Jeudan A/S

Jeudan forventer et historisk højt resultat for 2021 i niveauet DKK 3 mia.

Del
I dagens selskabsmeddelelse melder koncernen om et tilfredsstillende resultat af den primære drift (EBVAT) for 2021 indenfor de tidligere udmeldte forventninger. Efter Jeudans bestyrelse har gennemgået det foreløbigt opgjorte regnskab for 2021, der indeholder positive reguleringer af såvel ejendommenes værdi som de finansielle gældsforpligtelser, er forventningen et historisk højt resultat før skat i niveauet DKK 3 mia.
Adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren, forventer et historisk højt resultat for 2021.
Adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren, forventer et historisk højt resultat for 2021.

Endnu et år med tilfredsstillende tilgang af nye kunder tegner sig i Jeudan. Den seneste udlejningsstatistik for kontorudlejning i København viser en mindre tilbagegang fra 91,7 til 91,3% ved årsskiftet 2020/2021 til september 2021 – ifølge senest offentliggjorte tal fra EjendomDanmarks markedsstatistik. I samme periode har Jeudan oplevet stor kundetilgang og fremgang i udlejningen. Koncernen kunne ved indgangen til 2021 meddele om en udlejningsprocent ekskl. udviklingsejendomme på 94,9. Den nåede ultimo 2021 98,6. Tillægges tomgangsarealer i udviklingsejendomme udgjorde udlejningsprocenten 97,0.

Stor kundetilgang i 2021 
Kundetilgangen betyder, at Jeudan i 2021 har haft en bruttoudlejning på ca. DKK 200 mio., svarende til en vækst på mere end 40% sammenlignet med året før. Koncernens årlige nettoudlejning, efter opsigelser, landede på DKK 86 mio., hvilket er mere end en firdobling i forhold til 2020. En større del af udlejningerne i 2021 vil have økonomisk effekt i 2022 efter ombygning og indflytning i de udlejede arealer. Den høje udlejning vidner om, at Jeudans løbende fokus på at møde kundernes behov og ønsker, herunder øget fleksibilitet og gode vilkår, har båret frugt. Også set i lyset af COVID-19. 

”Velbeliggende og velordnede ejendomme, fleksible kontraktvilkår, gode parkeringsforhold og en pålidelig samarbejdspartner var øverst på listen, da Jeudan i 2020 gennemførte en stor undersøgelse af kundernes ønsker i forbindelse med erhvervslokaler. At vi i Jeudan forlader et udfordrende 2021 med at have taget imod mange nye kunder og en udlejningsprocent på 98,6% skal efter min mening ses som udtryk for, at vi lykkedes med at levere netop det. Vi ønsker at være en langsigtet samarbejdspartner for vores kunder. Der har derfor også været et stort fokus i 2021 på at være tæt på vores kunder og imødekomme deres virkelighed, også når deres behov ændrer sig,” siger adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren.  

For at imødekomme kunderne har Jeudan blandt andet i 2021 åbnet et nyt showroom i Bredgade, hvor eksisterende og potentielle kunder kan gå i dialog med arkitekter, salgschefer og projektledere om nye rammer, løsninger, flytteplaner mm. Godt 26% af de kunder, som er flyttet ind i nye lokaler hos Jeudan i 2021, er eksisterende kunder med ændrede behov. I showroomet har Jeudan også mulighed for at inspirere til indretningen af de ikke-istandsatte lokaler, som koncernen grundet udlejningssituationen lejer flere ud af. 

“2021 har været endnu et samfundskritisk år. Og netop derfor er vi i Jeudan tilfredse med det foreløbigt opgjorte regnskab. Bag Jeudans kundeorienterede forretningsmodel ligger et stort og løbende arbejde med at tilpasse produkter, vilkår og services for at sikre, at de møder kundernes aktuelle behov og ønsker til deres eksisterende og kommende rammer. At 26% af indflytningerne i 2021 var eksisterende Jeudan-kunder, som ønskede at skalere enten op eller ned i areal, men forblive kunde hos os, fortæller mig, at vi er lykkedes som samarbejdspartner og ikke blot en udlejer. Det er takket være en stor og utrættelig indsats fra Jeudans medarbejdere," slutter Per. W. Hallgren.   

Det forventede resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) kombineret med positive reguleringer af de finansielle gældsforpligtelser og ejendommenes værdi betyder, at Jeudan i 2021 forventer et historisk højt resultat før skat i niveauet DKK 3 mia. mod DKK 578 mio. i 2020.  

Forventninger til 2022 
Da en større del af nettoudlejningen først vil få økonomisk effekt i 2022, ser Jeudans forventninger til året positive ud. Koncernen forventer et resultat for den primære drift (EBVAT) for 2022 i niveauet DKK 800-850 mio. mod de forventede ca. DKK 765 mio. i 2021.  

De oplyste tal for 2021 er foreløbige og ikke reviderede. Jeudans årsregnskab for 2021 er planlagt offentliggjort den 4. marts 2022. For uddybende information læs Jeudans seneste selskabsmeddelelse. 

Nøgleord

Kontakter

Per W. HallgrenAdm. direktørJeudan

Tlf:39479102

Billeder

Adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren, forventer et historisk højt resultat for 2021.
Adm. direktør i Jeudan, Per W. Hallgren, forventer et historisk højt resultat for 2021.
Download

Information om Jeudan A/S

Jeudan A/S
Jeudan A/S
Bredgade 30
1260 København K

7010 6070https://www.jeudan.dk/

Jeudan er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed. Koncernen investerer i og driver større erhvervs- og boligejendomme i København. Koncernen tilbyder et bredt udbud af ejendomsrelaterede rådgivnings-, service- og bygningsydelser. Strategien sigter mod fortsat vækst og lønsomhed, baseret på værdierne ordentlighed, dygtighed og tilgængelighed. Koncernen har 550 medarbejdere. Selskabets aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (JDAN). www.jeudan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Jeudan A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Jeudan A/S

Jeudan og Clever indgår Københavns største aftale om infrastruktur til elbiler14.12.2021 17:22:56 CET | Pressemeddelelse

Næsten 500 nye ladepunkter er snart på vej til indre København. Jeudan, der ejer og driver nogle af Københavns mest centrale parkeringshuse, har netop indgået en aftale med ladeoperatøren Clever om at etablere 480 ladepunkter i Jeudans parkeringshuse i løbet af 2022. Aftalen er den hidtil største af sin art i København og vil føre til en markant forbedring af ladeinfrastrukturen i byen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye