
FødevareBanken er løsningen på festivalernes madspild

Sommer er festivaltid, festival er mad og dermed også madspild. Madspild er noget nær umuligt at undgå ved store begivenheder, men efterhånden tager de fleste festivaller initiativer til at gøre noget ved det. Og her er FødevareBanken blevet en central partner. På de store danske festivaler landet rundt, er det således FødevareBanken, der bl.a. på festivalens sidste dage, henter overskudsmad og herefter fordeler det til socialt udsatte.
Helt aktuelt er det et samarbejde med Roskilde Festival, der i år videreudvikler deres madspildsindsats og dermed ønsker at sætte endnu større fokus på håndtering og forebyggelse af madspild på festivalen.
FødevareBanken skal stå for den logistiske afvikling i form af registrering, kørsel og lagerstyring af overskuddet og konsulentvirksomheden Rub & Stub skal bistå med koordinering af den indsats det er, at overskue overskudsvarer fra omkring 80 stadeholdere, der laver mad til 130.000 festivaldeltagere henover en uge.
Spild minimeres fremover
Divisionschef, Roskilde Festival Hans Christian Smed, siger: ”Roskilde Festival har forebygget madspild ved, i samarbejde med boderne på festivalen, at indsamle og donere overskudsmad til udsatte borger i mere end ti år. Men vi vil gerne udbygge indsatsen, derfor har vi udvidet med samarbejdspartnere, som har gode erfaringer med bl.a. dataindsamling og generelt madspildsforebyggende arbejde.
Der bliver således ikke blot samlet mad ind, men også data og analyser, der skal ligge til grund for den forebyggende, så spild fremover minimeres.
Karen-Inger Thorsen, direktør, FødevareBanken glæder sig også over samarbejdet: ” FødevareBankens systematik, vores kølebiler og placering af lagre over hele Danmark gør, at vi er en attraktiv partner og kan sørge for at logistikken kan fungere. At maden så tilmed går til socialt udsatte er noget alle kan se en mening med,” siger hun.
I år har FødevareBanken allerede samlet mad ind fra Northside i Aarhus, den netop overståede Tinderbox i Odense. Nu er det så Roskilde Festival og senere på sommeren kommer Smukfest i Skanderborg. Også til events som DHL løbet, Royal Run og Skole OL har FødevareBanken stået for indsamling af mad og videredistribution til væresteder, herberger, kvindecentre med flere.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.