FORCE Technology

Danske GTS-institutter skal fremtidssikre Venedig

Del
FORCE Technology og DHI skal hjælpe havnemyndighederne i Venedig med at udvide Malamocco-kanalen, så store krydstogtskibe ikke længere skal sejle gennem den gamle by med forurening og højere vandstand til følge.

Det gav genlyd verden over, da den italienske regering i sommer forbød store krydstogtskibe at sejle gennem Venedigs lagune og lægge til i den gamle by. Men forbuddet var nødvendigt, for de mange krydstogtskibe skyllede sedimenter ud af lagunen i en sådan grad, at det fik Venedig til at synke, og skabte desuden massiv forurening.

Et nyt projekt med to danske GTS-institutter i spidsen skal nu gøre det muligt for krydstogtskibene at vende tilbage på en måde, så det ikke skader byen, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Danske analyser og simuleringer
Projektet går ud på at udvide Malamocco-kanalen mod syd i lagunen, så krydstogtskibene ikke skal igennem selve Venedig, men kan lægge til uden for. Venedigs lagune er utrolig sårbar, og derfor skal der tages mange hensyn, før man graver kanalen dybere og bredere, så et omfangsrigt analysearbejde bliver nu sat i gang.

"Det er et vigtigt projekt, der vil bidrage til et mere bæredygtigt Venedig – både når det gælder turisme og miljø. For DHI er det vigtigt at kunne være med til at løse langvarige problemer gennem innovative, videnskabsbaserede løsninger, som har en positiv indvirkning på miljøet, og jeg er spændt på at se, hvad vores analyser vil føre til”, siger Andrea Crosta, DHI's Vice President for Marine & Coastal, South Europe.

DHI bidrager med detaljerede hydrodynamiske modeller og simuleringer, der kan analysere et skibs bevægelser og kræfter, så man nøjagtigt kan identificere dybden af skibets køl og dets indvirkning på det omgivende miljø.

FORCE Technology skal lave såkaldte besejlingsstudier – dvs. analyser af kanalen og realtidssimuleringer af gennemsejling med store krydstogtskibe.

De to GTS-institutters analyser og anbefalinger kommer til at danne baggrund for en skånsom udvidelse af kanalen og det efterfølgende arbejde med etablering af kajer o.l., så der bliver taget højde for både søtrafik og bæredygtighed.

”Bæredygtighed gennemsyrer de fleste af vores opgaver i dag, men det her projekt er noget særligt. Der er tale om en ekstremt sårbar lagune, og en helt særlig bevaringsværdig by, og derfor er der utrolig mange hensyn at tage og rigtig mange forskellige fagligheder i spil for at sikre en bæredygtig løsning, der både beskytter miljøet og leverer et effektivt og sikkert transportsystem”, siger Jan Michelsen, der er afdelingschef for Simulation, Ports & Training i FORCE Technology.

”Malamocco-projektet er et eksempel på, hvordan myndigheder over hele verden i disse år tager gammel praksis op til overvejelse og afsøger, hvordan de kan opretholde vigtige erhverv - som fx turismen – men på en bæredygtig måde. Vi er spændte på at se, hvor stor en forskel vi kan gøre med nye, intelligente løsninger, og vi håber selvfølgelig, vi kan være med til at fremtidssikre Venedig”, siger han.

Tidslinje
Projektet er medfinansieret af EU og var i første omgang sat til at vare 11 måneder, men havnemyndighederne i Venedig har siden ønsket at sætte turbo på forløbet, og det er derfor muligt, at arbejdet allerede færdiggøres inden sommeren 2022.

Det blev skudt i gang med et officielt kickoff-møde i Venedig den 17.-19. november, hvor FORCE Technology, DHI, de lokale myndigheder og repræsentanter fra EU-Kommissionen mødtes.  

For yderligere oplysninger kontakt:

Jan Michelsen, afdelingschef for Simulation, Ports & Training i FORCE Technology, på tlf. 4262 7255 eller jmic@forcetechnology.com

eller

Andrea Crosta, DHI's Vice President for Marine & Coastal, South Europe, på acr@dhigroup.com

Billeder

Information om FORCE Technology

FORCE Technology
FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby

43 25 00 00https://forcetechnology.com/

FORCE Technology er en teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed, der arbejder for at skabe positiv teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig og sikker.

Vi har siden 1940 hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra nitter til svejsning. Fra olieeventyr til vindmøller. Fra analogt til digitalt. Og vi er fortsat med til at definere den teknologiske fremtid.

Med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på over 30 kontorer i 6 lande er vi førende, når det gælder specialistrådgivning, test, inspektion og kurser. Og som et af de store GTS-institutter i Danmark er vi en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem.

Følg pressemeddelelser fra FORCE Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FORCE Technology

Presseinvitation: Verdens største lukkede MEGA loop bliver indviet i Vejen8.5.2023 15:21:31 CEST | Pressemeddelelse

Den 12. maj bliver MEGA loop indviet. Det er verdens største lukkede loop til kalibrering af industrielle flowmålere. Loopet ligger i Vejen i Jylland, og det bliver over dobbelt så stort som de eksisterende kalibreringsfaciliteter i FORCE Technology. MEGA loop kan også håndtere kalibrering med brintblandinger, som er en væsentlig forudsætning for at være parat til at indgå i ambitionen om udbredelsen af Power-to-X i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye