Teknologisk Institut

Fødevarekonference skal vise klimaløsninger i hele værdikæden

Del
Teknologisk Institut inviterer til fødevarekonference med bredt fokus på klimagevinster i hele værdikæden

Der er fokus på klimagevinster i hele fødevareproduktionens værdikæde, når Teknologisk Institut afholder fødevarekonference i november. På konferencen Fremtidens fødevareproduktion – omstilling til klimaneutral værdikæde vil der blive præsenteret bud på klimaoptimering fra realtidsovervågning af dyrevelfærd hos landmanden til effektivisering i fødevareproduktionen og logistik og emballering.

- For at den danske fødevareproduktion kan transformeres til produktion af klimaneutrale fødevarer, et det nødvendigt at se ind i hvert enkelt led i værdikæderne. Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning, skal vi finde løsningerne i både eksisterende og nye værdikæder.

For eksempel er der fuld fokus på udnyttelsen af sidestrømme fra fødevareproduktionen og på, hvordan teknologi kan medvirke til at gøre de grønne produkter mere velsmagende, siger seniorprojektleder Mari Ann Tørngren, Teknologisk Institut.

Se og smag nye løsninger
Konferencen afholdes som en såkaldt hybrid konference. Planen er, at deltagerne skal kunne være fysisk til stede på Teknologisk Institut, og udover at høre oplæggene, også kunne se og smage på fremtidens grønne fødevareløsninger. Fx hvordan man kan oparbejde sidestrømme til højværdiernæring og om nye ingredienser og bæredygtige emballager.

Men man kan også vælge at følge oplæggene online og få præsenteret de nye teknologier og løsninger virtuelt.

Ved konferencen kan man fx få indblik i missionen om et fremtidigt pantsystem til takeawayemballage, der skal imødekomme regeringens klimamål, og transformere forbruget af engangsemballage til en grøn cirkulær økonomi i Danmark. Desuden vil der blive rundvisning med demonstrationer på Teknologisk Instituts test- og udviklingsfaciliteter.

Konferencen afholdes på Teknologisk Institut i Taastrup torsdag d. 4. november. Konferencen henvender sig især til fødevarefaglige personer og beslutningstagere i de danske fødevareproducerende virksomheder.

Programmet er stadig under udarbejdelse, og vil løbende blive opdateret på konferencens hjemmeside. Desuden kan man tilmelde sig nyheder om konferencen via nyhedsbrev.

Link til konferencens hjemmeside

Link til tilmelding til nyhedsbrev

Nøgleord

Kontakter

Seniorprojektleder Mari Ann Tørngren, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2682, mail: matn@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye