Furesø Kommune

Sikker cykelparkering åbnet på Hareskov Station

Del
Cyklisterne ved Hareskov Station kan nu trygt og sikkert parkere deres cykel på stationen. En helt ny type cykelstativ låser cykelstellet fast til stativet bare ved hjælp af et rejsekort
Kraftige bøjler passer nu på cyklerne på Hareskov Station
Kraftige bøjler passer nu på cyklerne på Hareskov Station

Pendlere, der snupper cyklen og kombinerer den daglige transport med bus eller tog kan nu føle sig langt mere sikre ved at have deres cykler stående på Hareskov Station.

En ny smart cykelparkering skal som led i en større indsats for cykelpendlerne gøre det mere tyverisikkert at parkere cykler på stationer og ved busstop.

Cykelstativet er forsynet med tyverialarm og solide bøjler, og så er det gratis og let at anvende. Det eneste, du skal bruge, er et rejsekort, dit dankort eller lignende kontaktløse kort, som åbner og lukker stativet. Stativerne er nummererede, og der er gjort plads til at oplade sin el-cykel på to af pladserne; plads nr. 19 og 20.

Furesø Kommune er også i gang med at etablere tyverisikre stativer på Værløse Station. Dels de ovenstående Bikeep-stativer, dels et nyudviklet overdækket cykelstativ, du også kan låse din cykel fast til. Ved busstoppet på Frederiksborgvej ved Hvedemarken bliver der ligeledes opsat overdækkede cykelstativer.

Tiltagene er en del af en større indsats for at gøre det mere tyverisikkert at parkere cykler på stationer og ved busstop, fortæller Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

"I den grønne omstilling skal det være let og attraktivt at vælge alternativer til bilen. Men for mange er det forståeligt nok en forudsætning, at cyklen kan stå i sikkerhed, hvis de skal overveje at skifte bilen ud med mere bæredygtige transportformer og for eksempel kombinere cykling og bus eller tog. Derfor sætter vi med de nye tiltag ind mod cykeltyverier fra stationerne," siger Lene Munch-Petersen.

Furesø Kommune har blandt andet fået midler fra Cykelparkeringspuljen under Trafikstyrelsen og Region Hovedstaden og Movia til at gøre en indsats i den kommende tid mod cykeltyveriet på stationerne. Det første trin er etableringen af de 20 tyverisikre Bikeep-cykelstativer på Hareskov Station.

Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, glæder sig over de nye tiltag:

”Det er et vigtigt skridt, at Furesø Kommune giver cykelparkeringsmulighederne ved stationer og busstop en væsentlig opgradering og en reel tyverisikring. Det ved jeg, at mange har efterspurgt. De nye Bikeep-stativer på Hareskov Station er særligt attraktive, fordi fastlåsningen sker elektronisk, og hele stellet låses fast. Det vil helt sikkert gøre cyklisterne mere trygge ved at efterlade deres cykler på stationen. Og muligheden for at lade sin elcykel op i tilgift, er ekstra smart,” slutter Øjvind Vilsholm (Ø).

Cykelekspert og formand for cyklistforbundet, Jens Peter Hansen, adm. direktør hos Bikeep har allerede stået på Hareskov Station og instrueret cyklisterne i at parkere korrekt. Han melder om stor begejstring fra cyklisternes side over det nye stativ.

Sådan bruger du det nye stativ:
• Løft bøjlen og placer din cykel.
• Luk bøjlen og læg et kontaktløst kort (dankort, rejsekort) på displayet.
• Displayet skal blinke rødt, ellers giv bøjlen et lille ryk.
• Lås stativet op ved at lægge det samme kontaktløse kort på stativets display.

Læs mere på www.furesoe.dk/cykelP

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Øjvind Vilsholm (Ø)

Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:2027 4465oev@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Kraftige bøjler passer nu på cyklerne på Hareskov Station
Kraftige bøjler passer nu på cyklerne på Hareskov Station
Download
Download
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbud på Plejehjemmet Solbjerghaven20.2.2024 09:53:17 CET | Pressemeddelelse

En målrettet indsats på Plejehjemmet Solbjerghaven har haft den ønskede effekt på patientsikkerheden. Det blev bekræftet efter, at Styrelsen for Patientsikkerhed gennemførte et opfølgende tilsyn på plejehjemmet i januar 2024. Styrelsen fremhæver i deres afgørelse, at Plejehjemmet Solbjerghaven har arbejdet målrettet med at bringe de sundhedsmæssige forhold i orden, og de har netop ophævet begge påbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye