Institut for Kultur og Samfund har fået tre nye professorer
Jan Ifversen er 1. september udnævnt til professor ved Afdeling for Globale Studier. Han er til dagligt tilknyttet Europastudier og leder forskningsprogrammet Uses of the Past. Derudover er han udnævnt til forperson for erhvervsudvalget på Institut for Kultur og Samfund, hvor han skal sætte fokus på eksterne relationer og bidrage til udvikling af samarbejder i forskning og uddannelse.
I det kommende professorat er han blandt andet ansat til at fremme forskning inden for globale studier, herunder også Europas kriser og interkultur. Derudover skal han bidrage til undervisningsudvikling inden for Europastudier og tilvalgsfaget ”Adressing global challenges”.
”Forskning i det globale er vigtigt, fordi det sætter fokus på de udfordringer, som rammer lokalt, og de løsninger, der skal udtænkes og udfoldes både globalt og lokalt. Forskning i det aktuelle og fremtidige Europa kræver et globalt perspektiv. Forskning i transnationale processer peger både på de kræfter og dynamikker, der former vore samfund, og peger på mulige løsninger. Forskning i forholdet mellem globale og lokale scener sætter lys på de forskelle og asymmetrier, der er på spil. Det kræver et skarpt blik for interkulturelle relationer,” fortæller Jan Ifversen.
CV
Jan Ifversen er ph.d. i Kulturstudier fra 1997, blev adjunkt i Europastudier fra 1997 til 2001 og siden lektor i Europastudier fra 2001til 2004. Fra 2004 til 2010 var han institutleder ved Historie og Områdestuder derefter prodekan for videnudveksling fra 2011 til 2015 og lektor i Europastudier fra 2015 til 2021.
Yderligere information
For at se dette indhold fra cas.au.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.
Jan Ifversen, professor ved Europastudier
Mail: jif@cas.au.dk
Mobil: 4018 4818
Cristina Flesher Fominaya er 1. november udnævnt til professor ved Afdeling for Globale Studier. Hun bliver tilknyttet Internationale Studier. Professor Cristina Flesher Fominaya er anerkendt som en international ekspert i europæiske og globale bevægelser og politik og har udgivet publikationer i højt rangerede tidsskrifter inden for politik, sociologi, geografi og socialhistorie. Hendes tre seneste bøger er: Democracy Reloaded: Inside Spanias Political Laboratory fra 15-M til Podemos (Oxford University Press 2020); Sociale bevægelser i en globaliseret verden 2. udgave (Palgrave Macmillan/ Red Globe 2020) og The Routledge Handbook of Contemporary European Social Movements: Protest in Turbulent Times (2020).
I det kommende professorat er hun blandt andet ansat til at levere en tur-national analyse af de demokratiske forestillingsbilelder, der opstod i kølvandet på finanskrisen efter 2008 og det ændrede syn på demokratiet både i nationale og transnationale netværk.
"For effektivt at håndtere presserende globale udfordringer for demokratiet, såsom informationsforstyrrelser og polarisering, har vi brug for mere viden om, hvordan pro-demokratiske bevægelser genopfinder demokrati og udvikler bottom-up processer, og hvordan disse efterfølgende kan bidrage til demokratisk innovation ud over sociale bevægelser," fortæller Cristina Flesher Fominaya.
CV
Cristina Flesher Fominaya er ph.d. i sociologi fra University of California, Berkeley. Siden adjunkt ved Afdeling for Sociologi på University of Aberdeen, Marie Sklodowska-Curie Senior Research Fellow ved Afdeling for Sociologi på National University of Ireland, lektor ved Afdeling for Sociology på University of Aberdeen og Excellence 100 Reader i socialpolitik og Medier, Loughborough University.
Yderligere information
For at se dette indhold fra cas.au.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.
Cristina Flesher Fominaya, professor ved Internationale Studier
Mail: opdateres
Jeremy Morris er 1. september udnævnt til professor ved Afdeling for Globale Studier. Han er til dagligt tilknyttet Rusland- og Globale Studier og har et indgående kendskab til især Rusland, hvor han har boet og arbejdet. Hans forskningsekspertise ligger især inden for antropologi, sociologi samt område- og kulturstudier. Til daglig er han også forskningsprogramleder. Forskningsprogrammet tilknyttet Afdeling for Globale Studier tilbyder et tværvidenskabeligt forum for forskning i en række af verdens regioner, og søger at udvide vores forståelse af, hvordan begreber og praksisser er blevet forhandlet transnationalt og globalt fra det 19. århundrede til i dag.
