Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp baner vejen for skolerejser på ansvarlig klasse

Del
Som det første danske rejseselskab indgår Unitas Rejser et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp om klimakompensation for fly-, bus- og togrejser.

Samarbejdet falder naturligt sammen med, at verden gradvist åbner op efter corona-pandemien, og tusindvis af unge fra efterskoler, højskoler, spejdere og foreninger står parate til at rejse ud i verden med Unitas Rejser, der har specialiseret sig i skolerejser.

Skolerne får nu mulighed for at kompensere for deres CO2-udledning fra transporten gennem Folkekirkens Nødhjælps træplantning og klimatilpasning i Uganda. Skolerne køber træer, der svarer til det antal tons CO2, som fly-, bus- og togrejser lukker ud i atmosfæren.

”Vi er meget glade for, at Unitas Rejser som det første rejsebureau har valgt at indgå en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp. Elever og lærere kan nu kompensere for deres rejser med fly, bus og tog ved at plante træer i Uganda. Vi hjælper også de lokale med nye afgrøder og landbrugsmetoder, der kan modstå stigende temperaturer og tørke. På den måde tænker vi klimakompensation sammen med vores udviklingsarbejde med klimapasning og opbygning af robuste samfund. Det mærker vi en kæmpe opbakning til fra vores samarbejdspartnere og støtter, der har brug for at rejse, men som ønsker at gøre det så ansvarligt som muligt,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Hos Unitas Rejser glæder de sig også over det nye samarbejde:

”I Unitas Rejser bestræber vi os altid på at være to skridt foran med vores rejser, og det lever vi til fulde op til med en klimaftale med Folkekirkens Nødhjælp. For der er jo ingen tvivl om, at vi som rejsebranche har et ansvar for at kompensere for vores CO2-udledning og hjælpe de mennesker, der er mest udsat for klimaforandringerne. Så vi ser frem til at sende elever og lærere ud i verden med et ambitiøst fokus på klima og konkret hjælp. Vi har gennem mange år tilbudt klimakompensation til forskellige projekter, men har savnet at kunne følge med fra sidelinjen i ”vores” projekt. Det kan vi nu, hvor vi kan følge træplantningen og hjælpen til de lokale i Uganda meget tæt, ” siger afdelingschef i Unitas Rejser Klaus Boe Østergaard.

Silkeborg Højskole er en af de skoler, hvor klimaet står højt på dagsordenen. Og her glæder de sig over i fremtiden at sende skoleever på rejse med en klimakompensations-aftale, der også gavner den lokale befolkning i Uganda, herunder lokale skoler. Og højskolen vil også kunne tilbyde eleverne at besøge de lokale i Uganda, der har glæde af træerne. 

"Vi vil gerne danne vores elever til at engagere sig i den nære verden og den store globale verden omkring os. Det betyder, at vi rejser ud og møder verden - og at vi inviterer verden ind på Silkeborg Højskole. Samtidig forsøger vi også at tage bæredygtige valg.  En måde at gøre det på er gennem det samarbejde mellem Unitas Rejser og Folkekirkens Nødhjælp, hvor vi både kan klimakompensere og samtidig være med til at støtte udviklingen i nogle af verdens fattigste lande, siger forstander på Silkeborg Højskole Jacob Zakarias Eyermann.

Folkekirkens Nødhjælps klimaaftale med Unitas Rejser og andre virksomheder og foreninger hviler på tre ben. Klimakompensation via træplantning i Uganda, hvor CO2-optaget løbende dokumenteres og tredjepartsverificeres. Investering i klimatilpasning via hjælp til for eksempel klimaresistente afgrøder, nye landbrugsmetoder og forberedelse til klimarelaterede katastrofer. Og akut hjælp til klimakatastrofer i hele verden. Folkekirkens Nødhjælp indgår kun klimaaftaler med virksomheder og foreninger, der selv gør noget for at mindske deres udledninger.

Unitas Rejser er ejet af KFUM og KFUK i Danmark og selskabets overskud går til deres arbejde med børn og unge i Danmark. Unitas Rejser har fokus på ansvarlig turisme og kunderne er i høj- og efterskoler og den humanitære- og kirkelige sektor. Unitas Rejser står allerede for at arrangere rejser for unge mennesker gennem Folkekirkens Nødhjælps rejseportal Go Global, der er hvert år sender mere end 400 unge mennesker ud i verden. Klimaaftalen er dermed en udvidelse af et i forvejen stærkt samarbejde.

Kontakter

Billeder

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Ny engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp7.5.2025 14:29:49 CEST | Pressemeddelelse

Folkekirkens Nødhjælp har ansat Iben Konradi Nielsen som ny engagementsdirektør. Hun kommer fra en stilling som direktør i Jordemoderforeningen, er uddannet journalist og har mange års ledelses- og kommunikationserfaring fra fagbevægelsen mv. ”Jeg glæder mig helt utroligt meget til at skabe engagement og opbakning til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Nedlukningen af USAID og oprustningen i Europa gør det vigtigere end nogensinde at styrke danskernes engagement i en mere retfærdig verden. Vi befinder os i en vanskelig tid, og det er nu, civilsamfundet skal vise sit værd. Jeg tror på, at vi i Folkekirkens Nødhjælp kan være med til at skabe endnu stærkere fællesskaber, hvor der er plads til næstekærligheden – også for folk i verdens brændpunkter,” siger Iben Konradi Nielsen. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Jonas Nøddekær, ser frem til samarbejdet med den nye engagementsdirektør, der også har mange års erfaring med bestyrelsesarbejde i FDF, efterskoleverdenen og menighedsrådsarbejde

Klimamøde i København skal puste liv i klimakampen5.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I denne uge afholdes det årlige Copenhagen Climate Ministerial, hvor en række af verdens klimaministre drøfter klimapolitik i København. Som opvarmning mødes de med civilsamfundet hos Folkekirkens Nødhjælp. Ifølge generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær, skal der pustes nyt liv i klimakampen, og han har bestemt ikke mistet håbet. ”Jeg håber, at ministrene får et godt møde i denne uge, hvor de også kan drøfte, hvordan verdens lande kan øge deres fokus på tilpasning, tab og skader, og de klimakatastrofer, som truer både vækst og udvikling. Forrige uges forårsmøder i Verdensbanken afslørede, at flere af verdens finansministre er ved at få øjnene op for, at der skal skaffes flere penge til klimatilpasning. Jo hurtigere klimatilpasningen sker, desto mindre er regningen i sidste ende. Den erkendelse er såre simpel og skal puste nyt liv i klimakampen, og det skal møderne i København bidrage til.” Et af de vigtige emner ved dette års Copenhagen Climate Ministerial er de nye nat

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye