Unge lærer andre unge at lave god og SU-venlig hverdagsmad
Det kan være svært at få styr på, hvordan man laver god og billig mad og undgår madspild, når man lige er flyttet hjemmefra. Mange unge mangler de basale køkkenfærdigheder, der giver dem overskud til at lave maden selv. Flere er også usikre på, hvor længe maden kan holde sig og ved ikke, hvordan de skal lave mad ud af det, de allerede har i køkkenet.
Madglad på budget
Men nu der er godt nyt til unge mellem 18 og 26 år, der godt kunne tænke sig at lære at lave mad sammen med andre unge. Til efteråret kan unge i København på kurset ’Madglad på budget’ få inspiration til at komme i gang i køkkenet, guidet af andre unge der er uddannet som kulinariske vejledere.
Over fire kursusgange bliver deltagerne undervist i indkøb og madlavning, og hver gang afsluttes med fællesspisning.
”Deltagerne får lækker aftensmad, godt selskab, inspiration til madlavningen og en grundbog med tips, tricks og lette opskrifter med hjem,” forklarer Rasmus Dalsgaard. Han er programleder i organisationen Madkulturen, der sammen med Forbrugerrådet Tænk har udviklet kurset med støtte fra Salling Fondene.
Få mod på det basale
”De andre unge, der guider deltagerne i madlavningen, har næsten samme hverdag og madlavningsfærdigheder som deltagerne. Det gør det lettere at stille spørgsmål og få tips og gode råd, der virker i hverdagen, end hvis underviseren var en professionel kok eller en garvet forælder med tre børn,” forklarer Rasmus Dalsgaard.
”’Madglad på budget’ handler ikke om at blive ekspert i madlavning og træne bestemte opskrifter. Tværtimod skal deltagerne få en fornemmelse af, at mad kan laves på mange måder og af de ingredienser, man nu lige har. Det er ikke så kompliceret – bare man finder interessen frem og har mod på at prøve nogle ting af”, siger Rasmus Dalsgaard.
Kursisterne laver mad sammen efter opskrift, men de gennemgår også øvelser, hvor de skal slippe opskrifterne og fx tilberede en lækker middag kun af rester.
Rasmus Dalsgaard håber, at venner kan tage kurset sammen. Det er også muligt at give kurset i gave til én, man mener har brug for lidt hjælp til at komme i gang i køkkenet:
”Det er jo også en oplagt studentergave eller en håndsrækning til en ung, der står over for at skulle flytte hjemmefra. Ikke mindst fordi det også bliver nogle hyggelige og sjove timer over madlavningen,” slutter han.
Tilmeld dig Madglad på budget
Der afvikles seks hold i København løbet af efteråret og frem mod december, så der er god mulighed for at finde et hold, der passer ind i en travl hverdag. Første madkursus starter tirsdag d. 7. september kl. 16:30-20:30.
Kurset koster 550 kr. i alt, inkl. råvarer. Der er sommerrabat, så kurset fås for 450 kr., hvis man tilmelder sig inden 30. juni.
Sted
Suhrs Højskole
Pustervig 8
1126 København
Du kan læse mere om kurset, finde kursustidspunkter og tilmelde dig her: tilmeld.dk/madgladbudget
’Madglad på budget’ er støttet af Salling Fondene. Kurserne afholdes både i Nykøbing Falster, Kolding og København.
Nøgleord
Kontakter
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
Plantekorpset skal starte en ung-til-ung bevægelse i det grønne køkken6.5.2024 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et talenthold bestående af 35 unge madentusiaster er blevet udvalgt til at inspirere og motivere deres jævnaldrende til at omfavne flere økologiske, plantebaserede måltider.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum