Udenrigsministeriet

Kofod præsenterer ændring af Udenrigsministeriet

Del
Den danske udenrigstjeneste omlægges til at kunne levere på regeringens prioriteter.

Omlægningen betyder blandt andet, at flere repræsentationer bliver oprustet, blandt andet i forhold til Danmarks arbejde i EU, NATO, FN, Arktis, Afrika samt på eksportindsatsen. I alt vil 16 repræsentationer og ni kontorer i Udenrigsministeriets hovedsæde i København blive styrket.

-      Min førsteprioritet som udenrigsminister er at sikre danskernes sikkerhed og tryghed i en verden, hvor demokrati, menneskerettigheder og vores værdier er under stigende pres. Den her omlægning skal hjælpe med at målrette den indsats, vi gør både herhjemme og ude i verden, så vi kan gøre den størst mulige forskel. Udviklingen de seneste par uger i Afghanistan har været skelsættende. Det skal vi have tid til at fordøje og analysere i samarbejde med Folketinget. Regeringen vil i forlængelse af den proces efterfølgende præsentere en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Forud for omlægningen af udenrigstjenesten er gået den største analyse af den danske udenrigstjenestes arbejde og struktur siden Udenrigskommissionen i 1989/90 ved afslutningen af Den Kolde Krig. Omlægningen vil være med til at udmønte den nye udviklingspolitiske strategi ”Fælles om Verden”, som et bredt flertal i Folketinget står bag.

I forbindelse med omlægningen lukkes samtidig ambassaderne i Argentina og Tanzania samt generalkonsulatet i Chongqing (Kina) og handelskontoret i Barcelona (Spanien). Derudover gennemføres en række effektiviseringer, blandt andet på energi-, indkøbs- og ejendomsområdet.

For yderligere pressekontakt:

pressevagten@um.dk og tlf. +45 61979247 (ikke SMS)

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye