
FødevareBanken og Fødevarevirksomheden Flensted indgår strategisk samarbejde

De modtagesteder – herberger, væresteder m.m., som FødevareBanken leverer mad til, har i flere måneder kunnet lave mad af lækre frostgrøntsager, snitgrønt og kartofter fra Flensted, der produceres lokalt i Vestjylland. Varerne stammer bl.a. fra overskudsproduktion og er andre varer, som Flensted af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at sælge. De er derfor blevet doneret til FødevareBanken, der leverer overskudsmad til ca. 250 organisationer for socialt udsatte over det meste af landet.
Og nu har de to parter besluttet at styrke deres samarbejde og indgå et erhvervssamarbejde.
”Jeg er meget glad for, at Flensted ønsker at øge samarbejdet med os, så det nu bliver til et egentligt erhvervspartnerskab, der udover varer også omfatter økonomi, kommunikation og strategi,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:
”At modtage overskudsmad er selvfølgelig helt afgørende for, at vi kan fungere, men at drive en organisation som FødevareBanken, kræver ud over mad tillige synlighed og økonomi. Det er meget glædeligt, at Flensted på den måde er med til at løfte det ansvar, som jeg også synes er erhvervslivets,” siger hun.
FødevareBanken har de seneste år etableret en række erhvervspartnerskaber. Blandt andet er Netto, Jyske Bank, Thise Mejeri og nu altså også Flensted med til at få FødevareBankens kølebiler til at rulle.
Om baggrunden for partnerskabet siger Marketing- og Innovationschef, Anne Borghegn, Flensted:
”FødevareBanken er med til at løse en meget konkret udfordring for os, når vi af og til står med uundgåelig overproduktion, fejl på emballage eller lignende – og løser en vigtig samfundsopgave i det hele taget. Derfor er det selvfølgelig også rimeligt, at vi som virksomhed bidrager med mere end mad til , at FødevareBanken fortsat kan eksistere.”
Om Flensted:Flensted er en moderne fødevarevirksomhed med fokus på grønne måltidsløsninger til detailhandelen og professionelle køkkener. Virksomheden ligger i Skovlund langt ude på landet i Vestjylland, tæt på de marker, som mange af virksomhedens råvarer kommer fra. Og virksomheden og dens 325 ansatte omsætter for ca. 650 mio. kr.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Verserende historie i medierne om FødevareBanken20.9.2022 11:14:08 CEST | Pressemeddelelse
I dag bringer flere medier en artikel om FødevareBanken under overskriften ”Frivillige skrider i vrede over fyring af chef”. Her udtrykker en række frivillige i Aarhus, bekymringer om den netop gennemførte organisationsændring i FødevareBanken, som blev meldt ud til alle i organisationen den 31. august 2022.
Folkemødet mindsker madspild i samarbejde med FødevareBanken og Danmark mod Madspild14.6.2022 13:45:04 CEST | Nyhed
På årets Folkemøde vil Danmark mod Madspild og FødevareBanken arbejde målrettet med at reducere de mange tusinde gæsters klimaaftryk.
Madfællesskaber med overskudsmad skaber sammenhold i almennyttige boligområder19.5.2022 15:22:18 CEST | Pressemeddelelse
Folkekøkken og kvindeklub i Værebro Park, morgenmadscafé og fællesspisning i Holbæk, mande-madklub i Gellerup og kvindeklub og lektiecafé i Vollsmose. Det seneste år er der etableret madfællesskaber i 11 almennyttige boligområder som led i projektet ’Madfællesskaber med Mening’ – og der er flere på vej.
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.