Borgerforslag fra Dyreværnet skal forhindre ulovlig import af hvalpe fra de mange europæiske hvalpefabrikker

Det nye borgerforslag, som Dyreværnet har navngivet Freyas Lov - Hvalpesalgsloven, er inspireret af et lignende tiltag i England, Lucy’s Law, der trådte i kraft i april 2020. Lucy’s Law gør salg af hvalpe via tredjemand ulovligt.
- Jeg håber, at danskerne vil støtte vores initiativ, for den måde mange avlere i både Polen og Rumænien opdrætter hvalpe på er helt forfærdelig. Hos Dyreværnet har vi set konsekvenserne for både hvalpene og de familier, der helt uvidende har købt et logrende familiemedlem fra en af de mange hvalpefabrikker. De små hunde er ofte syge og slet ikke socialiseret. Nu har vi undersøgt de forhold, de lever under inden de kommer til Danmark og vi skal have sikret, at ingen uforvarende støtter denne afskyelige industri, siger Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee.
Opkaldt efter hvalpen Freya
Freyas Lov - Hvalpesalgsloven er opkaldt efter den lille malteserhvalp, som Dyreværnet fik i hænderne under optagelserne til Langt over Grænsen – Når Hvalpe lider for Profit.
Freya var taget fra sin mor alt for tidligt og bar sygdommen giardia, som den straks blev sat i behandling for, da den ankom til internatet i Rødovre. Freya var ulovligt importeret fra Polen og blot et af de mange eksempler på, hvordan kyniske bagmænd blot ser små søde snuder som en hurtig vej til en sikker indtjening. Rikke Christensen-Lee siger:
- Heldigvis har Freya det godt i dag, men vi har set mange eksempler på lignende tilfælde, hvor dyret har haft det så dårligt, at dets skæbne har været fatal. Det er synd for hvalpene, men det er også synd for ejerne, der pludselig står med en syg hvalp, som måske er så dårlig, at den ikke klarer skærene. Det koster både hjerteblod, knuste drømme og penge for den nye hundefamilie.
Håber på stor tilslutning
Dyreværnet håber, at underskiftindsamlingen vil få stor tilslutning og få de danske politikere til at agere.
- Tiden er inde til, at vi retter blikket mod dyrevelfærden hos menneskets bedste ven, hunden. Alle dyr fortjener en god start på livet, og det får de hvalpe, som bliver ulovligt importeret til Danmark, definitivt ikke. De er udsat for kummerlige forhold og en forfærdelig transport. Det er Dyreværnets holdning, at det skal stoppes, og det kan ikke gå hurtigt nok, siger Rikke Christensen-Lee slutteligt.
Se Langt over Grænsen – Når Hvalpe lider for Profit på www.dyrevaernet.dk
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee, på tlf.: 93 39 20 50.
Billeder



Vedhæftede filer
Links
Information om Dyreværnet
Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og to mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.
Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
22 racekatte hentet fra uautoriseret opdrætter9.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed hentede Dyreværnet i april måned i alt 22 racekatte hos en uautoriseret opdrætter på Midt- og Vestsjælland.
Dyreværnet på Roskilde Dyrskue for første gang6.5.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Som led i at udbrede budskabet om Dyreværnets arbejde og indgå flere dialoger med befolkningen om dyrevelfærd skal foreningen for første gang på Dyrskuet i Roskilde i 2025.
Tidl. formand for Dyreværnet Mogens Klausen udnævnt til æresmedlem af foreningen23.4.2025 18:10:17 CEST | Nyhed
Mogens Klausen er dags dato udnævnt til æresmedlem af Dyreværnet efter mere end 50 års tjeneste, bl.a. som mangeårig bestyrelsesformand for foreningen og juridisk rådgiver i forbindelse med arvesager m.v.
Dyreværnet og All Ears arbejder sammen for dyrene2.4.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Dyreværnet har arbejdet sammen med telemarketingvirksomheden All Ears siden 2023. For Dyreværnet har det været vigtigt at finde en partner med samme udgangspunkt og værdisæt, og det handler først og fremmest om at tage aktivt ansvar – og have fokus på samtale fremfor salg.
Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding3.3.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum