DI Lolland-Falster

På Lolland-Falster står mikrovirksomhederne for halvdelen af virksomhedernes omsætning

Del
De mindste virksomheder har stor betydning for væksten på landet, viser nye tal fra Dansk Industri. Faktisk står mikrovirksomhederne for 48 procent af virksomhedernes omsætning på Lolland-Falster. DI opfordrer kommunerne til at huske fokusset på de mindste virksomheder.

 En grafiker, en tømrer, en frisør og en tekstforfatter med ingen eller kun ganske få ansatte udover chefen selv. Den slags mikrovirksomheder er der næsten 300.000 af i hele Danmark.

Det er særligt i Guldborgsund Kommune, at omsætningen kommer fra de mindste virksomheder, for her kommer 52 procent af omsætningen fra mikrovirksomheder (under 10 ansatte). I Lolland Kommune er de mindste virksomheder også godt med, for her kommer 44 procent af omsætningen fra mikrovirksomheder, viser en ny analyse fra Dansk Industri (DI). Modsat ser det ud i storbyerne, hvor 17 procent af omsætningen stammer fra mikrovirksomheder, og på landsplan er det i gennemsnit 21 procent af omsætningen, som kommer fra mikrovirksomheder

- På Lolland-Falster har vi mange virksomheder, som bidrager til aktiviteten og omsætningen, og her bidrager de mindste virksomheder betydeligt i det samlede billede. Derfor er det også vigtigt, at de kommunale initiativer har blik for hverdagen i mikrovirksomhederne. Det kan typisk være i forbindelse med sagsbehandling, at kommuner skal have en anden tilgang til de mindre virksomheder i forhold til større virksomheder. Samtidig er der et stort potentiale ved at hjælpe de mindre virksomheder på vej gennem det administrative og rådgivning, lyder opfordringen fra Kim Frimann formand for DI Lolland-Falster.

Udover at tumle med det administrative, så kan det for de mindste virksomheder være svært at få foden inden for som leverandør til den offentlige sektor. Den udfordring skal vi løse, og der er gode eksempler på, at en købsaftale med en kommune eller region har åbnet vejen for en virksomheds udvikling og succes – og ikke mindst bidrage med innovation til gavn for samfundet. DI foreslår, at kommunerne skaber en målrettet indsats for iværksættere og SMV’er ved offentlige udbud.

For kommunerne er det ofte fristende at lægge mest energi i at servicere de større virksomheder. Men det kan ifølge DI forhindre udvikling og vækst især i landkommunerne

- Det er klogt af kommunerne også at satse på de mindste virksomheder. Skal vi øge væksten i samfundet, kan vi ikke se bort fra de mindste virksomheder. Hver for sig repræsenterer de ikke store omsætningsbeløb eller ansatte, men tilsammen er de en gigant, der kan måle sig med de større virksomheder, især i landområderne, siger Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster.

De mindste virksomheder er typisk enkeltmandsvirksomheder, som f.eks. tømrere, freelancere og iværksættere. De udgør mere end ni ud af ti danske virksomheder, og de findes i hele landet. Men det kan også være virksomheder med op til ti ansatte.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger:
Formand for DI Lolland-Falster Kim Frimann via pressekoordinator Lars Bøgeskov 22 36 31 38

Information om DI Lolland-Falster

DI Lolland-Falster
DI Lolland-Falster



For yderligere information om DI Lolland-Falster:

Chefkonsulent Lars Magnus Lund Christensen
Mail: lmlc@di.dk 
Tlf. 3377 3087
Mobil: 4127 2838

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372


Følg pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye