
FødevareBanken får ambassadørkorps

De tre ambassadører er kok Thomas Herman, kok Jesper Vollmer og restauratør Jesper Marcussen, der fremover vil deltage i forskellige arrangementer og dermed støtte FødevareBankens arbejde.
”FødevareBanken er ikke kun en professionel organisation, men en organisation med hjertet på rette sted, de engagerer mennesker i en vigtig sag og skaber mening for så mange mennesker. Det vigtige arbejde støtter jeg, siger kok Thomas Herman.
Thomas Herman har længe været et etableret navn i den gastronomiske verden. Han har været ansat på flere af de danske toprestauranter, og har desuden arbejdet på stjernerestauranter i såvel Frankrig som i Spanien. Han har gennem sin karriere modtaget en række gastronomiske priser samt udmærkelser. Den største uden tvivl en Michelin stjerne på Restaurant Herman. Han var idemanden bag restaurant Herman i det gamle Nimb i Tivoli, hvor han også regerede som køkkenchef og gjorde en dyd ud af at rehabilitere det danske køkken.
Fint og vigtigt arbejde
Jesper Vollmer er uddannet på restaurant Sommelier, har været souchef på Søllerød Kro og i 10 år køkkenchef i Kongehuset. I 2015 grundlagde han sammen med sin hustru ’Huset RÅ’ , der bl.a. arrangerer konferencer og kokkeskoler henvendt til firmaer. Udover Jesper Vollmers formidable karriere indenfor kokkefaget og hans engagement med “Huset RÅ”, er han også kendt som vært på programmerne “Spis og Spar” samt en del Go´Morgen Danmarks hold af kokke, som er med til at vise og inspirere hele Danmark til at spise lidt bedre.
Han siger:
”FødevareBankens arbejde er så fint og vigtigt – og overraskende stort og professionelt. Hvis jeg med mit netværk og min stemme kan være med til at udbrede kendskabet til deres arbejde, er det mig en stor glæde,” siger han.
Nyt initiativ
Det første konkrete initiativ fra en af vores ambassadører kommer til at ske på restauratør Jesper Marcussens restauranter Pluto, Gorilla, Barabba og Retour. Her vil gæsterne, når de modtager regningen få et kort, der giver mulighed for via mobilepay at donere et beløb til FødevareBanken. Et initiativ, der både giver synlighed og forhåbentlig lidt penge.
Jesper Marcussen siger:
”FødevareBanken gør et stort arbejde på hele to fronter – med at bekæmpe madspild og sørge for mad til socialt udsatte. Det er svært ikke at være begejstret for deres arbejde og støtte det, hvor jeg kan,” siger han.
FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen er begejstret for de nye ambassadører.
”At så prominente og dedikerede mennesker støtter op om vores arbejde, gør en stor forskel for os. Det sætter vi stor pris på,” siger hun.
FødevareBanken har planer om at tilføje yderligere par ambassadører og udvide samarbejdet omkring forskellige projekter fremover.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.