I det kommende professorat afslutter han blandt andet et gruppeforskningsprojekt om social tillid, statsborgerinteraktioner og velfærdsstaten, der sammenligner Danmark, Rumænien og Rusland. Han arbejder også på et samarbejdsprojekt om borgeraktivisme i Rusland med en bog, der udkommer i 2022 udgivet af Indiana University Press. Endelig arbejder han på en enkeltforfattet bog om 'dagligdags' politisk økonomi, hvor han ”vender teleskopet” og ser på, hvordan almindelige mennesker gør en forskel for både politik og økonomi.
”Forskning i globale områdestudier – for eksempel om Rusland og Eurasien er vigtig, fordi den viser, at vores verden stadig er et mangfoldigt sted med samfund, der både ligner og adskiller sig fra vores eget. Især er Eurasien - som omfatter Rusland og det tidligere Sovjetunionen - ofte overset. At studere den tidligere 'den anden verden' kan imidlertid fortælle os meget om vores eget samfunds potentielle fremtid - herunder farerne ved populistisk og neoliberal politik, og hvad der sker, når vi eroderer velfærdsstaten. Det giver også ny viden, som vi ikke forventer, ligesom potentialet i græsrodsborgerbevægelser i autoritære sammenhænge, væksten i den digitale økonomi og AI og endda postkapitalistiske fremtider,” fortæller Jeremy Morris.
CV
Jeremy Morris er ph.d. i Russian Studies fra 2004. Inden Jeremy Morris kom til Aarhus Universitet arbejdede han på Birmingham University fra 2005 til 2016 og har tidligere undervist på universiteterne i Durham, Nottingham og Sussex. I Birmingham var han også direktør for et forskningscenter for Russiske, Europæiske og Eurasiske Studier
Yderligere information
For at se dette indhold fra cas.au.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.
Jeremy Morris, professor ved Rusland- og Globale studier
Mail: jmorris@cas.au.dk
Fastnet: 87162532
Billeder
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Gymnasieelever lades i stikken med AI1.4.2025 13:18:34 CEST | Pressemeddelelse
Konference på Aarhus Universitet sætter fokus på AI’s potentialer og udfordringer i gymnasieuddannelserne.
Flere tolke til det danske EU-formandskab5.3.2025 13:36:24 CET | Pressemeddelelse
Et nyt hold af konferencetolke fra Aarhus Universitet skal løfte en vigtig opgave, når Danmark senere i år overtager EU-formandskabet.
Fire nye professorer i filosofi på Aarhus Universitet25.2.2025 09:12:49 CET | Pressemeddelelse
Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet har udnævnt fire nye professorer i filosofi. De fire nye professorer, Anke Büter, Guido Kreis, Jens Christian Bjerring, Thomas Schwarz Wenzer , tiltræder 1. marts 2025 og vil hver især bidrage til udviklingen af filosofisk forskning og undervisning.
Fire nye professorer styrker idéhistorisk forskning på Aarhus Universitet19.2.2025 05:56:48 CET | Pressemeddelelse
Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet har udnævnt fire nye professorer i idéhistorie. De fire nye professorer, Anna Katharina Becker, Casper Andersen, Christian O. Christiansen og Louise Fabian, tiltræder 1. marts 2025 og vil hver især bidrage til udviklingen af idéhistorisk forskning og undervisning.
Nyt forskningsprojekt bringer kvantevidenskab og kunstig intelligens ind i demokratiske beslutningsprocesser18.2.2025 12:52:18 CET | Pressemeddelelse
European City Squared-projektet er et Horizon Europe-finansieret initiativ, der kombinerer kvantevidenskab, kunstig intelligens og innovative afstemningsmetoder for at forbedre demokratisk beslutningstagning. Et projekt, som Center for Humanities Computing på Aarhus Universitet koordinerer og bidrager til.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum