Bonzer

Sådan laver du den bedste jomfruhummerbisque nytårsaften

Del
Nytårsaften er snart over os, og du er sikkert allerede i vildrede over, hvad du skal servere for gæsterne. Blæs hele festen bagover med en lækker jomfruhummerbisque, med professionelle tips og tricks fra tidligere Michelin-kok, Jens Emil Bøgh, der nu driver cateringfirmaet Gastro By Bøgh.

Sæt prikken over i’et på årets mest eksklusive aften med en uforglemmeligt velsmagende jomfruhummerbisque baseret på en opskrift fra Gastro By Bøgh. Opskriften er også en del af den faste nytårsmenu, som Jens Emil Bøgh selv laver.

Ingredienser (4 personer)

  • 16-20 jomfruhummere
  • 3 spsk klaret smør
  • 3 store tomater skåret i både eller 1 spsk tomatpure
  • Et par stængler timian
  • Friske laurbærblade
  • 1 hel rød chili eller cayennepeber
  • ½ tsk tørret koriander
  • 1 spsk hele sorte peberkorn
  • ½ hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 gulerod i tern
  • 1 porre snittet i skiver
  • 1 persillerod i tern
  • ¼ knoldselleri i tern
  • 4 dl hvidvin
  • 1 dl cognac
  • 1 liter fiskefond (hønsefond kan også bruges eller købefond)
  • Ca. 2 dl fløde

Tilberedning af bisque

Først tager du jomfruhummerne ud af skallerne. Netop denne proces kan være svær, men et rigtig godt trick er, at putte jomfruhummerne i fryseren først (ca. 30 min.). På den måde er det meget nemmere at pille.

Når jomfruhummerne er fjernet fra deres skaller, skal du sørge for at fjerne den sorte tarmstreng på halen. 

Gem skallerne i en skål. Put jomfruhummerne i en anden skål, dæk til med film og sæt på køl. 

Put den klarede smør i en stor gryde og varm op til høj varme. Tilføj skallerne til den rygende varme gryde, og mas dem godt med en grydeske. Så får du mere smag ud af dem. Lad skallerne stege i 3-4 minutters tid. Se længere nede for guide til klaret smør.

Kom timian, løg, chili (eller cayennepeber), hvidløg, laurbærblade, skalotteløg, peberkorn og tørret koriander. Tilsæt tomater og/eller tomatpure. 

Med brug af tomater i stedet for tomatpure får du en anden syre, hvorimod pure kan give bitterhed. Hvis du ikke synes tomater giver smag og dybde nok, kan du supplere med pure også. 

Nu er det tid til at tilsætte cognac, som skal flamberes, så alkoholen fordamper.

Tilføj nu suppeurter til gryden; altså gulerod, porre, persillerod, knoldselleri, som er med for at give sødme. Jo mere du vender rundt i det, desto mere sødme frigiver du fra suppeurterne.

Hæld hvidvin og fond i gryden, således væsken dækker skallerne. Et tip med hvidvin er, at den skal udgøre ca. 10-15% af væden. 

Lad nu herlighederne koge ind i max 25 minutter - mere end dette, og skallerne begynder at give en dårlig, bitter smag.

I begyndelsen af kogetiden vil der desuden danne sig en masse skum. Fjern dette med en hulske. 

Efter de max 25 minutter skal skallerne sies fra bisquen.

Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Er bisquen ikke smagfuld nok eller cremet nok, kan du blot lade den koge lidt mere ind. Nu hvor skallerne er fjernet, skal du nemlig ikke længere være bekymret for dårlig, bitter smag. 

Tilberedning af jomfruhummerhaler

Find en god og stor pande, hvor alle jomfruhummer haler kan være, uden de støder på hinanden. Jo mere “luft” der er mellem halerne, desto bedre blive de stegt frem for kogt. 

Varm panden op til høj varme og tilsæt lidt klaret smør. Læg jomfruhummerhalerne på panden med ryggen nedad. Skru lidt ned for varmen nu og lad kødet karamellisere. 

Efter kødet er blevet flot og karamelliseret, skal du tilsætte resten af det klarede smør. Smørret bør gerne bruse op nu. Rør forsigtigt rundt i panden uden at ødelægge strukturen på de små, fine haler. 

Vend halerne, skru ned til lav varme, og steg videre. Tag smørret fra panden med en ske, og hæld det forsigtigt ud over halerne - altså drypsteg dem med fedtstoffet fra panden. Brug ca. 30 sekunder på dette trin.

Tips og tricks der tager din bisque fra mums til Michelin

Klaret smør

I stedet for at bruge olie til at stege skallerne af med, kan du med fordel bruge klaret smør, der giver en mere fyldig smag.

Det smarte ved klaret smør er, at man fjerner vand og tørstof fra smørret. Det betyder, at man varme fedtstoffet op til langt højere temperaturer end sædvanlig. Normalt når du steger med smør, må du ikke skrue for højt op for varmen, da smørret netop brænder på og smager dårligt.

Men med klaret smør kan du skrue højt op for varmen og bibeholde den lækre smag. Med andre ord kan du stege dine jomfruhummere i smør ved høj varme – hvilket giver den endelige smag en mere raffineret dybde.

Sådan laver du klaret smør

Den mest almindelige måde at fremstille klaret smør på er følgende:

Smelt smørret i en gryde ved svag varme i ca. 25 minutter. Lad smørret stå for sig selv uden at røre rundt i det, så vand og tørstof synker til bunds uforstyrret.

Herefter skal du lade smørret køle en smule af. Hæld det klarede smør over i en anden beholder, og sørg for at bundfaldet ikke kommer med. 

Nu er dit klarede smør klar til brug.

Hummer i stedet for jomfruhummer

Hvis du gerne vil gå den lidt mere klassiske vej og bruge hummer i stedet for jomfruhummer, kan du følge disse steps:

Start først med at aflive hummerne ved at sætte kryds i midten og skære ned med en kniv. Derefter brækker du hale, klør og hoved fra, hvorefter du lægger de hele stykker i gryden. Brun dem, kom cognac på og brænd alkoholen af, og efter 6 min taget du kløerne op.

Efter ca. 7 minutter tager du de større stykker hummerhale op, mens resten forbliver i gryden. Så kommes urter på og suppeurter.

Til sidst når fond er kommet på og det koger, tilberedes hummerstykker i den simrende suppe i omkring 6-8 minutter.

Nu er der ikke mere at sige end velbekomme, og godt nytår. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Bonzer

Bonzer



Om Gastro By Bøgh

Hos Gastro by Bøgh har vi mange års erfaring fra restaurationsbranchen i Danmark og internationalt. Vores portefølje af serveringer rækker fra produktionskøkkener til Michelin restauranter. Denne erfaring danner grundlaget for, at introducere et frokostordnings- og cateringkoncept med højt gastronomisk niveau.

Følg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

Bonzer and PL & Partners Enter Strategic Partnership: Specialized Expertise with Full-Service Benefits17.3.2025 09:44:04 CET | Pressemeddelelse

Copenhagen, March 2025: Bonzer and PL & Partners are launching a strategic partnership that effectively solves a classic challenge for businesses: the choice between specialized agencies that work in isolation or full-service agencies with broad, but not always deep, expertise. With this collaboration, the two agencies are combining their specialized skills in SEO and performance marketing with a holistic approach, offering clients the best of both worlds. The agencies will continue to operate in their core areas, but will work together as a unified, integrated team around the client. A key benefit of the alliance is that clients will now only need to deal with one coordinated point of contact. Through joint status meetings and direct communication on platforms like Slack, overhead is minimized, ensuring a more efficient workflow. Clients will no longer face the frustration of juggling multiple specialized agencies, while also avoiding the typical compromise with full-service agencies

Bonzer og PL & Partners indgår strategisk samarbejde: Specialiseret ekspertise med fullservice-fordele17.3.2025 09:34:30 CET | Pressemeddelelse

København, marts 2025: Bonzer og PL & Partners lancerer et strategisk samarbejde, der effektivt løser en klassisk udfordring for virksomheder: valget mellem specialiserede bureauer, der arbejder isoleret, eller full-service-bureauer med bred, men ikke altid dyb, ekspertise. Med samarbejdet forener de to bureauer derfor deres specialiserede kompetencer inden for SEO og performance-marketing med en helhedsorienteret tilgang, hvor kunder får det bedste fra begge verdener. Bureauerne opererer fortsat hver især inden for sine kerneområder, men agerer samlet som ét integreret team omkring kunden. En konkret fordel ved alliancen er, at kunderne nu kun skal forholde sig til ét koordineret kontaktpunkt. Gennem fælles statusmøder og direkte kommunikation i systemer som Slack, minimeres overhead og sikres en mere effektiv arbejdsgang. Kunderne slipper dermed for frustrationer med at skulle jonglere flere specialiserede bureauer, samtidig med at de undgår det typiske kompromis ved full-service-bur

Joe & The Juice vælger Bonzer som global SEO-partner for at styrke international tilstedeværelse10.3.2025 12:34:28 CET | Pressemeddelelse

Den verdenskendte juice- og kaffekæde Joe & The Juice har i dag offentliggjort deres valg af det danske SEO-bureau Bonzer som deres globale SEO-partner. Samarbejdet har til formål at øge kendskabet til kædens signature-produkter og styrke den lokale synlighed i de byer, hvor Joe & The Juice er repræsenteret.​ Partnerskabet markerer således endnu et strategisk skridt i Joe & The Juice's fortsatte internationale ekspansion og digitale tilstedeværelse. "Vi er begejstrede for at samarbejde med Bonzer som vores globale SEO-partner. Deres ekspertise inden for søgemaskineoptimering vil være afgørende for at styrke vores digitale tilstedeværelse og nå ud til endnu flere kunder verden over. Vi ser frem til at se de resultater, dette samarbejde vil bringe", siger Miguel Martin, Digital Marketing Director for Joe & The Juice.​ Bonzer har allerede sat præg på partnerskabet ved at understøtte lanceringen af den nye premium sandwich 'The Steak' gennem målrettet, optimeret indhold, der danner grundla

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye