DI - Dansk Industri

DI: Studiejob øger chancen for job markant

Del
Unge, der har job mens de uddanner sig, har markant større chance for at komme hurtigt i arbejde, når de er færdige med deres uddannelse. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

- Det er spild af talent og ressourcer, når mange unge går ledige efter endt uddannelse. Udbredelsen af studiejob og praktik kan være et vigtigt redskab til at nedbringe dimittendledigheden, siger konstitueret chef for Forskning, Uddannelse og Mangfoldighed i DI, Bjarke Lind.

DI’s analyse viser, at blandt de kandidatstuderende - som har arbejdet mere end 15 timer ugentligt - er 74 procent i beskæftigelse inden for de første to måneder efter endt uddannelse, hvilket kun er tilfældet for 9 procent af de studerende, som ikke har arbejdet ved siden af studiet.

For de kandidatstuderende, som har arbejdet op til fem timer ugentligt, fordobles sandsynligheden for at være i beskæftigelse i løbet af de første to måneder efter endt uddannelse i forhold til studerende, som slet ikke har arbejdet ved siden af studiet.

- Det er et helt klart billede, vi ser - sandsynligheden for at komme hurtigt i beskæftigelse efter endt uddannelse øges markant, hvis den studerende har arbejdet ved siden af studiet. Og jo flere timer den studerende har arbejdet, jo større er sandsynligheden for at lande første job hurtigt, siger Bjarke Lind.

- Derfor skal de studerendes kendskab og samarbejde med offentlige og private arbejdspladser styrkes igennem studietiden, så de studerende bliver bedre forberedt til det arbejdsmarked, som de kommer ud til. Det kan nemlig betyde, at de hurtigere lander første job efter endt uddannelse.

Dimittendledigheden har været stagnerende siden 2011, mens den generelle ledighed har været faldende.

- Det er vigtigt, at der ikke først fokuseres på, hvordan nyuddannede kommer i job, når de er færdige med uddannelsen. Allerede i løbet af studietiden skal der være fokus på, hvordan deres uddannelse og akademiske faglighed kan omsættes til kompetencer, som efterspørges på arbejdsmarkedet. Det skaber en bedre overgang fra uddannelse til første job, siger Bjarke Lind.

Studerendes øget kontakt til arbejdsmarkedet bidrager ifølge DI til at nedbringe dimittendledigheden, ved at de studerende får et erhvervsperspektiv ind i deres ellers meget teoretiske universitetsuddannelse og får dermed skabt bedre sammenhæng mellem uddannelse og beskæftigelse.

- På baggrund af en spørgeskemaundersøgelse kan vi se, at virksomheder oftest ansætter nyuddannede akademikere på baggrund af gode erfaringer fra et samarbejde, mens vedkommende var studerende. Det er særligt på baggrund af praktikforløb, at virksomheder ansætter den studerende som færdiguddannet, siger Bjarke Lind.

DI’s undersøgelse viser, at seks ud af ti virksomheder er tilbøjelige eller meget tilbøjelige til at tage universitetsstuderende i praktikforløb eller samarbejde om bacheloropgave, speciale eller lignende.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 3377 3819, e-mail boh@di.dk

Billeder

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nyt udvalg skal sætte fokus på energieffektivisering28.9.2023 14:41:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har brug for ny lovgivning, der fremmer energieffektivisering. Derfor har DI's generalforsamling besluttet at nedsætte et nyt udvalg, der skal give konkrete forslag og rådgivning til, hvordan Danmark skal fremme energieffektivitet. Energieffektivitet er sammen med grøn energi en af de vigtigste byggesten til at nå de ambitiøse klima- og energimål hurtigt og billigt samtidig med, at området byder på betydelige nationale og internationale forretningsmuligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum