Spirii

Spirii vinder Danmarks største offentlige udbud

Del
Region Hovedstaden vil opsætte mere end 300 ladestandere på regionens matrikler de næste tre år. Projektet, som er det hidtil største offentlige infrastrukturprojekt, skal sikre nem og smart opladning til regionens medarbejdere, patienter, gæster og puljebiler. Det bliver ladeoperatøren Spirii, der skal stå for installation, drift og betalingsløsning af samtlige ladestandere. De første 100 ladestandere forventes installeret allerede ved udgangen af 2021.

Elbilsalget slår rekorder landet over. Den grønne omstilling på transportområdet er i fuld acceleration og det stiller høje krav til udbuddet af lademuligheder landet over.

Massive investeringer i offentlig ladeinfrastruktur ses både hos private og offentlige aktører og især hos Region Hovedstaden har man ambitiøse planer om at omstille egne biler til el og samtidig understøtte medarbejders og gæsters behov for opladning med et finmasket ladenetværk på egne matrikler.

- Vores ambition er at skabe de rette rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til, ogsikre en pæn fordeling af ladestandere på alle vores matrikler. De nye ladepladser skal både dække patienternes behov og skabe gode opladningsmuligheder for medarbejdere i elbil.For at komme hurtigt i gang starter vi med de matrikler, hvor det kan lade sig gøre her og nu, og så føjer vi løbende til med fokus på der, hvor behovet er størst, siger projektleder Jesper Lauritsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Projektet blev sendt i offentligt udbud over sommeren og i udbudsmaterialet blev der lagt fokus på kriterier, der sikrer en ladeinfrastruktur, der er åben for alle brugere med gode bruger- og betalingsløsninger, og en pris for opladning, der holdes så lav som muligt. 

- Vi er meget stolte af at have vundet opgaven, som ladepartner til Region Hovedstadens ambitiøse infrastrukturprojekt. Det blåstempler Spiriis åbne platform og løsning som markedets førende til bl.a. puljebiler, medarbejder- og gæsteopladning. Hvis vi skal sikre nem og tryg omstilling til elbiler, spiller store aktører som Region hovedstaden en kæmpe rolle i at sikre opladningsmuligheder og understøtte skiftet fra fossil til elektrisk, fortæller Tore Harritshøj, administrerende direktør i Spirii.

De første af de nye ladepladser vil blive etableret de steder hvor strømforsyning allerede er på plads, for at sikre effektiv udrulning. Derefter vil Regionen sikre en fin fordeling på egne matrikler med fokus på de placeringer hvor behovet er størst.

Regionen ønsker at etablere et åbent netværk, som sikrer, at alle kan lade på regionens ladestandere uden at være bundet af dyre abonnementer. 

De første hundrede standere vil blive sat op i løbet af ultimo 2021. Herefter sættes minimum hundrede op i både 2022 og 2023. Sammenlagt vil det firedoble antallet af standere på regionens matrikler over perioden. 

Fakta:

  • De første hundrede ladestandere bliver rullet ud i ultimo 2021
  • Ladestanderne skal servicere regionens egne puljebiler, medarbejderbiler og gæster i elbil
  • Spirii leverer ladestandere, installation, drift og betalingsløsning til Region Hovedstadens infrastrukturprojekt.
  • Adgang til opladning og betaling bliver med Spirii Go appen, som er gratis at downloade

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Spirii

Spirii
Spirii
Bragesgade 8b
2200 København N

38 171 500https://www.spirii.com

Spirii tilbyder en eMobility platform, der gør opladning af elbiler mere smart og enkel. Spirii har i mange år arbejdet indgående med elbiler og opladningsteknologi og udvikler fremtidens ladeløsninger, der gør det lettere for alle at skifte til elbil eller selv tilbyde ladeløsninger til egne brugere. Spiriis intelligente, cloud-baserede platform er drevet af markedsledende teknologi designet til at reducere omkostninger ved etablering af ladeinfrastruktur og gøre brugeroplevelsen smartere og enklere og vi arbejder ud fra princippet om, at ladenetværket skal være åbent, transparent og tilgængeligt for alle elbilister - derhjemme, på arbejdspladsen, i byer og på farten. 

Følg pressemeddelelser fra Spirii

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spirii

Spirii acquired by Edenred, strengthening industry leadership.27.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Spirii, a leading provider of electric vehicle (EV) charging platform solutions, today announces its majority acquisition by Edenred – one of the world's largest providers of B2B mobility and digital payment solutions. The acquisition is set to fast-track electrification and decarbonization in the transportation sector across Europe, the US, and Latin America. At the same time, this new partnership will help strengthen Spirii’s industry leadership as it enters an exciting new phase of global expansion.

Spirii opkøbt af Edenred: Styrker global markedsposition27.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den danske softwarevirksomhed og ladeoperatør Spirii offentliggør i dag, at Edenred, en af verdens største betalings- og mobilitetsplatforme, overtager aktiemajoriteten i virksomheden. Opkøbet forventes at styrke Spiriis markedsposition i Europa, USA og Latinamerika. Handlen med Edenred er en afgørende milepæl i Spiriis vækstrejse og markerer en vigtig ny fase af virksomhedens globale ekspansion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye