Kan den grønne bundlinje møde den sorte? Ny podcast fra Danmarks Grønne Investeringsfond
I en ny podcast fra Danmarks Grønne Investeringsfond kan du møde en række virksomheder såsom NREP, Nordic Harvest, Refarmed, SharkSolutions, Hvidberg A/S, Ennogie m.fl. og høre deres personlige indsigter i den grønne bundlinjes muligheder og udfordringer.
Michael Zöllner, Managing Director i Danmarks Grønne Investeringsfond:
”Skal vi nå vores ambitiøse klimamål, er der behov for opmærksomhed om de mennesker, virksomheder og ideer, som skal drive innovationen. I Danmarks Grønne Investeringsfond medfinansierer vi de grønne løsninger, vi alle skal leve af i fremtiden - hvad enten det er nye idéer eller mere kendte teknologier. Men skal grøn omstilling være attraktivt for alle, kræver det også, at vi kan få den grønne bundlinje til at møde den sorte. I podcasten giver en række virksomheder deres bud på, hvordan vi når dertil.”
'Grøn omstilling - god forretning' udkommer i dag, og du kan dykke ned i de fem afsnit her eller i din foretrukne podcast player.
Disse virksomheder kan I møde i de fem afsnit:
Afsnit 1: Kan man tjene penge på at redde verden? Det er muligvis et stort spørgsmål, men det er også et spørgsmål, der har vidtrækkende konsekvenser. Svaret søger vi derfor i denne podcast. I dette afsnit kan du komme med Rasmus Thirup Beck ned under jorden på besøg hos det vertikale landbrug Refarmed i en kælder i Søborg samt på besøg hos det andet vertikale landbrug, Nordic Harvest, der har til huse i en kæmpemæssig lagerhal i Taastrup.
Afsnit 2: Hvor stor en betydning har virksomheder, der vil tjene penge på at redde verden? Nok en del mere, end du lige tror. Men får vi den grønne bundlinje til at møde den sorte? I dette afsnit kan du komme med op på taget hos ejendomsselskabet NREP og deres kæmpemæssige solcelletag i Ishøj, ligesom du kan komme med til Herning, hvor Ennogie ikke producerer solceller til at sætte på taget - de producerer tage af solceller.
Afsnit 3: Hvor stort er potentialet i cirkulær økonomi? Skal vi de værste konsekvenser af klimakrisen til livs, skal vi bl.a. begrænse verdens udledning af drivhusgasser markant. I den ligning er virksomhederne - små som store - en vigtig brik for at nå grøn omstilling. I dette afsnit kan du komme med til Struer og ressourcepladsen Hvidberg A/S, ligesom du vil høre fra den sjællandske virksomhed Shark Solutions, der også er med til at kommercialisere den cirkulære økonomi.
Afsnit 4: Kan man tjene penge på Power-to-X og andre teknologiske fixes? Den grønne omstilling kan kun gå for langsomt. Derfor har både den danske og udenlandske regeringer sat deres lid til 'power to x'. Men kan vi også tjene penge på det? I dette afsnit kan du møde Green Hydrogen, der ved hjælp af elektrolyse bruger elektricitet til at spalte vandmolekyler i ilt og brint, samt European Energy, der bl.a. beskæftiger sig med vindmølleparker.
Afsnit 5: Det er ikke kun til lands og i luften, vi skal reducere udledningen af drivhusgasser. Det skal vi også til vands, men kan den maritime branche også både levere et overskud og pleje den grønne bundlinje? I dette afsnit kan du komme med ombord på et skib ejet af Terntank, der sejler på flydende naturgas. Og så kan du komme med ud at køre i en el-bus fra Umove i Roskilde.
Kontakter
For pressehenvendelser kontakt:
Presserådgiver i Danmarks Grønne Investeringsfond, Cecilie Idun Andersen: 31930573 eller mail: cea@vf.dk
Billeder
Information om Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond
Intelligente mikrofabrikker skal gøre tøjproduktionen mere bæredygtig7.12.2022 13:54:48 CET | Pressemeddelelse
Virksomheden Rodinia Generation har netop indgået et lånesamarbejde med Danmarks Grønne Investeringsfond med henblik på at bekæmpe den globale overproduktion af tøj: Hvert år bliver der produceret op til 100 milliarder stykker tøj. Det meste af det i en billig og dårlig kvalitet, som bliver transporteret lange distancer. Det vil virksomheden Rodinia Generation bekæmpe.
Grøn Herning-virksomhed øger vækst i stærkt lånesamarbejde24.11.2022 10:46:47 CET | Pressemeddelelse
Aktive Energi Anlæg A/S – eller AEA som firmaet i daglig tale bliver kaldt – sælger industrielle varmepumpe-løsninger til bl.a. fjernvarmeselskaber og andre store virksomheder og er med til at fortrænge fossile brændsler, herunder naturgas. AEA har netop modtaget en ”lånepakke” fra Danmarks Grønne Investeringsfond, bestående af ansvarlig lånekapital samt almindelig lånekapital, derudover deltager Sydbank som medfinansierende part. AEA styrkes hermed finansielt og understøtter samtidig den videre skalering af virksomheden.
Tre statslige fonde bliver til én: Nyudpeget bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond bydes velkommen27.8.2022 13:21:45 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervsminister Simon Kollerup har udpeget en bestyrelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der er en sammenlægning af EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond. Direktørerne i de tre nuværende fonde byder bestyrelsen velkommen og ser frem til samarbejdet om at gøre Danmark rigere og verden grønnere.
Danmarks Grønne Investeringsfond årsrapport 2021: Rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion lover godt for nødvendig grøn omstilling6.5.2022 07:55:51 CEST | Pressemeddelelse
Rekordhøj CO2-reduktion og et årsresultat på 20,9 mio. kr. understreger, at grøn omstilling og god forretning går hånd i hånd. Og med den nuværende situation i Europa er det mere aktuelt end nogensinde at sætte fart på den grønne omstilling i danske virksomheder for at reducere afhængigheden af fossile energikilder.
Dansk busoperatør klar med 46 nye grønne busser: Københavnske busruter skal køre på el11.2.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når københavnerne stiger ind i busserne på de travle ruter 6A og 7A, er det fra på søndag i et lydløst og grønnere alternativ, der udleder færre partikler og mindre CO2. Det er virksomheden Anchersen A/S, der står for driften af de nye ruter, som skal køres på elbusser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum