
FødevareBanken runder 10.000 kilo i Kolding

De første uger har været travle for den nyåbnede afdeling af FødevareBanken i Kolding. Over 10.000 kilo mad har afdelingen i deres kølebiler og med frivillige bag rattet delt ud til organisationer for socialt udsatte i Kolding, Fredericia og Middelfart.
”Det er jo i sig selv ikke glædeligt, at vi har så meget mad at dele ude, men det glædelige er, at maden gør gavn der, hvor der er brug for den og at vi samtidig hjælper virksomheder af med god frisk overskudsmad, der ellers ville være blevet smidt ud, ” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.
Og at maden gør godt, kan de skrive under på hos Gademix, der er et socialt værested for børn og unge i Kolding:
”Vi har modtaget mad fra FødevareBanken fra den allerførste dag og vi er virkelig glad for det. Det betyder utrolig meget for os. For det første betyder det, at vores børn får et sundt, nærende måltid mad. Vi får især en del frugt og grønt fra FødevareBanken. Derudover betyder det, at vi får frigivet midler vi før brugte på mad. Her i vinterferien har vi derfor råd til at lave nogle andre tilbud til de unge – vi skal f.eks. en tur i trampolinland og i svømmehallen. Det var vi råd til nu. Endelig betyder det, at den tid vores frivillige før skulle bruge på at købe mad, den kan de nu bruge sammen med børnene i stedet. Vi er virkelig glade for det,” siger leder Viktor Lindholm Jacobsen
FødevareBanken er en forening, der hovedsageligt kører rundt på frivillig basis. Maden doneres af store danske fødevarevirksomheder og grossister. Det er aldrig mad, der er for gammel, men mad, der af den ene eller anden grund alligevel ikke kan sælges. Det kan være grundet fejl på etiketten, bulet emballage, kort holdbarhed, pletter på frugten, overproduktion eller andre årsager. Donorerne tæller i dag bl.a. HP Frugt Naturmælk, Arla Foods, Dansk Supermarked, herunder Bilka Kolding, Lidl m.fl.
I kølebiler og med høj fødevaresikkerhed sørger FødevareBankens ca. 180 frivillige for at maden bringes ud til herberger, kvindecentre, væresteder og andre steder for socialt udsatte, hvor maden forvandles til måltider. FødevareBanken er netop fyldt 10 år og har afdelinger i København, Aarhus og Kolding.
Også det samlede tal for FødevareBanken på landsplan slog rekord i januar. 110 tons blev det til svarende til 275.000 måltider.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.