Vejdirektoratet

Flere og flere bruger Vejdirektoratets Trafikinfo.dk

Del
I 2021 var der knap 1,7 millioner besøgende på Vejdirektoratets online-tjeneste Trafikinfo.dk. Det er en stigning på 30 procent i forhold til 2020, hvor tallet var 1,3 millioner. De seneste års stigende besøgstal kan resultere i bedre fremkommelighed og sikkerhed på vejene, eftersom trafikanterne har orienteret sig om forholdene på vejene, før de kører ud på dem.
Trafikinfo.dk hjælper trafikanter med at orientere sig. Foto: Vejdirektoratet.
Trafikinfo.dk hjælper trafikanter med at orientere sig. Foto: Vejdirektoratet.

Når en snestorm kommer ind over landet, eller en politijagt resulterer i, at man må lukke Amagermotorvejen, så får flere og flere trafikanter nemt og hurtigt besked om de trafikale konsekvenser, fordi de bruger Vejdirektoratets Trafikinfo.dk.

Trafikinfo.dk giver nemlig trafikanter et hurtigt overblik over, hvor de skal være ekstra opmærksomme som bilister, eller hvor de måske endda skal vælge alternative ruter eller transportformer som for eksempel bus, Metro eller tog.

I Vejdirektoratet bruger man besøgstallene på Trafikinfo.dk til at kunne levere endnu bedre information til trafikanterne, så brugerne får det optimale ud af deres næste besøg på hjemmesiden. For i Vejdirektoratet sætter man stor pris på, at så mange trafikanter og også medier bruger Trafikinfo.dk – og særligt de dage, hvor der er langvarige trafikale hændelser, kan trafikinformationen gøre en forskel for mange.

Faglig systemansvarlig Sanne Emborg Hornlykke, Vejdirektoratet, siger:
”Vi kan se, at det har en positiv effekt, når trafikanterne orienterer sig på Trafikinfo.dk. Nogle af dem ændrer deres planlagte rute eller kører på et andet tidspunkt, mens andre måske ligefrem vælger andre transportformer. Det bidrager til bedre fremkommelighed og sikkerhed på vejene, og det er godt for alle. Vi ved fra tidligere studier, at vi ved at flytte 5-10 procent af trafikken væk fra de mest trafikerede tidspunkter, kan have held med at reducere forsinkelserne for de tilbageværende bilister med 50-90 procent. Og der kommer ovenikøbet færre uheld. Selv når blot få procent af bilisterne orienterer sig på Trafikinfo.dk på forhånd og undlader at køre på de mest travle tidspunkter, så giver det færre uheld og en mærkbar bedre fremkommelighed for alle på vejene.”

De data, der ligger til grund for trafikkortet på Trafikinfo.dk, bliver også stillet til rådighed for andre aktører som for eksempel TomTom og HERE. På den måde kommer informationerne ud via flere kanaler, eksempelvis trafikanternes navigationstjenester i bilen.

I Vejdirektoratet er der desuden et stort fokus på digitale platforme til at dele data, eksempelvis Vejdirektoratets platform Dataudveksleren, hvor man kan få adgang til offentligt tilgængelige datasæt relateret til vej og trafik. Det betyder, at man på bedst mulig vis kan dele data med andre aktører inden for trafikinformation og navigation.

Snestorm skabte stor digital trafik

Den første dag i december 2021 ramte en snestorm Nordjylland, og den dag besøgte godt 81.000 brugere trafikkortet på Trafikinfo.dk. Dagen efter steg tallet til hele 98.500 brugere, og det er tallene for brugere på Trafikinfo.dk alene.

Derudover har rigtig mange trafikanter tilsyneladende fået de samme informationer via andre kanaler. Måske har navigationssystemet i bilen valgt en anden rute, P4 Trafik har sagt det i radioen, eller man har fået en ”pop up” fra en app på mobilen.

Trafikinfo.dk byder på mange forskellige typer af informationer til trafikanter, der skal ud at køre på vejene. Det er målrettet til både dem som holder stille i en kø, dem som bare gerne vil følge med i trafikken – og til medier som for eksempel Ekstra Bladet og Nordjyske Medier og P4, der bruger deres kanaler til at få trafikinformation ud til deres målgrupper.

Oplysningerne på Trafikinfo.dk kommer fra mange kilder, og det er på grund af et tæt samarbejde mellem Vejdirektoratet, landets kommuner, Sund & Bælt, politiet og øvrige private og offentlige aktører, at Trafikinfo.dk kan vise opdaterede informationer om de trafikale forhold for de danske statsveje døgnet rundt - alle årets dage.

Læs mere om trafikken lige på Trafikinfo.dk 

Kontakter

Billeder

Trafikinfo.dk hjælper trafikanter med at orientere sig. Foto: Vejdirektoratet.
Trafikinfo.dk hjælper trafikanter med at orientere sig. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye