Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Dansk forskning nummer et i verden

Del
Institut for Statskundskab på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet er kåret som verdens bedste forskningsinstitution inden for offentlig forvaltning.

På forskningsfeltet offentlig forvaltning (’Public Administration’) topper Aarhus Universitet den internationalt anerkendte verdensrangliste ’Academic Ranking of World Universities’, også kendt som Shanghai-listen.

”Det er særdeles imponerende, at vi på dette felt placeres helt i top foran meget stærke universiteter som for eksempel Harvard og Stanford i USA. Der er grund til at ønske instituttet og fakultetet et stort tillykke,” siger rektor Brian Bech Nielsen fra Aarhus Universitet.

Shanghai-listen rangerer 1800 universiteter på tværs af 93 lande og inden for 54 forskningsområder. Store amerikanske universiteter tager førstepladsen på 30 områder, mens flere kinesiske universiteter vinder frem og tager 13 førstepladser. Europa fører på 9 områder, og Danmark altså på ét af dem.

”Succesen skyldes i mine øjne ikke mindst, at Institut for Statskundskab har evnet at udvikle og fastholde usædvanligt stærke interne talenter, og samtidig har kunnet tiltrække kapaciteter udefra til det attraktive miljø på instituttet, der er kendetegnet ved en både skarp og konstruktiv kritik af hinandens arbejde,” siger Thomas Pallesen, der er dekan på fakultetet Aarhus BSS, hvor Institut for Statskundskab hører hjemme.

Inden for statskundskab generelt (’Political Sciences’) ligger Aarhus Universitet også i international topklasse og har flyttet sig markant inden for de seneste år. Alene siden sidste år rykker statskundskab fem pladser frem på verdensplan fra nummer 16 til nummer 11. Danmark overhaler dermed også på det felt nogle af de amerikanske topuniversiteter.

”Selv her i Aarhus kan det være svært at beholde begge ben på jorden. Men egentlig prøver vi bare at satse på kvalitet og på at bidrage til såvel den internationale forskningslitteratur som at være med til at løse små og store samfundsproblemer. Jeg har et exceptionelt stærkt og bredt hold af forskere på instituttet, og vi satser på at være med, hvor det sker. Eksterne bevillinger fra blandt andet Danmarks Frie Forskningsfond, Danmarks Grundforskningsfond og Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har muliggjort realiseringen af forskningsprojekter på et meget højt niveau,” siger professor Peter Munk Christiansen, som er leder af Institut for Statskundskab på Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Kontakter

Peter Munk Christiansen,
professor og institutleder, Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, Aarhus Universitet
Mobil: 3011 5340
E-mail: pmc@ps.au.dk


Mia Ulvgraven,
presse- og kommunikationskonsulent, Aarhus BSS, Aarhus Universitet
Mobil: 4051 8724
E-mail: mu@au.dk

Links

Information om Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Aarhus Universitet: Aarhus BSSAarhus BSS er en bred business school ved Aarhus Universitet. Med ca. 15.700 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, 275 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere er Aarhus BSS en af Europas største business schools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS

”Kan du huske, da vi….” – er en vigtig vending for forældre, der vil understøtte deres børns sprog19.3.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Nyt forskningsstudie fra TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet viser, at helt almindelige hverdagssamtaler om oplevelser, forældre og børn har haft sammen, kan give 3-5-årige børn lige så gode muligheder for at udvikle deres sprog som boglæsning med far eller mor. Begge aktiviteter er dog vigtige, for de giver børn forskellige typer af sprogligt input.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye