Growing Trees Network

Kommunal jord er blevet en flaskehals og kan bremse danskernes lyst og mulighed for at bidrage til nye Folkeskove

Del
Der er lige nu en flaskehals med offentlig jord tilgængeligt til at rejse nye skove i Danmark, hvor træerne bliver sponsoreret af private danskere, virksomheder og fonde. Samtidig viser en rundspørge, at hver tredje dansker peger på klima og miljø, som et af de tre emner, der bliver afgørende for, hvor de sætter deres kryds til kommunalvalget.

”Vi har siden 2013 hjulpet danske kommuner med at rejse nye Folkeskove på kommunal jord, ofte opkøbt i samarbejde med lokale vandværker og der er blevet til flere end 100 nye skove. Danskernes interesse for at bidrage til nye skove er rekordhøj, men lige nu må vi bare konstatere, at der i 2022 er alt for få nye skovrejsningsprojekter i de danske kommuner”, udtaler CEO Kim Nielsen fra Growing Trees Network.

De grønne ambitioner i kommunerne om CO2 reduktion vil med skovrejsning kunne øges markant. 1 hektar jord med ny skov vil årligt kunne optage 10-12 tons CO2 pr. hektar, plantes hurtigt voksende træer kan CO2 effekten optimeres.

Flere og flere drikkevandsboringer lukker pga. af nye fund af pesticider og giftstoffer i drikkevandet. De nye offentlige skove vil, når de plantes og drives økologisk uden brug af sprøjtegifte over vigtige grundvandsmagasiner, samtidigt være med til at beskytte drikkevandet mod giftstoffer. Der skabes nye levesteder til dyr og planter, samtidig med nye rekreative områder til gavn for folkesundheden. Under Corona er danskerne begyndt at bruge vores natur meget mere, og efterspørger nu nye steder til friluftsliv.

Det vil mange privatpersoner og virksomheder gerne være med til at bidrage, men som det ser ud nu så er der ikke nok nye skovrejsninger planlagt i kommunerne for 2022.

”Klimaudfordringerne viser tydeligt at hvert et træ tæller til at nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren. Jorden til skovrejsning er i et landbrugsland som Danmark rigtigt dyr, så vi håber inderligt at kommunerne og staten vil være med til at plante og passe nye skove hvor danskerne har kunnet donerer træerne til de nye skove." udtaler Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Growing Trees Network

Growing Trees Network
Growing Trees Network
Norddigesvej 2, 1.th.
8240 Risskov

https://www.growingtrees.dk/

Growing Trees Network er en non-profit organisation der arbejder med at rejse midler fra privatpersoner, virksomheder og fonde til rejsning af Folkeskove og klimaskove i Danmark og udland - pt. Ghana, Kenye, Ecuador og Bolivia. I udlandet arbejde vi primært med danske samarbejdspartnere lokalt for at sikre størst mulig succes.

Private bidragsydere kan få skattefradrag op til kr. 17.000 i 2021. Virksomheder kan opnå CO2 ejerskab.

Sponsorerne findes i alle brancher og i alle størrelse fra ind- og udland. Fælles for dem er at de ønsker at gøre noget grønt og være med til at reducere CO2, beskytte vores rene drikkevand, genplante planeten, skabe mere biodiversitet og nye rekreative områder eller skabe bedre levevilkår lokalt.

Siden etableringen i 2013 har Growing Trees Network plantet 2.800.000 træer i Danmark fordelt på mere end 100 Folkeskove og mere end 60.000 træer i Kenya, Ghana, Bolivia og Ecuador. 

 

 

Følg pressemeddelelser fra Growing Trees Network

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Growing Trees Network

Millioner af træer skal plantes: Hedensted Kommune indgår nyt samarbejde for mere skov18.9.2023 10:28:16 CEST | Pressemeddelelse

1160 fodboldbaner med nyplantet skov. Det er Hedensted Kommunes målsætning frem mod 2030. For at gøre processen så overskuelig og enkel som mulig for alle, der har interesse for skov, har Hedensted Kommune indgået et samarbejde med Growing Trees Network og Naturplant. Growing Trees Network står for den administrative del af skovprojekter, sponsorater og at arrangere plantedage, hvor alle kan deltage og håndplante træer. Naturplant står for de nødvendige tilladelser, design af skoven og selve plantningen af den nye skov – alt sammen i samarbejde med lodsejer.

Nye skove vinder indpas med brede klimasamarbejder i kommuner30.8.2023 07:02:53 CEST | Pressemeddelelse

Plantning af Folkeskove og andre skovtyper er i Danmark i fremgang, takket være bredt samarbejde mellem kommunale og private aktører. Skovrejsnings NGO’en Growing Trees Network møder pt. stigende interesse fra kommuner, borgere, virksomheder og private lodsejere, med ønske om involvering i at fremme skovrejsningen i Danmark. Netværket nødvendigt for at omsætte interessen til handling kommer klimaet, biodiversiteten og fremtidige generationer til gode.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye