Salling Group dropper turbokylling og begynder stor udfasning i alle kæder

Salling Group, som med sine over 650 butikker lægger køledisk til mere end hver tredje solgte kylling i dansk detailhandel, gør nu markante tiltag for at løfte dyrevelfærden for kyllinger. Til september vil op mod tre fjerdedele af alle hurtigtvoksende kyllinger i Føtex, Bilka og Nettos faste, ferske sortiment være udfaset og i de efterfølgende måneder vil tallet nå op på 100 procent. Ifølge planen skal udfasningen af den såkaldte turbokylling ske for alle kyllingeprodukter i koncernen, og senere er planen at kigge på andre velfærdsparametre som bl.a. pladsforholdene.
”Vi er glade for, at det er lykkedes os at lave en plan for, hvordan vi kan løfte niveauet for kyllingevelfærd i alle vores butikker. Vores initiativ vil betyde øget dyrevelfærd for 20 millioner kyllinger årligt. Vi rykker så hurtigt, som det er praktisk muligt i både Netto, føtex og Bilka, og vi håber, at vores kunder vil tage godt imod initiativet,” forklarer Salling Groups pressechef Kasper Reggelsen.
Turbokyllingen har fået sit navn efter sin unaturligt hurtige vækst, hvor kyllingen vokser fra 50 gram til over to kg på blot fem uger. Den hurtige vækst medfører betydelige velfærdsproblemer såsom gangbesvær, vejrtrækningsproblemer, organsvigt og nedsat immunforsvar. Ifølge et studie foretaget af Aarhus Universitet har mere end tre ud af fire industrikyllinger (77,4%) i danske stalde gangbesvær.
Beslutning høster rosende ord fra dyreværnsforening
Hos dyreværnsorganisationen Anima får Salling Groups beslutning store ord med på vejen:
”Salling Group sætter en stor, fed streg under, at det ikke er i orden at presse industrikyllinger til det yderste i jagten på den sidste besparelse i produktionen. Når en markedsleder siger nej til turbokylling og ja til flere forbedringer i stalden, så kommer det til at flytte hele markedet. Dette fremskridt er intet mindre end historisk, og i mine øjne det største danske resultat for dyr i mange år,” udtaler kommunikationschef i Anima, Thorbjørn Schiønning.
Dialogen mellem Anima og Salling Group om kyllingevelfærd startede i 2017. Udgangspunktet for dialogen har fra dyreværnsorganisationens side været, at hele markedet bør omstilles til et niveau, der matcher den anerkendte European Chicken Commitment, som netop har kyllingernes vækst og pladsforhold i centrum. Salling Groups nuværende plan for kyllingevelfærd, som også vil betyde at kyllingeprodukterne vil få tilføjet et statsligt dyrevelfærdshjerte, er ifølge Anima et kæmpeskridt i den rigtige retning og ovenikøbet i et ambitiøst tempo.
Nøgleord
Kontakter
Thorbjørn SchiønningKommunikationschef
Tlf:40 87 94 96ts@anima.dkKasper ReggelsenKommunikationschef i Salling Group
Tlf:87 78 50 02kasper.reggelsen@sallinggroup.comBilleder
Links
Information om Anima
Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.
Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.
Følg pressemeddelelser fra Anima
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Anima
Dyrevenner presser Best Western: Hvor langt er I med at udfase buræg?3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2019 lovede hotelgiganten Best Western at udfase buræg på alle deres hoteller inden udgangen af 2025. Men med kun få måneder tilbage har kæden stadig ikke meldt ud, hvor langt de er nået. Nu kræver dyrevenner, at Best Western holder deres løfte.
Helsingør løfter dyrevelfærden: Farvel til turbokyllinger26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Hamlets by har man nu taget et klart standpunkt i spørgsmålet om dyrevelfærd. Helsingør har nemlig vedtaget at stoppe indkøb af såkaldte turbokyllinger til kommunens institutioner og tilbud. Dyreværnsforeningen Anima roser beslutningen.
Dyrevenner jubler: EU forbyder minkavl20.6.2025 14:34:07 CEST | Pressemeddelelse
Minkavl bliver nu forbudt i hele EU. Det sker i kraft af, at mink i dag kom på EU’s liste over invasive arter. Dyreværnsorganisationen Anima, som i mere end 20 år har kæmpet for at lukke pelsindustrien, jubler over beslutningen og skoser samtidig den danske regering for dens planer om at underminere forbuddet ved at søge dispensation.
Kylling med øjne så store som indkøbskurve chokerer til Coop’s landsrådsmøde24.5.2025 11:39:29 CEST | Pressemeddelelse
Med en 11 meter bred kylling, en popcornmaskine og et uforglemmeligt polaroidbillede vil Anima overbevise Coop’s landsrådsmedlemmer om at presse ledelsen til at indgå en ambitiøs aftale om kyllingevelfærd. Anima mener, at ledelsen har sovet i timen.
Fødevareminister giver carte blanche til dyremishandling i hokus pokus-udspil20.5.2025 11:12:52 CEST | Pressemeddelelse
Fødevareministerens udspil til strafskærpelser på dyrevelfærdsområdet møder hård kritik fra dyreværnsorganisationen Anima, som blandt andet kritiserer udspillet for at give carte blanche til dyremishandling i erhvervsmæssig sammenhæng.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum