Intervare klar til at trække Københavns Kommune i retten

Del
Københavns Kommune har på et møde i Borgerrepræsentationen valgt at opsige vores over 20 år lange samarbejde med under tre måneder tilbage af den nuværende kontraktperiode. Det er en helt uforståelig og disproportional reaktion på en tvist mellem Intervare og kommunens CSR-enhed, som har stået på siden maj 2021.

I den periode har Københavns Kommune draget en principiel og ikke mindst vidtrækkende juridisk konklusion, som betyder, at ejerne af de selvstændige transportvirksomheder, som kører for Intervare, skal betragtes som lønmodtagere. Det er stik imod gældende retspraksis på området. For at imødekomme kommunen og fastholde det hidtil gode samarbejde, har Intervare gjort alt for at leve op til de nye krav. Alligevel har et flertal i Borgerrepræsentationen helt uforståeligt valgt at kaste Intervare på porten før tid.

”Vi er helt uforstående over for det, der er sket her. Vi har løbende været i dialog med kommunen, men hver gang, vi har levet op til et krav, er det som om, at målstregen er blevet flyttet igen. Vi har gentagne gange gjort Københavns Kommune opmærksom på, at vi og vores advokater er uenige i deres vurdering, og samtidig har vi gjort alt, for at tilfredsstille kommunens CSR-enhed. Det virker som om, at Københavns Kommune befinder sig i en vildfarelse i forhold til, hvornår en person er lønmodtager. Men det her lugter af en politisk indstilling fra starten af. Og Intervare vil derfor nu gå rettens vej,” siger kommerciel direktør i Intervare, Mikkel Pilemand.

Intervare har også forholdt politikerne, at de er uenige med kommunens CSR-enhed. Politikerne skal vide, at de med beslutningens principielle karakter pådrager sig et betydeligt ansvar for fremover at gennemføre den nye præcedens overfor kommunens øvrige leverandører. Mange af dem bruger underleverandør i form af selvstændige transportvirksomheder på samme måde som Intervare.

”Hvis ikke de øvrige leverandører til kommunen bliver stillet overfor de samme krav, som vi er blevet, er det jo klokkeklar forskelsbehandling. Det vil vi selvfølgelig holde nøje øje med,” siger Mikkel Pilemand, der imødeser en retssag, hvor Intervare forventer at få medhold.

Ud over en sag om misligholdelse af kontrakten, kan kommunen i øvrigt se frem til et krav om tilbagebetaling af de fakturaer fra Intervare, som kommunen har nægtet at betale siden oktober 2021.

Intervare vil ikke lade de 2.300 ældre og svage medborgere i stikken, der er visiteret til at få leveret dagligvarer. Derfor vil Intervare levere varer til dem uændret i opsigelsesperioden, selvom Københavns Kommune ikke vil betale for arbejdet.

”Jeg er ked af denne situation – ikke mindst på borgernes vegne. Intervare har haft et tillidsfuldt og godt samarbejde med Københavns Kommune i over 20 år, ligesom vi har et tilsvarende godt samarbejde med 41 andre kommuner. Der har aldrig været problemer med vores leveringsmodel, som altid har været kendt og anerkendt. Også af Københavns Kommune. Men der er gået politik i sagen, og de juridiske vurderinger fra kommunens CSR-enhed er blevet mere og mere absurde. Vi vil ikke finde os i flere grove beskyldninger, og vi går i retten for at få statueret et klart eksempel på, at man ikke kan presse og forskelsbehandle leverandører for at få en kortsigtet politisk gevinst,” siger Mikkel Pilemand.

Nøgleord

Kontakter

Information om Nemlig.com

Nemlig.com
Nemlig.com
Banemarksvej 58
2605 Brøndby

https://nemlig.com

nemlig.com er Danmarks største onlinesupermarked, der hver dag leverer dagligvarer og måltidskasser direkte til døren for tusindvis af danskere. Mere end 4 ud af 5 husstande kan i dag modtage dagligvarer og måltidskasser fra nemlig.com.

Med over 9.000 unikke varenumre og et stort sortiment af økologi tilbyder nemlig.com et bredt udvalg af dagligvarer til hverdagen, og med over 25 unikke gård- og specialbutikker er det også muligt at finde delikatesser fra bl.a. Slagter Lund, Lagkaghuset, A.C. Perch’s Thehandel og mange flere på nemlig.com.

På nemlig.com finder du også dagligvarer til den helt rigtige pris.Hver uge prismatcher nemlig.com mere end 1800 varer mod Rema 1000. Det er med til at gøre nemlig.com til Danmarks billigste onlinesupermarked, og nemlig.com har vundet førstepladsen i to pristjek blandt landets onlinesupermarkeder foretaget af henholdsvis Politiken og BT i foråret 2021.


----
Intervare A/S har mere end 20 års erfaring med levering af dagligvarer til visiterede borgere. Vi samarbejder pt. med mere end 40 kommuner landet over og servicerer ca. 8.000 borgere hver uge. Intervare A/S er moderselskab til nemlig.com. 

Følg pressemeddelelser fra Nemlig.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nemlig.com

Nemlig øger omsætning i nyt regnskab30.1.2024 08:08:01 CET | Pressemeddelelse

Nemlig er tilbage i vækst, og virksomheden har i det netop afsluttede finansår 2022/23 øget omsætningen til 2,51 mia. kr., hvilket er en stigning på 30 mio. kr. i forhold til sidste finansår. Omsætningsvæksten på helåret blev sikret i finansårets sidste fem måneder fra marts til juli med en gennemsnitlig vækst på 20%. En tendens der er fortsat ind i det nye finansår 2023/24, der startede i august 2023 og derfor tegner godt for dette år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye