Escalate ApS

Fakkelbærer til De Paralympiske Lege går med danske design-krykker

Del
Når den olympiske ild i disse dage transporteres rundt i Japan op til åbningsceremonien for De Paralympiske Lege, er det med et lille dansk islæt. En af de japanske fakkelbærere kommer nemlig til at gå ruten med danskedesignede krykker.
Haruho Watanabe (Foto: Naoyuki Miyata)
Haruho Watanabe (Foto: Naoyuki Miyata)

Det er lige oppe over at verdens bedste paraatleter mødes og dyster til olympiaden i Tokyo, og traditionen tro skal den olympiske ild rundt i værtslandet inden åbningsceremonien.

Og en af fakkelbærerne går sin rute ved hjælp af dansk designede krykker.

Haruho Watanabe, som fakkelbæreren hedder, er en pige på 15 år, der de seneste to år har brugt krykker fra det danske design fællesskab Vilhelm Hertz. Og nu går hun altså også med den olympiske ild.

Hun går med faklen på fredag den 20. august klokken ca 19.45 Tokyo-tid. Se hende fortælle om det i videoen her.

Den japanske forbindelse

Det er en ejendommelig vej de danske krykker har taget til OL i Tokyo. For tre år siden var den japanske designer Naoyuki Miyata på besøg fire måneder i Danmark for at studere og lære designprocesserne bag krykkerne. Han boede hos hos Kristoffer Vilhelm, der står bag krykkerne, og var i mesterlære.

Miyata tog tilbage til Japan, og den japanske forbindelse var skabt. Siden har Naoyuki Miyata været eneforhandler af krykkerne i Japan, og har altså Haruho Watanabe som kunde.

Dansk design med afsæt i det hele menneske

Vilhelm Hertz krykkerne ligger i direkte forlængelse af den danske designtradition. Det gælder både de rene linjer, kvalitet, komfort og materialerne. 

De er alle designet og håndlavet i flåde-eg, kernelæder, aluminium, kulfiber og asketræ på værkstedet i Hundested.

Ifølge Kristoffer Vilhelm er æstetik og komfort nøgleordene for designet. Et design der skal bryde stigmaet med at have et handicap.

“Vi vil lave noget der netop er meget synligt for at bryde stigmatiseringen. Og hvorfor så det? Jo, hvis vi skal bryde et stigma, kommer bruddet ikke fra omverdenen, men os selv. Man må vise, at man er stolt af at være sig selv,” siger han og fortsætter:

”Derfor producerer vi krykker, som du stolt kan vise dig frem med, og som du kan være med til at sætte dit præg på. Vi har i vores design valgt at understrege, at dette er en smuk kunstgenstand, der skal passe til et formål. Ligesom en designerstol skal passe til at sidde på, samtidig med at den skal være smuk.”

Han understreger, at det er kæmpestort at den lille designvirksomhed vises frem til Paralympiaden.

“Når vi nu arbejder med mennesker med handicap, og prøver at skabe smukke krykker til hele mennesker er det jo fuldstændig fantastisk, at en af fakkelbærerne til PL benytter vores design,” slutter han.

Haruho Watanabe er ikke sponsoreret eller på anden måde betalt af Vilhelm Hertz, men har blot gjort Vilhelm Hertz opmærksom på, at hun er fakkelbærer, da hun er meget stolt af det. Hun er fotograferet med krykken Mumi.

Vilhelm Hertz har for øvrigt sloganet ‘Vi ændrer verden en krykke ad gangen’. 

-

For yderligere info se https://vilhelm-hertz.dk/ eller kontakt Kristian Westfall på tlf 2988 4943.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Westfall på tlf 2988 4943.

Billeder

Haruho Watanabe (Foto: Naoyuki Miyata)
Haruho Watanabe (Foto: Naoyuki Miyata)
Download
Haruho Watanabe (Foto: Naoyuki Miyata)
Haruho Watanabe (Foto: Naoyuki Miyata)
Download
Kristoffer Vilhelm fra Vilhelm Hertz krykker (Foto: Nikolaj Hegelund Villumsen)
Kristoffer Vilhelm fra Vilhelm Hertz krykker (Foto: Nikolaj Hegelund Villumsen)
Download

Information om Escalate ApS

Escalate ApS
Skudehavnsvej 5
2150 Nordhavn

Smukke krykker til hele mennesker

Hos Vilhelm HErtz mener vi, at æstetik er afgørende for at føle sig som et helt menneske. Derfor designer og producerer vi smukke, funktionelle og holdbare krykker, stokke og andre hjælpemidler. Vores mål er at sætte mennesker med handicap fri for fordomme og begrænsninger. Både egne og andres.

Vores hjælpermidler ligger i direkte forlængelse af den danske designtradition, når det gælder rene linjer, kvalitet, komfort og materialer. Vores krykker er designet og håndlavet i flåde-eg, kernelæder, aluminium, kulfiber og asketræ.

Men selvom vi hylder traditionerne, er vi samtidig stolte af at bryde forestillinger, barriere og sædvane, når det kommer til æstetik inden for hjælpemidler.

Følg pressemeddelelser fra Escalate ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Escalate ApS

Hvorfor er det en god idé at få renset sine tæpper?21.5.2022 20:00:00 CEST | Nyhed

I de seneste par år har flere og flere valgt at få tæpper hjemme i stuen. Et moderne, æstetisk og sommetider også praktisk valg. Dog er der også en del vedligehold forbundet med tæpper - både for udseendets skyld men også med henblik på hygiejne og allergier. I tæpper samler sig nemlig støv og andre usundheder, som du bør få fjernet. Derudover risikerer tæpper også at få pletter og plamager. Disse kan heldigvis - i langt de fleste tilfælde - også fjernes!

Første gang hos en kosmetisk klinik?21.5.2022 20:00:00 CEST | Nyhed

Bare rolig! For mange kan det være en smule grænseoverskridende at skulle lade et andet menneske tage sig af ens udseende, specielt hvis det er første gang. En kosmetolog kan plukke og forme dine øjenbryn, fjerne kropsbehåring, samt give dig forskellige krops- og ansigtsbehandlinger, når det gælder de mindre behandlinger. Efter første oplevelse finder mange det stærkt vanedannende at skulle besøge kosmetologen i ny og næ. Det skyldtes, at de uddannedes resultater overrasker – ikke på grund af, at de ikke burde være dygtige i deres arbejde, men fordi at mange mænd og kvinder føler sig direkte overraskende smukke, efter et besøg hos deres foretrukne kosmetolog.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye