Efter mange års grov mishandling: Sydafrika stopper opdræt af vilde løver.

Den sydafrikanske miljøminister Barbara Creecy meddelte søndag, at det afrikanske land nu endelig vil forbyde opdræt af løver, der hidtil er blevet opfostret under helt uacceptable forhold på mere end 350 farme i Sydafrika. Hovedparten af de indespærrede rovdyr på stedet er løver, men nogle farme holder også leoparder og tigre.
Her er de vilde dyr i mange år blevet udnyttet på flere forskellige måder:
Som klappe- og kæledyr for turister, til iscenesatte blodsports- og trofæjagter, og som ingredienser i traditionel asiatisk medicin.
“Den sydafrikanske regerings beslutning er en vigtig sejr for Sydafrikas løver, der i alt for mange år er blevet behandlet fuldstændig respektløst som forbrugsvarer, i stedet for som vilde dyr,” siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection Danmark.
Sammen med NGO’en Blood Lions, har World Animal Protection i flere år kæmpet mod løveopdræt, og for at få forbudt den kommercielle udnyttelse af de opdrættede løver.
Nu ser det ud til at kampen endelig er vundet.
Og den sydafrikanske minister nøjes ikke med et forbud mod de omstridte løvefarme.
Barbara Creecy, der er minister for skov, fiskeri og miljø, sagde søndag, at hun helt konkret vil forbyde salg af løvers kropsdele og knogler, stoppe interaktion mellem turister og løver, samt forbyde trofæ-jagt på løver opdrættet i fangenskab.
“Den livslange udnyttelse af vilde dyr, som vi ser på de her løvefarme, er helt uacceptabel, Selvom de er opdrættet i fangenskab, er deres instinkter intakte, og livet på en løvefarm kan aldrig opfylde deres naturlige behov. Det er et modigt skridt af den sydafrikanske minister, og et første skridt i retning af en bedre fremtid for vilde dyr mange steder i verden,” siger World Animal Protections danske direktør, Gitte Buchhave.
Fakta om løveopdræt i Sydafrika:
- Når løveungerne ikke får modermælk, er de mere modtagelige for sygdomme og risikerer at få infektioner i hjerne og rygmarv, lammelser i kroppen samt andre misdannelser.
- NGO’en Blood Lions anslår at der hidtil har været holdt mellem 8000-12.000 løver i fangenskab på over 350 farme.
- Cirka halvdelen af de iscenesatte trofæjagter i Sydafrika, er betalt af amerikanske turister. Den anden halvdel er primært fra Kina, Rusland og tidligere Sovjet-stater.
- Trofæjægerne bruger typisk kun løvernes hoved, som de får udstoppet.
- Resten af løvernes krop sælges til asiatiske lande, hvor deres kropsdele bruges i landenes traditionelle medicin.
Om World Animal Protection Danmark:
WAP er en selvstændig del af World Animal Protection International, som er en global dyrebeskyttelsesorganisation, der har højeste rådgivningsstatus i FN og Europarådet.
World Animal Protection opererer i 50 lande, og har afdelinger i 14; herunder England, USA, Canada, Brasilien, Kina, Indien, Thailand, Australien og Holland
Nøgleord
Kontakter
Kenan SeebergPresseansvarlig
Tlf:+45 21731722kenanseeberg@worldanimalprotection.dkBilleder
Information om World Animal Protection Danmark

Amagertorv 29, 2.
1160 København K
https://www.worldanimalprotection.dk/
World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.
Vores mål er en bedre verden. For alle.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Ny undersøgelse: Dyreunderholdning kan koste kunder for TUI9.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Rejsebranchen skal have styr på det moralske kompas i fremtiden: Ny opinions-undersøgelse viser, at det kan koste TUI dyrt, hvis de fortsat sælger billetter til delfinshows på danskernes foretrukne rejsemål.
Facebook belønner brutal dyremishandling4.4.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Den sociale mediegigant, Meta, der blandt andet ejer Facebook, vil ikke fjerne videoer, der viser hundredevis af grove overgreb på forsvarsløse abe-unger. Facebook belønner til gengæld dyremishandlerne for at skabe øget internet-trafik.
Bodil-nomineret skuespiller vil kæmpe for dyrene21.3.2025 06:00:00 CET | Nyhed
Når Sebastian Bull ikke er på arbejde foran kameraerne, er det dyrene og naturen, han brænder for.
Højgravid spækhugger udnyttes til shows21.2.2025 15:01:12 CET | Nyhed
Spækhuggeren Morgan blev reddet for at blive genudsat i naturen – men er endt i en pengemaskine, hvor hun skal føde nye showdyr til Loro Parques kontroversielle shows.
Fra ét helvede til et andet: Franske spækhuggere sendes til Spanien5.2.2025 06:00:00 CET | Nyhed
To spækhuggerne fra det lukkede franske delfinarium Marineland, bliver efter al sandsynlighed solgt videre til den berygtede turistattraktion Loro Parque på Tenerife - i stedet for at blive sat fri i canadisk hav-reservat. 'Skandale', siger World Animal Protection DK.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum