Nu indvies headspace officielt i Lolland og Guldborgsund kommuner

Dermed kan unge mellem 12 og 25 år i de to kommuner nu også dukke op i et lokalt headspace-center og få ”nogen at tale med.” Hos headspace er intet problem for stort eller småt, og man kan tale om alt fra ensomhed og angst til kærestesorger og uddannelsestvivl. Fastansatte og frivillige ungerådgivere sidder klar til at lytte.
I dag er der tre ansatte ungerådgivere i de to centre, og der er hvervet i alt 10 frivillige, ligesom der også er fremskudte medarbejdere fra Region Sjælland og de to kommuner tilknyttet i hvert center. Mere end 50 unge har allerede haft samtaler i de to centre, men der er plads til flere, så i centrene bruges der energi på at udbrede kendskabet til headspace blandt de kommunale tilbud, de øvrige civilsamfundstilbud og ikke mindst på lokale skoler og ungdomsuddannelser.
I Guldborgsund Kommune er headspace blevet en naturlig medspiller for de øvrige tilbud i kommunen til gavn for de unge i kommunen.
”Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået et tilbud til Guldborgsund, hvor alle unge, også dem vi ellers ikke er i kontakt med til daglig, kan gå lige ind fra gaden og spørge og snakke om alt. headspace bliver på den måde et naturligt bindeled mellem de andre hjælpetilbud, vi har i kommunen. Forhåbentlig giver det samlet set de unge den bedst mulige hjælp tidligt. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med headspace, og jeg er sikker på, at samarbejdet kommer de unge til gode,” siger John Brædder, borgmester for Guldborgsundlisten i Guldborgsund Kommune.
I Lolland Kommune er der også stor opbakning til headspace.
”Der har været stor interesse fra de unge siden headspace åbnede i Nakskov, og det tyder jo på, at de unge har fået et tilbud, der virkelig var behov for. Vi sætter også stor pris på koblingen til de regionale tilbud gennem de fremskudte regionale medarbejdere,” siger Holger Schou Rasmussen (A), borgmester i Lolland Kommune.
I begge centre er der ansat fremskudte kommunale og regionale medarbejdere for at sikre et godt samspil mellem kommunerne, regionens og civilsamfundets tilbud til børn og unge. Og det er et område i hastig udvikling bl.a. på grund af etableringen af Femern forbindelsen over de kommende år.
”Det har været virkeligt dejligt at opleve den store opbakning til centrene i Guldborgsund og Lolland kommuner, ikke mindst fra Hempel Fonden. Det er et område i hastig udvikling, og eksempelvis Femern-forbindelsen vil skabe helt nye muligheder for de unge i området, og det vil vi naturligvis hjælpe dem med,” siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.
Hempel Fonden fortæller om baggrunden for at støtte oprettelsen af headspace i de to kommuner:
”Børn og unges trivsel står vores hjerte meget nær, og alle børn og unge bør have en voksen at tale med. Derfor er det naturligt for os at hjælpe headspace med at åbne centrene i Nakskov og Nykøbing Falster,” siger Anders Holm, direktør i Hempel Fonden.
Også Region Sjælland spiller en vigtig rolle gennem de fremskudte regionale medarbejdere i begge centre.
”Jeg er meget optaget af, at vi kan tilbyde nær og tidlig hjælp til sårbare unge i regionen. Derfor er det meget glædeligt, at vi i Region Sjælland nu er oppe på fem headspace-centre, som er et godt supplement til de tilbud, børn og unge har i kommunerne og i regionen,” siger Heino Knudsen, regionsrådsformand for Region Sjælland.
Der er brug for flere frivillige i headspace Guldborgsund og Lolland. Hvis du er interesseret i at blive frivillig, så kontakt centerchef Kristian Hjorth på enten mail: krhj@headspace.dk, eller mobiltelefon: 92 92 28 89.
Kontakter
Jakob Risom LangelundPressechef
Tlf:+45 6165 6540jr@detsocialenetvaerk.dkBilleder


Information om headspace
headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.
Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring 60.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 140.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.
Følg pressemeddelelser fra headspace
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra headspace
headspace Danmark har åbnet center i Næstved24.3.2025 14:07:49 CET | Pressemeddelelse
Dørene er nu slået op til nyt headspace-center i Næstved, hvilket betyder, at områdets børn og unge har lettere adgang til gratis og anonym rådgivning i trygge rammer.
headspace Danmark har slået dørene op til center på Møn17.3.2025 11:54:08 CET | Pressemeddelelse
Nu kan Møns unge mellem 12-25 år komme i headspace, et gratis og anonymt samtaletilbud uden ventetider.
Ny forskning: Unge får bedre trivsel af at komme i headspace – især de mest udsatte25.2.2025 10:16:43 CET | Pressemeddelelse
Forskere konkluderer, at headspace Danmark øger trivslen, især blandt de mest udsatte, og kan potentielt forebygge psykisk sygdom – en indsats, som Trivselskommissionen fremhæver som en del af løsningen på unges mistrivsel.
Inner Wheel samler ind til headspace Danmark20.2.2025 13:51:04 CET | Pressemeddelelse
Inner Wheel samler hele 2025 ind til headspace Danmark for at fremme unges trivsel, hvilket skydes i gang med informationsaftener under titlen ”Sammen om Danmarks Unge” den 27. februar over hele landet.
Nytænkning af hjælp til at vælge erhvervsuddannelse: Test hvad DU gerne vil blive18.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
To uger før deadline for at søge ind på erhvervsuddannelser kan unge på Hvadkanjegblive.dk fra i dag få en ny slags hjælp til at vælge den rigtige retning. Processen vendes på hovedet gennem en test, der spørger de unge, hvilken slags person de er, og hvad de har lyst til at arbejde med. Herefter får de forslag til studieretninger. Det er faglige eksperter, der har udviklet testen og afprøvet den på unge. Målet er at hjælpe til at få de unge i gang med den rette uddannelse, øge trivsel og motivation og begrænse frafald. Forældre og andre kan også med fordel tage testen, som sætter tanker i gang. Den 1. marts er der deadline for at søge ind på erhvervsskoler (EUX og EUD). Man kan vælge robotteknologi, procesoperatør, gastronomi, byggeri og over 100 andre retninger, og det er svære valg for mange unge og deres forældre. Nu får unge og deres forældre en ny slags hjælp til at teste, hvilken retning inden for erhvervsuddannelser, der passer dem bedst. Hvadkanjegblive.dk er et værktøj, der f
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum