TEKNIQ Arbejdsgiverne

Vigtigt opgør mod kinesisk prisdumping

Del
Europa-Kommissionen har i dag offentliggjort, at den pr. 17. december indfører en antidumping-told på importen af vindmølletårne fra Kina. Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

EU indleder nu et opgør mod strømmen af billige, statsstøttede ståelementer fra Kina, som i stigende grad har sat danske producenter under pres. Beslutningen, der blev offentliggjort af Europa-Kommissionen i dag, glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne, som længe har appelleret til en indsats mod den ulige konkurrence.

”Det har i løbet af de senere år stået klart, at kinesiske producenter af vindmølletårne i udstrakt grad har modtaget statsstøtte for at dumpe priserne på produktionen af vindmølletårne. Det har presset eksempelvis de europæiske producenter og været ved at knække den europæiske værdikæde,” siger Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og industri.

En sejr for den grønne industri

For TEKNIQ Arbejdsgiverne har det derfor været afgørende, at man både fra dansk og europæisk side reagerede kontant og uden tøven for at bremse det kinesiske forsøg på at underminere en helt central del af vores grønne industri.

”Med dagens afgørelse sættes der en tyk streg under, at Europa er klar til at kæmpe for sin grønne industri. Det er ubetinget positivt nyt for dansk erhvervsliv, der hverken på lang eller kort sigt vil kunne acceptere nogen form for konkurrence baseret på ufint trav,” siger Alexander Severinsen Ulrich og uddyber:

”Med afgørelsen retter Kommissionen også op på den forsinkede intervention, som man så for nogle år siden, hvor den europæiske produktion af solceller var under det samme pres. Dengang kom reaktionen desværre for sent og uden den nødvendige effekt. Nu er det så vigtigt at sikre at toldsatserne overvåges og strammes i tilfælde af, at de ikke udgør et tilstrækkelig effektivt værn mod den intensive kinesiske statsstøtte.”

Brug for løbende overvågning

Danmark er et af Europas førende lande, når det gælder produktionen af vindmølletårne og teknologier til at sikre mere miljørigtig opsætning af vindmøller både på land og til vands.

”Vindmølletårne er ikke bare et rør der skal svejses – det er et helt essentielt fundament for den grønne omstilling og er grundlaget for de kloge hænder, der nu er med til at udvikle produktionen af nye innovative løsninger til opsætning af vindmøller,” siger Alexander Severinsen Ulrich.

”Fremadrettet er det helt afgørende, at der holdes nøje øje med importmønstrene, så man sikrer, at handlen eksempelvis ikke blot sendes på en omvej gennem andre lande først for at omgå toldreglerne. Derudover foreslår vi, at der indføres konkrete toldkoder for de elementer, der indgår i den grønne omstilling,” anbefaler han.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 4087 8030

Billeder

Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Alexander Severinsen Ulrich, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Arbejdsgivere og fagforbund: Fyr op under den faglige stolthed15.4.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Unge søger i stigende grad efter meningsfulde arbejdsliv, hvor de ikke kun får en løncheck hver måned, men også bidrager til et større formål. Og her har Danmarks faglærte al mulig grund til at ranke ryggen og være stolte over det, de bidrager til samfundet med. TEKNIQ Arbejdsgiverne har derfor taget initiativ til kampagnen “Værdi Hver Dag”, der bliver bakket op af Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye