PwC

Sidste chance for at sikre korrekt januarløn

Del
Det er ved at være sidste chance for at sikre, at du ikke starter året ud med en forkert skattebetaling og dermed ender med at modtage enten for lidt eller for meget i løn i januar, lyder det fra PwC.
Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.
Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.

Der kan være uoverensstemmelser mellem din udbetalte løn i december og din udbetalte løn i januar. Afvigelsen kan skyldes, at du enten har betalt for meget eller for lidt i skat. Derfor er det en god idé at tjekke forskudsopgørelsen en ekstra gang, inden januar lønnen bliver udbetalt.

De fleste arbejdsgivere kører først januarlønnen i den sidste uge af måneden. Derfor har man stadig tid til at få rettet sine oplysninger hos Skat og få tilføjet nye fradrag, opdateret de eksisterende eller fjernet gamle fradrag, som man ikke længere er berettiget til at modtage,” fortæller Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.

Skattestyrelsen bliver ikke informeret om alle dine fradrag, hvorfor du selv har ansvar for at holde din forskudsopgørelse opdateret. Særligt hvis din økonomiske situation og indkomstforhold ændrer sig, skal du være opmærksom:

Hvis du er steget i løn ved årsskiftet, kommet tilbage fra barsel eller lige er blevet pensionist, er det vigtigt, at du opdaterer forskudsopgørelsen. Udover en regulær indkomstændring er pensionister eksempelvis ikke berettiget til job- og beskæftigelsesfradrag af deres pension,” siger Karina Hejlesen Jensen.

Har du optaget eller omlagt lån?
Hvis du hører til de danskere, der har optaget eller omlagt lån, skal du givetvis være lidt mere opmærksom. Her er det vigtigt at tilføje renteudgifterne til forskudsopgørelsen eller ændre de nuværende renteudgifter, hvis du eksempelvis har nedkonverteret et lån og dermed opnået en lavere rente.

Flere danskere har fået ændret deres renteudgifter i løbet af 2021, og det er derfor særligt vigtigt at huske at opdatere forskudsopgørelsen. Det kan give et betydeligt skattesmæk, hvis man har fået lavere renteudgifter og ikke fået rettet sin forskudsopgørelse til, fordi så modtager man et for højt rentefradrag, end hvad man reelt er berettiget til,” fortæller Karina Hejlesen Jensen.

Markant mindre beløbsgrænse for boligjobordningen 
Boligjobordningen eller håndværkerfradraget bliver sat ned fra 50.000 kr. i 2021 til 19.300 kr. 2022. Ordningen består af to typer fradrag; et servicefradrag på 6.400 kr., som kan bruges på rengøring, havearbejde eller pasning af børn og så et håndværkerfradrag på 12.900 kr., der bl.a. kan dække udgifter i forbindelse med maler- og tømrerarbejde.

Hvis du hører til de mange danskere, som gør brug af boligjobordningen, skal du være opmærksomme på den markant mindre fradragsgrænse og samtidig notere, at fra den 1. april i år kan du ikke længere anvende håndværkerfradraget, fordi det udgår fra 31. marts,” afslutter Karina Hejlesen Jensen.

Nøgleord

Billeder

Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.
Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Unge i Gentofte Kommune får privatøkonomi på skoleskemaet7.9.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Undersøgelser viser, at alt for mange unge kommer i økonomiske vanskeligheder tidligt i livet, og tidlige gældsproblemer kan få konsekvenser langt ind i voksenlivet. Med undervisningsforløbet ’Ung privatøkonomi’ klæder PwC folkeskoleelever i 8. klasse på med forståelse for økonomi, ansvarligt forbrug og personligt lederskab. I slutningen af august starter tiltaget op i Gentofte Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum