DI Forsvar og sikkerhed

DI: Stærkt udspil fra regeringen om forsvarsindustrien

Del
Erhvervslivet skal i langt højere grad end i dag bidrage til Danmarks sikkerhed og forsvar. Det lægger regeringens nye forsvarsindustriel strategi op til, som blev præsenteret i dag, og strategien bliver taget imod med kyshånd af Dansk Industri.

- Regeringen ønsker at støtte, at vi får en større, stærkere og mere bæredygtig dansk forsvarsindustri.

Det er en rigtig god nyhed for erhvervslivet. I en mere usikker verden, hvor truslerne er mange og komplekse, er der behov for et robust samfund, hvor alle parter i både det offentlige og private løfter i fællesskab til gavn for Danmarks og danskernes sikkerhed, siger direktør for DI Forsvar og Sikkerhed Joachim Finkielman.

Den længe ventede nye forsvarsindustrielle strategi fastslår, at virksomhederne i den danske forsvarsindustri bidrager til at varetage danske sikkerhedsinteresser.

- Budskabet om og ambitionerne for forsvarsindustrien i regeringens nye strategi bydes velkommen bredt i branchen. Vi er meget tilfredse med, at regeringen både er ambitiøs og har lyttet til branchens budskaber. Et tættere samarbejde skaber grundlaget for, at vi kan levere sikkerhed til Danmark og danskere. Samtidig skabes arbejdspladser og vækst. Det er forudsætning for velfærden, siger Joachim Finkielman.

Regeringen fremhæver i strategien de teknologier, der er kritiske for dansk sikkerhed, og som den danske forsvarsindustri er specialister i, og som skaber arbejdsplader og eksportindtægter til Danmark. Det gælder bl.a. løsninger til at beskytte danskerne mod cyberangreb, beskytte vores maritime interesser eller overvåge vores territorium.

- Det er vigtigt for den nationale sikkerhed, at vi har en industri, der er leveringsdygtig med løsninger, der også kan anvendes, når der er sikkerhedspolitiske kriser. Forsvaret og de samfundsvigtige funktioner skal kunne fungere under kriser. Det kræver forsyningssikkerhed, det kræver avanceret teknologi lige ved hånden og de rigtige kompetencer klar i startblokken. Det lægger strategien op til, og det er - set med vores øjne - et klart politisk signal fra regeringen om, hvor vigtig en rolle vores virksomheder på området og erhvervslivet bredt spiller for vores sikkerhed. Det skal regeringen have stor ros for, siger Joachim Finkielman.

Regeringen lægger i det hele taget op til tættere relationer mellem universiteter, myndigheder og industri. Vidensinstitutioner skal forske i civil teknologi, der kan bidrage til innovative løsninger i forsvaret, hvor også den grønne dagsorden kan tænkes ind. Løsninger, der både kan øge militær effektivitet men også løsninger, der skaber eksportmuligheder. Det bakker DI fuldt ud op om.

DI mener, at dansk forsvars- rum- og sikkerhedsindustri har meget at bidrage med, og tidlig inddragelse af industrien i forsvarets planlægning af fremtidig formåen giver både mulighed for at styrke beslutningsgrundlaget.

- Men det giver også mulighed for, at danske virksomheder kan inddrage egen viden og viden fra store allierede leverandører, som de fleste har meget tætte relationer til. Disse relationer kan gavne dansk sikkerhed og forsvarsplanlægning.

- Vi ser i erhvervslivet frem til aktivt at bidrage til et tættere samarbejde – og til så hurtigt som muligt at omsætte de flotte ord til konkret handling, siger Joachim Finkielman.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Joachim Finkielman, tlf. 6187 1540, e-mail jofi@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Links

Information om DI Forsvar og sikkerhed

DI Forsvar og sikkerhed
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed

Følg pressemeddelelser fra DI Forsvar og sikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Forsvar og sikkerhed

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye