe, bagværk og sandwiches.
”Det her er et rigtig godt eksempel på, hvordan man på en ny måde kan forbinde overskudsvarer med mennesker, der har brug for dem og få gode fællesskaber ud af indsatsen. Det er et nyt område for FødevareBanken, som ellers mest leverer til væresteder, varmestuer og forskellige botilbud for socialt udsatte. Her kommer folk fra fx Karlemosen jo ikke. Men der er tydeligvis brug for os og for gode, friske varer ude i beboer- og forsamlingshusene i de store almene boligområder. Vi er glade for, at Nordea-fonden er med på ideen. Og glade for at se, hvordan det frivillige initiativ spirer frem på baggrund af projektet. Det var det, vi håbede ville ske”, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.
”Konceptet med at udvikle madfællesskaber med overskudsmad i almene boligområder er meningsfuldt, fordi det både nedsætter madspild, men også fordi det skaber sammenhængskraft for beboerne”, siger Francisco Ortega, udviklingschef i Boligselskabet Sjælland.
Og netop en styrket sammenhængkraft blandt beboerne mærker de ansatte i Kulturhuset i Karlemoseparken også til: ”En større og mere mangfoldig gruppe af beboere har fået deres faste gang i Kulturhuset via vores samarbejde med FødevareBanken og madfællesskaberne. Det har betydet, at der opstår relationer på tværs af diverse grupperinger som køn, alder og etnicitet. Aktiviteternes indhold og rammer samt de opståede relationer løfter brugernes kompetencer socialt, men også i forhold til livsduelighed og faglig parathed”, udtaler Lisette Rasmussen, der er projektleder i Karlemoseparkens Kulturhus.
Madfællesskaber Med Mening er også i gang i Holbækområdet i boligområderne Ladegårdsparken samt et mindre boligområde i Tølløse. Projektet kører foreløbigt i to år, hvorefter FødevareBanken vil vurdere, om succesen kan udbredes til hele landet og endnu flere boligselskaber.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.