Danmark topper international klimaliste

Danmark ligger i år øverst på Climate Change Performance Index (CCPI), som tirsdag er offentliggjort på COP26 i Glasgow. CCPI vurderer igen i år, at der ikke er nogen lande, som opfylder kriterierne til top tre, så Danmarks placering på en fjerdeplads er den bedste. 60 lande, der tilsammen udleder mere end 90 pct. af de globale drivhusgasser, er med i indekset.
”Det er et dejligt skulderklap til Danmark. Vi er ikke i mål med den grønne omstilling, men vi er kommet langt. Og da vi er et lille land, der gerne vil gøre en forskel ved at gå forrest med det gode eksempel, er det godt, at vores indsats anerkendes ude i verden. Kun på den måde kan vi inspirere andre til at gøre mange af de samme ting, som vi har held med.”
”Som rapporten også viser, betyder dette ikke, at vi kan hvile på laurbærrene. Også i Danmark skal vi – selv om vi altså vurderes til at være det land i verden med den bedste klimaindsats – gøre mere. Det planlægger vi bestemt også at gøre. Vi skal have endnu mere vedvarende energi i stedet for kul og biomasse, ligesom vi skal have en grøn skattereform og investere i nye teknologier som CO2-fangst og grøn brint”, siger klimaminister Dan Jørgensen.
Danmark som grønt foregangsland
Som i sidste års CCPI scorer Danmark højt i kategorierne drivhusgasudledninger, vedvarende energi og klimapolitik. Det fremhæves, at Danmarks klimamål er kompatible med Paris-aftalen.
”Det handler ikke kun om vores mål for omstillingen, men også om hvordan vi omstiller os. Ved at være et grønt foregangsland, kan vi vise andre lande, at omstillingen mod et klimaneutralt samfund kan give bæredygtig vækst og gode jobs. Det er afgørende, hvis vi vil have andre lande til at følge trop”, siger klimaminister Dan Jørgensen fra Glasgow.
CCPI offentliggøres hvert år på FN's klimamøder. Årets indeks udgives af GermanWatch og New Climate Institute i samarbejde med Climate Action Network. Climate Action Network (CAN) er verdens største klimanetværk bestående af over 1.500 civilsamfundsorganisationer i over 130 lande, herunder Danmark.
Sidste år var Danmark nummer 6 på listen.
Kontakter
Klimaministeriets pressetelefon på 41 72 38 05
Billeder
Links
Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.
Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Ungeklimarådet lancerer anbefalinger rettet mod COP2829.11.2023 12:06:16 CET | Pressemeddelelse
Ungeklimarådet udgiver anbefalinger rettet mod FN’s klimakonference COP28, som finder sted mellem d. 30. november og d. 13. december i Dubai. Anbefalingerne er Ungeklimarådets holdninger til, hvad Danmark og EU bør arbejde for på COP28, samt forslag til relevante nationale politikker, som vil styrke Danmarks forhandlingsposition.
Danmark lander international erklæring om CO2-fangst og lagring27.11.2023 14:33:27 CET | Pressemeddelelse
Danmark har med fire europæiske lande taget vigtige skridt mod et fælles europæisk samarbejde om CO2-fangst, anvendelse og lagring.
Energikrisestab med erfaren leder i front skal accelerere udbygning af elnettet24.11.2023 10:04:06 CET | Pressemeddelelse
Elektrificering og mere strøm fra sol og vind øger behovet for udbygning af elnettet. En ny arbejdsgruppe under NEKST, den nationale energikrisestab, skal finde konkrete løsninger, der kan speede netudbygningen op. Klima-, energi- og forsyningsministeren har udpeget Kristina Lee som forperson.
Klimahandling: Danmark kommer 400.000 ton tættere på klimamål med nyt kvotehandelssystem22.11.2023 08:30:15 CET | Pressemeddelelse
Hele EU skruer op for indsatsen med at udfase fossile brændsler ved at opdatere kvotehandelssystemet. I Danmark vil regeringen sikre fuld implementering, hvilket forventes at betyde 0,4 millioner tons CO2-reduktioner i 2030 – og for borgere i Danmark og Europa forventes en stigning i prisen på fossile brændsler til transport og opvarmning.
Danmark overtager formandskabet i Nordsøsamarbejdet20.11.2023 15:16:57 CET | Pressemeddelelse
Det vigtige energisamarbejde på tværs af Nordsøens lande får nyt formandskab. Danmark vil med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard arbejde for at gøre Nordsøen til Europas energihub og sikre en hurtigere udbygning af meget mere vedvarende energi i Nordsøen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum