DFDS A/S

DFDS BESTILLER 100 ELDREVNE VOLVO-LASTBILER, DER SKAL INDSÆTTES I DFDS’ EUROPÆISKE LOGISTIKNETVÆRK

Del
DFDS har afgivet en stor ordre på eldrevne Volvo-lastbiler. Der er tale om en af de hidtil største ordrer på eldrevne lastbiler. At skifte til eldrevne lastbiler er for DFDS et af flere tiltag for at kunne begrænse CO2-udledningen med 45 % i 2030. Den nye flåde af eldrevne Volvo FM-lastbiler vil blive taget i brug på DFDS' rutenetværk i Europa i løbet af 2022 og 2023.

"I DFDS arbejder vi benhårdt på at blive CO2-neutrale, så vi kan tilbyde en bæredygtig leverandørkæde til vores kunder i Europa og Tyrkiet. Elektrificering er et vigtigt element på vejen mod at begrænse vores CO2-aftryk. De eldrevne lastbiler sættes i drift i løbet af 2022 og 2023 som erstatning for almindelige lastbiler", siger Niklas Andersson, Executive Vice President med ansvar for logistikdivisionen i DFDS.

Den kraftige Volvo FM-lastbil kan køre med op til 44 ton (totalvægt). Udfasningen af de almindelige lastbiler med forbrændingsmotor sker i løbet af 2022 og 2023, og de nye eldrevne lastbiler kan køre op til 300 km på en opladning. Lastbilerne skal bruges til både korte og lange ture i DFDS' leverandørkæde.

"Lastbilerne er de bedste i denne klasse, og vores chauffører skal nu oplæres i, hvordan lastbilerne skal køres.

DFDS vil gøre brug af Volvos viden om økonomisk kørsel, og det tætte samarbejde bidrager til, at DFDS kan bevare konkurrenceevnen i overgangsfasen", siger Niklas Andersson.

"Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at opnå fossilfri transport, og jeg er meget stolt af det samarbejde, vi har med DFDS. Sammen kan vi nu vise verden, at tunge eldrevne lastbiler allerede i dag er en brugbar løsning. Jeg tror på, at det vil inspirere mange flere kunder til selv at tage det første skridt mod elektrificering", fremhæver Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

 

Om Volvo Trucks

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til kvalitetsbevidste erhvervskunder og har et bredt produktprogram inden for både små lastbiler og tunge lastbiler. Kunderne serviceres via et verdensomspændende netværk af forhandlere med 2300 serviceværksteder i over 130 lande. Volvo-lastbilerne samles i 13 forskellige lande rundt om i verden. I 2020 blev der leveret ca. 94.000 Volvo-lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Group, der er en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, bygge- og anlægsmateriel samt skibs- og industrimotorer. Koncernen tilbyder desuden komplette løsninger inden for finansiering og service. Volvo Trucks bygger sit arbejde på værdierne kvalitet, sikkerhed og omtanke for miljøet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om DFDS A/S

DFDS A/S
DFDS A/S
Marmorvej 18
2100 København Ø

https://www.dfds.com/

DFDS leverer færge- og transport services i Europa og Tyrkiet med en årlig omsætning på DKK 19 mia.

Over 10.000 fragtkunder anvender vores færge- og havneterminal services samt vores transport- og logistikløsninger.

Vi tilbyder også sikker transport på korte færgeruter og ruter med en overnatning til fem millioner passagerer, heraf mange i egen bil.

Vi har 10.000 medarbejdere fordelt på skibe og kontorer i 20 lande. DFDS blev grundlagt i 1866, har hovedkontor i København og er noteret på Nasdaq Copenhagen.

Følg pressemeddelelser fra DFDS A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DFDS A/S

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye