Snart kan danskerne følge kyllingernes liv i en dansk stald døgnet rundt

Hvordan ser et slagtekyllingeliv ud i en typisk dansk stald?
Det kan alle danskere opleve med egne øje fra 8. februar og 35 dage frem.
I den periode live-streamer Landbrug & Fødevarer fra slagtekyllingeproducent Solveig Nørmarks stald ved Struer. En live-stream, som sker døgnet rundt fra stalden med cirka 32.000 slagtekyllinger af racen Ross 308.
- Vi glæder os meget. Hverdagen bliver som den plejer for os og kyllingerne, selvom der sidder et par kameraer på væggen, som gør, at alle og enhver kan gå med mig i stalden, siger Solveig Nørmark.
Martin Hjort Jensen, som er formand for landets fjerkræavlere samlet i Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, glæder sig også:
- Vi ser meget frem til at vise virkeligheden frem. Fra 8. februar og 35 dage frem har alle, der har lyst, mulighed for at se ind i en dansk slagtekyllingestald. Vi holder virtuelt døgn-åbent, så danskerne kan se med. Live-streamingen er den maksimale grad af åbenhed og adgang, vi har mulighed for at give, når vores vigtigste opgave samtidig er at passe godt på kyllingerne, fastholde ro og tryghed i flokken og skærme mod eventuel sygdom og smitte udefra, siger Martin Hjort Jensen.
Danskerne vil meget gerne spise kylling. Når det kommer til dansk slagtekyllingeproduktion, lægger danskerne vægt på, at kyllingerne kan bevæge sig frit, er trygge og har fri adgang til vand og foder.
- Og det er faktisk parametre, der gælder for al, dansk slagtekyllingeproduktion, men desværre er der mange forbrugere, der tror noget andet. Vi håber derfor med dette projekt at være med til at få mere reel viden ud om kyllingeproduktionen, så debat om vores branche foregår på et faktuelt korrekt grundlag, siger Martin Hjort Jensen.
Invitation til pressemøde
Medier inviteres til pressemøde på kyllingegården ved Struer tirsdag 8. februar kl 12.00.
Det er denne dag, kyllingerne ankommer, og livestreamingen fra gården begynder.
Både Martin Hjort Jensen og Solveig Nørmark vil være til stede ved pressemødet.
Deltagelse i pressemødet kræver tilmelding senest torsdag 3. februar 2022 kl 13.00.
Det skal ske til presserådgiver i Landbrug & Fødevarer, Marie Gang Larsen, tlf 29 46 21 86 eller magl@lf.dk.
For at få adgang må besøgende ikke have været i kontakt med andre dyrehold i 48 timer forinden, og der vil være forskellige hygiejnemæssige tiltag ved besøget.
Alle øvrige henvendelser vedrørende live-streamningen nu og i de kommende uger bedes rettet til Landbrug & Fødevarers Presseafdeling tlf 33 39 45 20 eller lf-presse@lf.dk.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520lf-pressevagt@lf.dkMarie Gang LarsenKommunikationsrådgiverLandbrug & Fødevarer
Tlf:29462186magl@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Ny kvælstofreguleringsmodel må ikke underminimere arbejdet i de lokale treparter19.6.2025 14:41:22 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen, SF, Liberal Alliance, Konservative og Radikale Venstre har netop offentliggjort en delaftale, der fastlægger braklægningspunktet og de grundlæggende principper, som skal danne grundlag for det videre arbejde med en ny kvælstofreguleringsmodel. Med denne delaftale har partierne valgt, at en samlet beslutning om byrdefordeling og kompensation til landmændene først skal forhandles endeligt på plads til efteråret. Landbrug & Fødevarer havde gerne set, at politikerne havde truffet beslutning om alle elementer i en samlet aftale, da tingene hænger uløseligt sammen. Det er derfor alt for tidligt at vurdere konsekvenserne af en ny reguleringsmodel for landbruget. Det er dog positivt, at delaftalen anerkender den ambitiøse arealomlægning, der er i gang i de lokale treparter, og at der er fokus på, at landmændene skal have en kompensation, der matcher reguleringsniveauet.
Nu er der åbent for indstillinger til Årets kokkekonkurrencer 202519.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025.
Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af dansk fødevareproduktion og gastronomi16.6.2025 19:56:57 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at antallet af restauranter med Michelinstjerner er vokset – både i hovedstaden og i provinsen. Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af både dansk gastronomi og de danske fødevareproducenter, der hver dag leverer råvarer i absolut særklasse.
Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet4.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis.
Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise19.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum