Dantaxi 4x48 A/S

Nordens største taxi-ladehub skal udfase diesel-taxien i København

Del
Danmarks største ladeoperatør E.ON og taxiselskabet Dantaxi åbner den 11. maj kl. 16:00 Nordens største taxi-ladehub: Danhub – Powered by E.ON. Her kan op til 400 taxier oplade i døgnet, og det dækker en stor del af hovedstadens nuværende behov. Ladehubben giver københavnerne nemmere adgang til el-taxier, og de nye lademuligheder er et stort skridt i retning af en udfasning af Københavns cirka 1.700 diesel-taxier allerede i 2025.

København bliver el-taxi by

For københavnerne bliver det fremover nemmere at praje en fuld opladet el-taxi. De fleste af byens nuværende cirka 300 el-taxier er tilsluttet Dantaxi, og blandt chaufførerne er problemerne med at finde en ledig ladestander efterhånden vokset sig så stort, at kapaciteten på de efterspurgte nul-emissionskøretøjer ikke kan udnyttes fuldt ud. Det forklarer Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg, der har store forventninger til partnerskabet med E.ON, som hun mener, kommer byens borgere til gode:

”Vi har brugt alt for meget spildtid i at jage ledig strøm. Vores vogne cirkulerer ofte længe rundt for at finde en opladningsmulighed. Det går dels ud over kunder, men også de private elbil-ejere, der synes, at el-taxierne efterhånden fylder lige vel meget ved de offentlige ladestanderne. Partnerskabet vil være til stor fordel for københavnerne, nærmiljøet og taxichaufførerne."

Sidste dieseltaxi i garage i 2025

Vibeke Wolfsberg vurderer, at Danhub-konceptet vil betyde et boost i antallet af el-taxier i Danmarks hovedstad, og hun regner med, at Dantaxi kører deres sidste dieselbil i København i garage allerede i 2025:

"Efter ændring i lovgivningen og selvfølgelig Coronakrisen er der, blandt taxivognmænd, et opsparet behov for bilskift. En el-taxi giver flere kunder og lavere driftsomkostninger, men mange har været tilbageholdende netop på grund af manglen på ladestandere. Vurderingen er, at dette initiativ vil være hovedårsagen til, at 200 nye el-taxier kommer på gaden i København inden sommeren 2022, og antallet af dieseltaxier falder tilsvarende. For vores vedkommende kan dielseltaxien i København være forsvundet helt ud af gadebilledet om fire år."

8 gange bedre for miljøet

”En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Derfor er den miljømæssige gevinst otte gange større, når taxier skifter til el. Det er selvfølgelig det vigtigste, men en central sidegevinst er, at vi samtidig bekæmper luftforurening i byerne, når vi får transporten over på el,” forklarer Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON

Nyeste teknologi lynoplader op til 400 taxier i døgnet

"Det er den allernyeste opladeteknologi, som el-taxierne får adgang til. De fem lynladere kan lade op til ti taxier ad gangen. Lynladere er den absolut hurtigste opladning på markedet, og er derfor særligt vigtig for hyrevogne, fordi de ikke holder stille i længere perioder, som privatbiler gør. Lynladerne kan lade op til 300 kW, og derfor vil alle elbiler kunne lade det maximale bilens batteri er gearet til,” understreger Pär Möller fra E.ON.

Åbner den 11. maj kl. 16:00

Dato for den officielle åbning er den 11. maj kl. 16:00, hvor Transportminister Benny Engelbrecht åbner anlægget.

Placeringen Bådehavnsgade 42 i Københavns sydvestkvarter er valgt ud fra den korte afstand til blandt andet Kastrup Lufthavn. Indtil videre er det kun taxier tilsluttet Dantaxi, der kan lade i hubben.

Bliver projektet en succes, planlægger partnerne at etablere flere ladeanlæg i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Derfor er den miljømæssige gevinst otte gange større, når taxier skifter til el.
En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Derfor er den miljømæssige gevinst otte gange større, når taxier skifter til el.
Download
Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Download
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON
Download
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON og Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON og Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Download

Links

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi

  • Største taxiselskab – både i Danmark og i København. Selskabet fik sin første el-taxi i 2013.
  • Antallet af el-taxier i selskabet er indenfor det seneste år vokset med 80 % og udgør nu cirka 200. 
  • Et bredt udsnit af elbiler er repræsenteret i Dantaxi. De mest populære el-taxier i selskabet er fra Tesla, Hyundai, Kia og Jaguar.

Om E.ON

  • Gør grøn omstilling lettere – både alene og i partnerskaber med virksomheder
  • Ejer og driver et af Danmarks største ladenetværk med over 1.600 ladepunkter fordelt over hele landet.
  • Har siden 2020 samarbejdet med Dantaxi om projektet Go' Ladestil for taxichauffører med el-taxier.
  • E.ON har i forvejen seks hurtigladere, som er forbeholdt taxi-opladning, som er opsat i samarbejde med Region Hovedstaden, og har som den eneste elbiloperatør produkter målrettet opladning af taxier.
  • Er en del af Europas største privatejede energiselskab E.ON SE med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere.
  • Har investeret mere end 12 milliarder euro i vedvarende energi gennem de seneste 10 år.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Partytaxaer er populære i Region Hovedstaden: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi steget med 20%. Hovedparten af selskabets partytaxaer kører i Københavnsområdet, og selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer.

Populære partytaxaer: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:03:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi, der er Danmarks største taxaselskab, steget med 20%. Selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer

Et tilfældigt møde kan ændre alt: Dantaxi efterlyser din bedste taxioplevelse26.9.2023 12:40:38 CEST | Pressemeddelelse

En af efterårets store filmoplevelser i biografen bliver uden tvivl Madeleines Paris, der er instrueret af franskmanden Christian Carion, der tidligere har stået bag den Oscar-nominerede film Joyeux Noël. I Madeleines Paris ringer den 92-årige Madeleine efter en taxi, som skal bringe hende til det alderdomshjem, hvor hun skal flytte hen. Taxichaufføren Charles kører Madeleine forbi de steder i Paris, der har haft betydning for hendes liv. I forbindelse med filmens premiere i danske biografer efterlyser taxiselskabet Dantaxi de bedste og mest specielle taxioplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye