Udenrigsministeriet

Kofod præsenterer ændring af Udenrigsministeriet

Del
Den danske udenrigstjeneste omlægges til at kunne levere på regeringens prioriteter.

Omlægningen betyder blandt andet, at flere repræsentationer bliver oprustet, blandt andet i forhold til Danmarks arbejde i EU, NATO, FN, Arktis, Afrika samt på eksportindsatsen. I alt vil 16 repræsentationer og ni kontorer i Udenrigsministeriets hovedsæde i København blive styrket.

-      Min førsteprioritet som udenrigsminister er at sikre danskernes sikkerhed og tryghed i en verden, hvor demokrati, menneskerettigheder og vores værdier er under stigende pres. Den her omlægning skal hjælpe med at målrette den indsats, vi gør både herhjemme og ude i verden, så vi kan gøre den størst mulige forskel. Udviklingen de seneste par uger i Afghanistan har været skelsættende. Det skal vi have tid til at fordøje og analysere i samarbejde med Folketinget. Regeringen vil i forlængelse af den proces efterfølgende præsentere en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Forud for omlægningen af udenrigstjenesten er gået den største analyse af den danske udenrigstjenestes arbejde og struktur siden Udenrigskommissionen i 1989/90 ved afslutningen af Den Kolde Krig. Omlægningen vil være med til at udmønte den nye udviklingspolitiske strategi ”Fælles om Verden”, som et bredt flertal i Folketinget står bag.

I forbindelse med omlægningen lukkes samtidig ambassaderne i Argentina og Tanzania samt generalkonsulatet i Chongqing (Kina) og handelskontoret i Barcelona (Spanien). Derudover gennemføres en række effektiviseringer, blandt andet på energi-, indkøbs- og ejendomsområdet.

For yderligere pressekontakt:

pressevagten@um.dk og tlf. +45 61979247 (ikke SMS)

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye