Frederiksbergmuseerne

FRA 13. MARTS PRÆSENTERER CISTERNERNE CHIHARU SHIOTA: MULTIPLE REALITIES

Del
Tyngdekræften synes ophævet i den japanskfødte installationskunstner Chiharu Shiotas omfattende udstillingsprojekt i Cisternerne, hvor publikum ledes ind i et labyrintisk univers af sanselige installationer og rumlige forskydninger.
Chiharu Shiota:  Where Are We Going, Paris 2017.
Foto: Gabriel de la Chapelle.
Fotoet er ikke fra Cisternerne
Chiharu Shiota: Where Are We Going, Paris 2017. Foto: Gabriel de la Chapelle. Fotoet er ikke fra Cisternerne

På udstillingen Multiple Realities favner Chiharu Shiota Cisternernes iboende egenskaber i skabelsen af et drømmelignende scenarie. Udstillingen, der opleves via snoede gangbroer, anvender vandet og de mørke repetitive søjlegange i konstruktionen af et labyrintisk forløb.

Udstillingens tre fortløbende rum er tematisk og forløbsmæssigt forbundne.
Her åbenbarer spindelvævslignende garnstrukturer og roterende tekstiler sig i takt med publikums fremadskridende vandring på et stadigt mere uroligt vand og fremstår gradvist mere dynamiske og påtrængende.

Cisternerne er forvandlet til et på én gang magisk og foruroligende sted af lyde, vibrationer og spejlinger, hvor florlette stofkonstruktioner tegner cirkelformationer i den fugtmættede luft og roterende kjoler synes dansende på vandoverfladen.

Som altid hos Shiota er publikums aktive deltagelse, fantasi og forestillingsevne afgørende i konstruktionen af værkernes fortælling. 

At møde Chiharu Shiotas selvbiografiske arbejde er som at bevæge sig ind i en anden dimension. Hendes monumentale sanselige værker tager afsæt i en kollektiv og historisk bevidsthed, hvorfra hendes egen biografi på smuk vis fletter sig sammen med de besøgendes egne livshistorier.

Trådene, linjerne og knuderne, der er blevet hendes signatur, står som et poetisk billede på det netværk af tråde, der knytter mennesker sammen på tværs af tid, rum og livsfortællinger.

Om kunstneren
Chiharu Shiota (f. 1972) bor og arbejder i Berlin. Hun er uddannet fra Hochschule für Bildende Künste, Braunschweig (1997-1999) og Universität der Künste, Berlin (1999-2003).

I de sidste to årtier har Chiharu Shiota skabt hele universer vævet af garn, som er blevet hendes signaturmedie i fremstillingen af ​​dybt bevægende og storstilede totalinstallationer. 

Shiota var Japans repræsentant på Venedig Biennalen i 2015 og har haft soloudstillinger på gallerier og museer verden over, herunder The National Museum of Art i Osaka (2008), La Maison Rouge i Paris (2011), Wanås Konst i Skåne (2016) og Göteborgs Konstmuseum (2018).

Om Cisternerne
Cisternerne er en underjordisk kunsthal i hovedstadens gamle vandreservoir.
Hvert år inviteres en internationalt anerkendt kunstner eller arkitekt til at skabe en udstilling der spiller sammen med det tidligere vandreservoirs helt særlige arkitektur, klima, stemning og historie. Cisternerne er del af Frederiksbergmuseerne

Udstillingskatalog
I forbindelse med udstillingen udgives et illustreret katalog med tekst af adjunkt, Institut for Mennesker og Teknologi, ph.d. Kasper Levin

Udstillingen realiseres takket være støtte fra
A. P. Møller Fonden, Arbejdernes Landsbank, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Bestles Fond, Brøchner Hotels, Det Obelske Familiefond, Frederiksberg Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Praktisk information om udstillingen
Chiharu Shiota: Multiple Realities
Cisternerne i Søndermarken overfor Frederiksberg Slot
Tir.-søn: Kl. 11-18 / Tors.: Kl. 11-20

13. marts – 30. november 2022

www.frederiksbergmuseerne.dk

Entré
Voksne: 115 kr.
Studerende / unge under 27 år: 90 kr.
Grupper (på 10+): 90 kr./person
Børn under 18 år: fri entré

Kontakter

Billeder

Chiharu Shiota:  Where Are We Going, Paris 2017.
Foto: Gabriel de la Chapelle.
Fotoet er ikke fra Cisternerne
Chiharu Shiota: Where Are We Going, Paris 2017. Foto: Gabriel de la Chapelle. Fotoet er ikke fra Cisternerne
Download
Chiharu Shiota: Where Are We Going. 
Installation på Le Bon Marche Rive Gauche. 
Foto: Gabriel de la Chapelle.
Fotoet er ikke fra Cisternerne
Chiharu Shiota: Where Are We Going. Installation på Le Bon Marche Rive Gauche. Foto: Gabriel de la Chapelle. Fotoet er ikke fra Cisternerne
Download
Chiharu Shiota: A long Day, 2014. 
Foto: Guido Mencari.
Fotoet er ikke fra Cisternerne
Chiharu Shiota: A long Day, 2014. Foto: Guido Mencari. Fotoet er ikke fra Cisternerne
Download
Cisternerne, rum uden udstilling. 
Foto: Johan Rosenmunthe
Cisternerne, rum uden udstilling. Foto: Johan Rosenmunthe
Download
Cisternerne, rum uden udstilling. 
Foto: Johan Rosenmunthe
Cisternerne, rum uden udstilling. Foto: Johan Rosenmunthe
Download

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Frederiksbergmuseerne består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings.  Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Ny kunstudstilling af Christine Overvad Hansen udforsker den psykiske volds faresignaler og deres forveksling med tegn på kærlighed27.3.2025 08:54:35 CET | Pressemeddelelse

Med udstillingen No One’s Gonna Love You Like I Do gør billedkunstner Christine Overvad Hansen en tabuiseret samfundsproblematik nærværende. Udstillingen, der åbner i Møstings, undersøger hvordan faresignalerne på psykisk vold fejlagtigt kan forveksles med tegn på kærlighed – både i nære relationer og i samfundet. Møstings, 12. april - 15. juni 2025. Fernisering fredag 11. april kl. 17-19.

Jakob Kudsk Steensen: Psychosphere19.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

16. marts – 30. november 2025 For milliarder af år siden opstod liv i vulkanske åbninger dybt under havets overflade. Denne proces, kendt som abiogenese – teorien om, at liv kan opstå fra ikke-organisk materiale – danner udgangspunktet for Jakob Kudsk Steensens totalinstallation Psychosphere. Udstillingen, skabt på baggrund af kunstnerens eget feltarbejde, forvandler Cisternernes underjordiske rum til en portal til dybhavet. Her smelter videoprojektioner, lyd, lys og skulpturer sammen i en fortælling om den forbundethed, som alle levende arter på Jorden deler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye