DI Forsvar og sikkerhed

Forsvarsudvalget besøger danske forsvarsvirksomheder i Nordjylland

Del
Forsvarsudvalget besøger fredag den 28. januar 2022 danske forsvarsvirksomheder i Nordjylland. Først besøger udvalget Hydrema, hvor en række centrale virksomheder vil være samlet til præsentationer og rundvisning. Foruden Hydrema vil DC Supply, Scanfiber, IDOC, Skywatch og Precision Technic Defence deltage.

Pressen har mulighed for at møde både virksomhederne og udvalgets medlemmer og deltage i rundvisningen, som finder sted kl. 11.30 hos Hydrema, Gl. Kirkevej 16, 9530 Støvring.

Om eftermiddagen besøger udvalget virksomheden GomSpace, der blandt andet laver nanosatelitter. Også her vil der være mulighed for at deltage i rundvisning og tale med udvalgets medlemmer. Det foregår klokken 14.30 hos GomSpace. Langagervej 6, 9220 Aalborg Øst.

Forsvarsudvalgets besøg hos danske forsvarsvirksomheder er en god mulighed for politikerne til at få dybere indsigt i dansk forsvarsindustris forhold og knowhow. Forsvarsindustrien spiller en vigtig rolle i varetagelse af danske sikkerhedsinteresser.

Der er tale om sofistikerede og højteknologiske virksomheder, der både er orienteret mod den traditionelle forsvarsindustri og virksomheder, der arbejder med rummet.

Besøgene er en kærkommen lejlighed til dels at præsentere noget af den knowhow, dansk forsvarsindustri er i besiddelse af, men også til en dialog om, hvordan vi sikrer, at Danmark kan håndtere fremtidens trusler.

Det vil kræve en stærk og robust forsvarsindustri, og det fordrer et endnu tættere samarbejde mellem forsvaret og industrien, sådan som det også er foreskrevet i regeringens forsvarsindustrielle strategi. På besøget deltager også repræsentanter fra Forsvarsministeriet og Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Kontakter

Yderligere oplysninger om pressens deltagelse i besøgene fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI Forsvar og sikkerhed

DI Forsvar og sikkerhed
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed

Følg pressemeddelelser fra DI Forsvar og sikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Forsvar og sikkerhed

Forsvarsindustrien skifter navn og genvælger bestyrelsen17.6.2021 16:02:23 CEST | Pressemeddelelse

Brancheforeningen for forsvars- og aerospacevirksomheder i DI, FAD, har på generalforsamlingen i dag vedtaget at skifte navn. Det sker samtidig med at brancheforeningen har lagt en ny strategi om at bidrage aktivt og konstruktivt til dansk sikkerhedspolitik, i en tid hvor trusselsbilledet er helt anderledes end da foreningen blev stiftet. Det er præcis 25 år siden, hvilket bliver markeret i forbindelse med generalforsamlingen og efterfølgende fejring med deltagelse af bl.a. forsvarsminister Trine Bramsen.